Afgørelse fra DCUM på skole fører til en handleplan
Den Nationale Klageinstans mod Mobning har afgjort en sag om skoleledelsens håndtering af mobning på Lynghedeskolen afdeling Stenderup. Det er en sag, som Billund Kommune tager meget alvorligt, og skolen er derfor blevet bedt om at iværksætte akuttiltag for at sikre elevernes trivsel og tryghed. Samtidig vil en uvildig ekstern part afdække problemerne grundigt, og derudfra vil der blive udarbejdet en handleplan, som skal bringe problemerne til ophør.

Den Nationale Klageinstans mod Mobning konkluderer, at skolens ledelse på Lynghedeskolen afdeling Stenderup skulle have konstateret, at der i den pågældende klasse har foregået mobning eller lignende, og at udfordringerne i den konkrete sag ikke alene centrerer sig om én navngiven medarbejder.
Den Nationale Klageinstans mod Mobning peger på, at der er udfordringer i klassen, dels i forhold til relationen eleverne imellem, men også i forhold til relationen mellem eleverne og lærerne. Den Nationale Klageinstans mod Mobning finder ikke, at skolen alene kan behandle sagen som en personalesag, da arbejdet med at skabe trivsel og tryghed forudsætter en solid arbejdsindsats på klasseniveau og ud fra forskning i det fællesskabsorienterede mobbesyn.
Skoleledelsen har tidligere iværksat tiltag i et forsøg på at komme problemet til livs ved for eksempel at have to voksne tilstede ved en navngiven medarbejders undervisning, ligesom skolen har tilbudt eleverne at tale med en ATK-medarbejder.
”Jeg kan konstatere, at skoleledelsens tidligere tiltag ikke har været gode nok. Vi er optagede af børnenes trivsel og tryghed, og det er derfor en sag, som vi tager meget alvorligt. Derfor har vi straks, efter at have modtaget afgørelsen fra Den Nationale Klageinstans mod Mobning, bedt skoleledelsen om at redegøre for, hvilke akuttiltag de vil iværksætte for at sikre elevernes trivsel og tryghed”, siger Anders Lundsgaard, direktør for Børn, Unge og Arbejdsmarked i Billund Kommune.
Skoleledelsen har oplyst, at de midlertidigt har iværksat følgende tiltag efter afgørelsen:
- Den pågældende lærer er frataget al undervisning som minimum, indtil afdækningen er færdiggjort
- Samtlige lærer og forældre i klassen er orienteret om sagen, de akutte tiltag, den kommende kortlægning og handleplan
- Der iværksættes et trivselsforløb for den pågældende klasse, og skolen kontakter Klassetrivsel.dk for at blive understøttet i trivselstiltag.
Derudover vil kommunens PPS-psykolog og pædagogiske konsulent gennemføre interviews med eleverne. Samtidig beder Billund Kommune en uvildig ekstern part om at afdække problemerne grundigt.
”På bagkant af den eksterne afdækning vil vi udarbejde en handleplan, som vi effektivt vil bruge til at bringe problemerne til ophør. Og i den forbindelse vil jeg gerne understrege, at vi er klar til at tage de nødvendige forholdsregler, når afdækningen foreligger. Elevernes tryghed og trivsel er vores førsteprioritet”, udtaler Anders Lundsgaard.
Direktøren iværksætter desuden et arbejde med at revidere kommunens antimobbestrategi, så den bliver udarbejdet i henhold til nyeste forskning og teori om det fællesskabsorienterede mobbesyn.
Den Nationale Klageinstans mod Mobning er forankret i Dansk Center for Undervisningsmiljø.
Kontaktinfo: Kommunikationschef i Billund Kommune, Mia Josiassen, mjos@billund.dk og tlf. 2025 2086
Kontakter
Mia JosiassenKommunikationschef
Tlf:20 25 20 86mjos@billund.dkFølg pressemeddelelser fra Billund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune
Kids Tour kommer til Grindsted24.4.2025 10:11:15 CEST | Pressemeddelelse
Grindsted danner igen i år rammen for Danmarks største og sjoveste cykelløb for børn, når Kids Tour kigger forbi den 17. maj. Her får børn i alderen 3-10 år mulighed for at være cykelstjerner for en dag.
Invitation til borgerkonference om ensomhed22.4.2025 13:30:22 CEST | Pressemeddelelse
Billund Kommune inviterer til borgerkonference i MAGION i Grindsted den 27. maj kl. 16.30-20.30. Her skal vi gennem oplæg og debat sætte ensomhed på dagsordenen.
Unge får støtte til at gennemføre lokale klimaprojekter22.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag er det Jordens Dag. En dag, hvor der over hele verden bliver gjort en ekstra indsats for miljøet og en bæredygtig udvikling. Det er også en dag, hvor Billund Kommune kan offentliggøre, at otte lokale projekter har fået tilsagn fra Ungeklimafondens første runde i 2025. Bag projekterne står unge i aldersgruppen 15 til 24 år, som får dækket udgifterne til initiativer, der gør en forskel for områdets grønne omstilling og bæredygtighed.
STU-elever får fokus på frivillighed og fællesskaber17.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Naturplejeteamet i Billund Kommune har det sidste halve år haft fornøjelsen af Ida og Linda, elever fra Kulmose STU. Naturplejeteamet er nemlig en af de foreninger, som har åbnet deres døre og hjerter for unge, som savner fællesskaber. En gevinst for begge parter, mener Christiane Danckert fra Naturplejeteamet.
Fællessang og korkoncert på rådhuset i anledning af 80-året for Danmarks befrielse16.4.2025 07:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Søndag den 4. maj er det 80 år siden, at Danmark blev befriet. For at markere dagen bliver der afholdt en gratis korkoncert på rådhuset i Grindsted, hvor alle har mulighed for at deltage.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum