”Hele det maritime økosystem omkring projektet er vigtigt for vores fremtidige vækst”
DanaDynamics er en maritim tech-virksomhed, der har fået hjælp af "Erhvervsfyrtårnet for udvikling af fremtidens industri og næste generation robotter". Samarbejdet har blandt andet gjort, at de sparer en masse ressourcer, når de skal ombord på færger.

Efter at DanaDynamics har været med i projektet omkring erhvervsfyrtårnet, har de sparet tid i forbindelse med love og tilladelser, forklarer Lasse Skriver Møller, der er medstifter og partner i DanaDynamics.
”Samarbejdet med erhvervsfyrtårnet betyder, at det er meget lettere for os at gå ombord i eksisterende færger. Hvis vi kom som lille virksomhed og skulle spørge en masse kommuner om lov og tilladelse for at gå ombord i deres fartøjer, så ville det være meget mere ressourcekrævende,” siger han.
Danadynamics udvikler blandt andet et autonomt navigationssystem, som kan installeres i eksisterende færger.
”Det handler om lovgivningssporet omkring autonom maritimdrift og retrofit af ø-færger med autonome systemer.”
Vi satte vores præg på erhvervsfyrtårnet
Erhvervsfyrtårnet for udvikling af fremtidens industri og næste generation robotter, der er ét ud af otte på landsplan, har base på Fyn, men virksomheder fra hele landet kan samarbejde om at skabe et internationalt epicenter omkring fremtidens robotter, droner og maritime teknologier.
DanaDynamics har været med fra start.
”Vi er etableret før opstarten af fyrtårnet og har med vores input været med til at præge de projekter, der er i erhvervsfyrtårnet,” fortæller Lasse Skriver Møller.
Og det har været godt givet ud.
”Hele det maritime økomiljø omkring fyrtårnsprojektet er utrolig vigtigt for vores fremtidige vækst,” fortæller Lasse Skriver Møller.
Tiltrække den bedste arbejdskraft
Fyn er udpeget som Danmarks robotcentrum, som skal fremme udviklingen af banebrydende teknologier til lands, til vands og i luften.
”Vores forventning til fremtiden er, at fyrtårnsprojektet kan være med til at skabe øget fokus på vores område – både det teknologiske og det geografiske – så vi kan tiltrække den bedste arbejdskraft, og så virksomheder rundt omkring i Danmark og i udlandet, kan få øje på, at der er mulighed for at lave gode samarbejder her.”
Måske kan du også få sat spot på netop din idé, prototype eller løsning?
Bag Erhvervsfyrtårnet for udvikling af fremtidens industri og næste generation robotter står offentlige aktører og private virksomheder klar til at invitere andre ind i det faglige partnerskab.
FAKTA DanaDynamics
DanaDynamics er en maritim tech-virksomhed etableret i 2018. I 2019 lancerede virksomheden den første maritime drone, samt et autonomt navigationssystem, der gør det muligt at styre dronen på vandet. DanaDynamics specialiserer sig i autonome løsninger til skibe og droner og står således i spidsen for udviklingen af et navigationssystem, så skibe og droner kan sejle på vandet uden kaptajn og besætning.
Læs mere på udviklingidanmark.dk
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Nye investeringer i pyrolyseprojekter skal udvikle og skalere nye grønne produkter og løsninger3.4.2025 09:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Investeringer i grøn teknologi kan føre til innovation og vækst, skabe nye jobmuligheder, og reducere afhængigheden af importerede fossile brændstoffer. Men der er også betydelige omkostninger forbundet med at skifte fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, modernisere infrastruktur og implementere nye teknologier, og flere grønne teknologier er fortsat på et stadie, hvor der er teknologisk usikkerhed. Nye pyrolyseprojekter understøtter derfor teknologiudvikling, modning, test og demonstration samt opskalering igennem hele værdikæden.
Øgede investeringer i udvikling, test og forskning skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne på CCUS-området3.4.2025 09:21:37 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder har gode muligheder for at indtage en styrkeposition i et voksende marked for CCUS-teknologier ved at udvikle og levere økonomisk bæredygtige og skalerbare CCUS-løsninger. Investeringer i grøn teknologi og kompetenceudvikling hos fire ambitiøse CCUS-projekter skal bidrage til både kommerciel og bæredygtig vækst.
Ny indsats skal få flere SMV’er ind i grønne leverandørkæder31.1.2025 12:36:18 CET | Pressemeddelelse
Nu får små og mellemstore virksomheder i Syd- og Nordjylland mulighed for at styrke deres forudsætninger for at levere til store virksomheder, der arbejder med teknologier som CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, power-to-X, pyrolyse og cirkulær økonomi. Virksomhederne kan få støtte på mellem en og fem mio. kr. til blandt andet investeringer, køb af rådgivning og indsigt i nye markeder, som kan styrke deres position i værdikæden.
100 mio. kr. til udvikling af Power-to-X i Syd- og Nordjylland9.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling har bevilget 100 mio. kr. til fire projekter i Syd- og Nordjylland. Gennem teknologisk udvikling, investeringer og kompetenceudvikling skal projekterne styrke værdikæderne og øge konkurrencedygtigheden på Power-to-X-området.
”Kunderne og jeg er drevet af en fælles passion for godt håndværk”16.10.2024 08:57:12 CEST | Pressemeddelelse
Perioden, hvor det meste af verden lå underdrejet af Coronapandemien, har fået skyld for meget. For Jennie Dai gav den tilhørende nedlukning imidlertid mulighed for at stoppe op og tage arbejdslivet op til revision. Skulle hun fortsætte karrieren som jurist i et af landets største pengeinstitutter, eller skulle hun måske prøve noget helt andet?
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum