ErhvervsstyrelsenErhvervsstyrelsen

Banebrydende løsninger til fremtidens udfordringer

Del

Sjælland og øerne skal være verdensledende inden for udviklingen af bioteknologi, der bidrager til at løse globale og lokale klima- og miljøudfordringer.

Toke Faurby, administrerende direktør i atSpiro
Toke Faurby, administrerende direktør i atSpiro

”Det tager for lang tid og er alt for dyrt, når nye biologiske produkter skal introduceres på markedet.  Derfor udvikler vi teknologier til at gøre bioprocesudvikling og forskning mere pålideligt, effektivt og datadrevet. Vores ambition er at blive go-to-fermenteringsplatformen og radikalt sænke adgangsbarrieren for nye biofarma-, industribiotek- og fødevare-biotekprodukter”, fortæller Toke Faurby, som er administrerende direktør i atSpiro.

Besparelser i både tid og omkostninger
atSpiro udvikler smart laboratorieudstyr, og med hjælp fra en unik og proprietær sensorteknologi opgraderer virksomheden eksisterende workflows og infrastruktur med automatisk dataindsamling og eksperimental kontrol. Det betyder, at virksomheder kan bringe nye produkter som enzymer, fødevareingredienser eller antistoffer til markedet hurtigere og med lavere produktionsomkostninger.

Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions, der er støttet af EU, har hjulpet Toke Faurby og hans team med udvikling af et system til målinger og proceskontrol af fermenteringer.

”Vi har fået hjælp af erhvervsfyrtårnet til at udvikle metoder til at karakterisere biosolutions-processer og lære mere om opskalering. I den forbindelse har vi blandt andet indgået et samarbejde med en forsker fra RUC og en ekstern samarbejdspartner, hvor vi kigger på, hvordan vi gennem forsøg med vores system kan se præcist hvordan metabolismen vil ændre sig, når vi ændrer procesparametrene”, fortæller Toke Faurby. 

Bioteknologivirksomheder fra hele landet er velkomne
Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions har base på Sjælland, men virksomheder fra hele landet, der arbejder med bioteknologi, kan deltage og søge midler. Målet med erhvervsfyrtårnet er at skabe de optimale rammer for at udvikle, teste og opskalere bioteknologiske produkter og løsninger, der bidrager til at gøre Danmark grønnere.

”Igennem projektet har vi kunnet vise, hvordan vores produkt skaber værdi, når man skal udvikle og opskalere en bioproces. Helt konkret har vi kunnet vise, hvordan man kan køre mange forsøg i parallel på vores system, og det har skabt forståelse for, hvordan man opskalerer en bioproces. Og det er virkelig værdifuldt for os, for nu kan vi tage den viden med ud, når vi skal hjælpe andre virksomheder der har tilsvarende udfordringer,” udtaler Toke Faurby.

Måske kan du også få sat spot på netop din ide, prototype eller løsning? Bag Erhvervsfyrtårnet for Biosolutions står offentlige aktører og private virksomheder, der er klar til at invitere dig ind i det faglige partnerskab.

”Vi har gennem samarbejdet med erhvervsfyrtårnet fået mulighed for at arbejde med data på en ny måde, og det har været et tydeligt proof of concept på vores teknologi – og det er vigtigt i vores videre kommercialiseringsarbejde”, konkluderer atSpiro-direktøren.

Har vi vækket din interesse?
Skal din virksomhed også være med til at udvikle teknologi og kompetencer inden for bioteknologi?

Læs mere om dine muligheder på udviklingidanmark.dk

FAKTA om atSpiro
atSpiro er en dansk biotek-virksomhed beliggende i Søborg. Virksomheden blev etableret i 2019 og beskæftiger sig med udvikling af teknologier, som skal gøre udvikling og forskning i bioprocesser mere pålidelige, effektive og datadrevne. atSpiro samarbejder med flere prominente virksomheder på biotek-området og har modtaget støtte fra blandt andet Innovationsfonden, REACT-EU og Danmarks erhvervsfremmebestyrelse.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

”I en periode pakkede hele familien slik i døgndrift”1.5.2024 14:43:00 CEST | Pressemeddelelse

Corona har retfærdigvis fået skyld for meget dårligt og har på mange områder ændret vores adfærd. Krisen har imidlertid også fået rusket godt op i nogle indgroede traditioner, og vi er blevet tvunget til at gøre nogle ting på andre måder. Vi har for eksempel fået åbnet for større brug af onlinemøder. Og for at købe bland-selv-slik på internettet. Det er et forretningsområde, som en søskendeflok fra Herning har forstået at skabe en succes på.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye