Historisk landsmøde: Folkebevægelsen mod EU vil omdannes til tænketank
Folkebevægelsen mod EU afholder landsmøde i weekenden d. 28. og 29. oktober i Århus.

Folkebevægelsen mod EU afholder landsmødet i weekenden 28. og 29. oktober i Århus. Det kan betyde store ændringer for EU-modstanderne og de flere end 100.000 vælgere, som stemte på græsrodsbevægelsen ved det seneste EU-valg.
Folkebevægelsen mod EU’s landsledelse stiller forslag om at skabe en ”aktivistisk tænketank”, der skal ”udbrede kendskabet blandt den danske befolkning om de negative konsekvenser ved det danske EU-medlemskab” og ”anvise konkrete politiske muligheder og veje til, hvordan det danske samfund kan forbedres til gavn for borgerne i Danmark.”
Det fremgår af netop offentliggjort materiale på organisationens hjemmeside forud for landsmødet, som i år finder sted på Katrinebjergskolen i Århus.
– Der er brug for et sagligt modspil til den gængse fortælling om EU’s fortræffeligheder. Danske debatter om eksempelvis miljø- og sikkerhedspolitik mangler tit en realistisk vurdering af de handlemuligheder, Danmark rent faktisk har inden for EU. Som aktiv tænketank kan Folkebevægelsen mod EU bidrage med kritisk EU-oplysning, som ellers ikke kommer frem, siger Susanna Dyre-Greensite, formand i Folkebevægelsen mod EU.
Forslaget om at skabe en tænketank skal også ses i lyset af, at Folkebevægelsen mod EU sandsynligvis ikke er at finde på stemmesedlen, når der er valg til EU-Parlamentet næste gang, den 9. juni 2024. Det vil være historisk, da Folkebevægelsen mod EU har været repræsenteret i Europa-Parlamentet siden første direkte valg til parlamentetet i 1979 og helt frem til det seneste valg i 2019.
Udsigten til, at der ikke kommer til at være nogle ”ægte kritikere af EU” på stemmesedlen, har fået Folkebevægelsens lokalkomiteer i Vestjylland til at stille forslag om, at der ”iværksættes en kampagne for at få så mange vælgere som muligt til at afgive en blank stemmeseddel ved valget”.
Landsmødet åbner lørdag klokken 12 og formanden holder tale klokken 13.30. Pressen er velkommen til under hele programmet, og vi hjælper gerne med kontakter, interviews og billeder.
Tid: Lørdag den 28. oktober kl. 12 - søndag den 29. oktober kl. 14
Sted: Katrinebjergskolen, Katrinebjergvej 60, 8200 Århus
Læs alle forslag og find alle praktiske informationer vedrørende landsmødet i Århus på Folkebevægelsen mod EU’s hjemmeside eller direkte via dette link: https://www.folkebevaegelsen.dk/det-goer-vi/landsmoeder/landsmoede-2023/
For yderligere kommentarer og/eller presse-akkreditering kontakt:
Susanna Dyre-Greensite, Formand for Folkebevægelsen mod EU
Mobil: (+45) 2165 2917
Nøgleord
Kontakter
Susanna Dyre-GreensiteFormand
Tlf:2165 2917susanna@folkebevaegelsen.dkNiels EriksenOrganisatorisk Næstformand
Tlf:24408846niels.vasland.eriksen@outlook.dkLinks
Folkebevægelsen mod EU er en tværpolitisk græsrodsorganisation, som er imod EU’s overstatslige styring og politiske integration. Modstanden mod EU er en kamp for folkestyre, miljø og solidaritet.
Følg pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU
Engageret og eftertænksomt debatmøde om EU's oprustning og finansiering af våbenproduktion i Det Grønne Hus om aftenen den 19. marts 2025 i Køge21.3.2025 14:30:40 CET | Pressemeddelelse
Oplægsholderne var formand, cand.scient.pol. Poul Breyen fra Europabevægelsen og Svend Erik Christensen fra Folkebevægelsens mod EUs landsledelse, med efterfølgende debat. Mødet var offentligt, åbent for alle og støttet af Europa-Nævnet. Alle på mødet såvel EU's ja- og nej-side, tilhængere og modstandere af oprustning, ønsker fred og er bekymrede over Ukrainekrigens farlighed og Trumps ageren på den internationale scene. Mødet var om, hvordan fred opnås. EU's utallige institutioner hvis formål tjener oprustning, blev listet op af Svend Erik Christensen. Våbenproduktionens CO2 udledning blev nævnt. Poul Breyen fortalte om anden verdenskrigs efterslæb i det fattige Italien i 50- og 60erne. Overalt på kirkegårdene lå Italienere og andre nationaliteters unge mennesker. Her var argumentet, at vi skal kunne vinde en krig for at undgå krig. EU's beslutning er nu baseret på Lissabon-traktaten fra 2008, EU's ”grundlov”, hvor der står at medlemslandene skal forbedre deres militære kapacitet, at
Debatmøde om EU's oprustning og finansiering af våbenproduktion onsdag den 19. marts kl. 19 i Det Grønne Hus i Køge13.3.2025 11:02:24 CET | Pressemeddelelse
Kom og bliv klog på EU's militære opbygning.
EU-modstandsveteran Poul Gerhard Kristiansen modtager årets Træskopris26.10.2024 15:35:21 CEST | Pressemeddelelse
EU-modstandens grand old man modtager traditionsrig pris på Folkebevægelsen mod EU's landsmøde
Folkebevægelsen mod EU aktiv med kampagne op til EU-valget30.5.2024 15:31:50 CEST | Pressemeddelelse
Selvom Folkebevægelsen mod EU ikke er på stemmesedlen til EU-parlamentsvalget den 9. juni, er der gang i flere aktiviteter i bevægelsen, der i denne valgkamp arbejder som en "aktivistisk tænketank."
Ung, kvindelig duo: Spidskandidater for Folkebevægelsen mod EU14.12.2023 10:01:11 CET | Pressemeddelelse
Folkebevægelsen mod EU har valgt kandidater til Europa Parlamentets-valget i 2024. I spidsen er bevægelsens kendte talsperson Susanna Dyre-Greenside samt det nye unge håb, Sine Bilfeldt. Begge 29 år og fra Østerbro i København.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum