Lolland KommuneLolland Kommune

Et bidrag til Nakskovs fortsatte udvikling tager form

Del

Det har været længe undervejs – men nu er det en realitet!

Byggeriet af de første boliger på Sydkajen i Nakskov, den nødvendige renovering af kajkanten, en ny havnepromenade og gangbro, som forbinder Sydkajen og Havnegade, er nu endeligt besluttet. I løbet af de kommende måneder vil det på selve byggearealet blive synligt for byens borgere, at et stort løft til byen, havnen, bosætningen, borgerne, erhvervslivet og turisterne begynder at tage form.

Gennem længere tid har Sydkaj P/S, som er bygherre og investor, sammen med Lolland Kommune og en lang række rådgivere arbejdet intensivt på at koordinere planerne for boligbyggeri, havnepromenade og gangbro m.m., således at de første beboere kan flytte ind ultimo 2025. 

Sydkaj P/S, som har givet det lokale arkitektfirma H+ opgaven med at stå for at tegne og projektere byggeriet, har i uge 44 afleveret det endelige projektforslag vedrørende opførelse af de første 40 lejligheder til byggesagsbehandling hos Lolland Kommune. Byggetilladelse forventes inden udgangen af 2023, så byggeriet kan påbegyndes i starten af det nye år.

Lars-Erik Houmann Christensen fra Sydkaj P/S udtaler:

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi meget gerne ville have stået færdig med 1. fase af byggeriet allerede nu. Men sådan blev det af mange forskellige årsager ikke – så nu glæder vi os bare over, at det endelig er på vej. Vi forventer at gå i jorden i marts/april 2024, og ultimo 2025 vil 40 lejeboliger af meget høj kvalitet stå klar til nye beboere. Med byggeriet er det vores mål at bidrage til den positive udvikling i Nakskov, og vi er rigtig glade for, at mange andre private og offentlige investorer helt mærkbart også trækker i denne retning”.

Lolland Kommune er også på plads og i fuld gang med projektering og udbud af deres opgaver med relation til havnen og byggeriet. Nakskov Havn står for den nødvendige renovering af den slidte kajkant, og det arbejde afsluttes i maj 2024. Lolland Kommune – og deres rådgivere som bl.a. er Over Byen Arkitekter og ISC rådgivende Ingeniører – er også i fuld gang med den endelige projektering af havnepromenade og gangbro.

Borgmester Holger Schou Rasmussen udtaler:

”Byrådet har bevilget de nødvendige midler til renovering af kajkanten, og det arbejde forventes afsluttet i maj 2024 – det er et renoveringsprojekt som skulle gennemføres uanset om boligerne på Sydkajen blev opført eller ej. Men heldigvis bliver de første boliger nu opført af Sydkaj P/S, og det er vi som kommune naturligvis glade for – ikke mindst fordi væksten – og dermed bosætningsbehovet, er så tydeligt i Nakskov og på Vestlolland i de kommende år.

Byggeriet af flere boliger er ganske enkelt en nødvendighed, når vi skal støtte op om den meget positive erhvervsudvikling på Lolland og særligt i Nakskov. Derfor har Byrådet også bevilget midler til havnepromenade og gangbro til glæde og gavn for hele byen. Det arbejde er vi nu i gang med at færdigprojektere, og byggeriet vil stå færdigt inden de første lejligheder på Sydkajen står klar til indflytning i slutningen af 2025”.

Sydkaj P/S og Lolland Kommune er enige om, at det gode samarbejde og den nødvendige koordinering af tidsplaner, byggefaser og myndighedsbehandling vil være i fokus under hele byggeriet, så vi i fællesskab kan bidrage til Nakskovs og Lollands udvikling.

Nøgleord

Kontakter

Lolland Kommune:
Rikke Jensen
Direktør
Tlf: 24 91 40 70
Mail: rije@lolland.dk

Sydkaj P/S:
Michael Vinther
Projektchef
Tlf: 40 28 82 55
Mail: mv@sydkaj.dk

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

Dom i Højesteret: Lolland Kommune skal betale for kriminelle, udviklingshæmmede fra Grønland16.1.2024 16:22:54 CET | Pressemeddelelse

Højesteret har tirsdag den 16. januar afsagt dom i en sag, der betyder, at Lolland Kommune skal betale et millionbeløb til Sermersooq Kommune og fremover dække udgifterne til en udviklingshæmmet, kriminel borger fra Grønland. En dom, der principielt kan få stor betydning for både grønlandske borgere og danske kommuner. Lolland Kommune opfordrer til en markant ændring af reglerne.

Horslunde-elever tilbydes stabil løsning med det samme16.1.2024 08:14:29 CET | Pressemeddelelse

Horslunde Realskole meddelte den 11. januar Lolland Kommune, at skolen står overfor lukning. Siden da har kommunen arbejdet på højtryk for at vurdere mulige løsninger for eleverne, i tilfælde af, at generalforsamlingen i Horslunde Realskole beslutter at lukke skolen. Mandag holdt kommunen og bestyrelsen for Horslunde Realskole møde om mulighederne. ”Vi har lagt vægt på, at eleverne skal have så få skift som muligt, og derfor har vi valgt at tilbyde eleverne at starte på Byskolen, som vil være deres distriktsskole efter sommerferien. Det giver mulighed for en stabil løsning for det enkelte barn med det samme. Skulle der være forældre, der meget gerne vil benytte Horslunde Landsbyordning i forårsmånederne, er det også muligt”, siger udvalgsformand Thomas Bo Østergaard. Dialogen med bestyrelsen fra Horslunde Realskole har konkret resulteret i, at bestyrelsen vil indstille overfor generalforsamlingen den 29. januar, at skolen først lukker ved udgangen af februar måned. Det giver kommunen e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye