Udviklingsforløb hjalp CeramicSpeed med at sætte retningen for deres IoT-sikkerhed
CeramicSpeed har specialiseret sig i at producere kuglelejer til industrien og cykelsporten. De har samtidig udvidet forretningen med digitalt spor ved at lancere en app til cykelsporten og en kommende sensor til industrien. Derfor har de haft brug for at få hjælp til at sætte en retning for deres IoT-sikkerhed. Det fik det ved at deltage i et gratis kursusforløb i IoT-sikkerhed.
CeramicSpeed, der har base i Holstebro, har specialiseret sig i at producere keramiske kuglelejer til både industrimaskiner og landevejscykler på øverste hylde. Virksomheden, der har lidt over 100 ansatte, har bygget deres forretning på nogle hybridlejer, som har mindre friktion og har længere levetid.
De har samtidig udvidet forretningen med et digitalt spor ved at lancere en app til cykelsporten og en kommende vibrationssensor til deres industrikunder. Det betyder, at de er gået fra at være en udpræget mekanisk virksomhed til at være digital, hvilket betyder, at de har brug for at få styr på IoT-sikkerheden, så der ikke bliver lækket data fra deres enheder.
Noget af den hjælp hentede de ved at deltage i et af de gratis udviklingsforløb i IoT-sikkerhed, som Alexandra Instituttet arrangerer i samarbejde med Industriens Fond i regi af projektet CyPro. Det har især givet dem indsigt i, at man kan komme langt med nogle simple ting, når man har fået vist, hvad der er vigtigt.
“For os i produktafdelingen, hvor vi i øjeblikket kun er to, der arbejder med sikkerhed, så har det især handlet om at få styr på, hvilke sikkerhedsnormer vi skal gå efter. Det har givet os en ambition om, hvad vi skal stræbe efter og sat nogle procedurer i gang. Det kan godt være, at det kommer til at tage et år, men det er en del af rejsen,” fortæller Nicklas Simonsen, der er project manager hos CeramicSpeed.
Vigtigt at prioritere arbejdet
På kurset lærte de at strukturere hele processen med at finde ud af, hvor de har eventuelle sikkerhedshuller.
“Når man ikke arbejder med sikkerhed dagligt, så kan det virke meget omfattende at skulle forstå, hvad det vil sige at have et sikkert produkt. Her har kurset nogle værktøjer til at analysere, hvor vi er, og hvilke elementer vi har i vores produkter og samtidig forstå risikoen ved alle de her led. Værktøjerne er meget lavpraktiske med spørgeskemaer. Men det har givet indblik i konsekvenserne, hvis der opstår et brud,” forklarer han.
Vigtigt med fælles sprog
En ting er ISO-standarder. Noget andet er at have en fælles forventning om, hvad god sikkerhed er i virksomheden. Her har kurset hjulpet med at skabe et fælles sprog på tværs af afdelingerne, forklarer Nicklas Simonsen:
“Jeg sidder i produktafdelingen, men vi har også en it-afdeling, så for os har det især været vigtigt at sikre, at vi får ansvarsområderne rigtig fordelt. Her har kurset givet en forståelse af, hvad man skal gøre og snakke om.”
“Jeg tror, det er vigtigt at have den her fælles forståelse, fordi der altid er risiko for, at et led kan blive brudt ned, men hvis man har nogle gode processer omkring det, så kan man lukke ned hurtigere og dermed mindske risikoen.”
Anbefalinger til andre
En ting er at få overblik over mulige sikkerhedshuller. Noget andet er at forstå, hvor farlige de er. Netop den prioritering af sikkerhedshuller er noget af det allervigtigste, man kan gøre som virksomhed, forklarer Nicklas Simonsen:
“Få lavet en prioritering, så man undgår at skyde gråspurve med kanoner. Og få styr på alle de processer, der ligger bag ens virksomhed. Det kan jo være små ting, som at de ansattes computere automatisk lukker ned efter to minutter. Og find så ud af, hvad det er for nogle standarder, der er gode. Du bliver ikke certificeret i dem, men det er nogle gode retningslinjer, som giver noget at leve op til.”
“Og så skal man ikke glemme, at man kan bruge det i sin markedsføring. Jo flere historier folk hører om, hvad der kan gå galt med sikkerheden, jo mere opmærksomme bliver folk på, at det er vigtigt at have styr på sikkerheden. Man kan faktisk godt argumentere for, at de kroner man investerer i sikkerhed, de kommer tilbage i solgte produkter.”
Fakta
CeramicSpeed, der producerer hybrid kuglelejer med lav friktion til sportsverdenen og industrien, har deltaget i et udviklingsforløb i IoT-sikkerhed, som er arrangeret af Alexandra Instituttet i samarbejde med Industriens Fond i regi af CyPro-projektet.
På udviklingsforløbet, der er gratis, får man hjælp til at afdække sikkerhedsniveauet og viden om, hvordan man holder hackerne væk.
Billeder
Alexandra Instituttet
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Nye midler driver arbejdet med danske sprogmodeller yderligere fremad1.11.2024 10:33:28 CET | Pressemeddelelse
Aftalepartierne bag forskningsreserven er blevet enige om at afsætte 10 millioner kroner til forskning og innovation i danske sprogmodeller baseret på generativ kunstig intelligens i regi af Danish Foundation Models, der er et samarbejde mellem danske universiteter og Alexandra Instituttet.
Global producent af klimaudstyr til landbruget har fået hjælp til at finde fælles fodslag inden for IoT-sikkerhed25.10.2024 12:06:07 CEST | Pressemeddelelse
Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man som producent digitaliserer og kobler de fysiske produkter til nettet. Hvem har ansvaret og hvordan gør man cybersikkerhed til en integreret del af hele produktudviklingen. De spørgsmål fik SKOV, der har specialiseret sig i at fremstille køle- og ventilationsanlæg til svine- og fjerkræstalde, hjælp til ved at deltage i et af de udviklingskurser i cybersikkerhed, som Industriens Fond udbyder i samarbejde med Alexandra Instituttet.
AI-software hjælper C.C. Jensen med at styre tørreprocessen i deres produktion af oliefiltre3.10.2024 10:23:20 CEST | Pressemeddelelse
Kunstig intelligens hjælper C.C. Jensen med at estimere restfugten i deres oliefiltre. De nye metoder hjælper Svendborg-virksomheden med at reducere energiforbruget samtidig med, at de kan bevare den ensartede kvalitet, som de har i deres produkter.
375 timers indtaling af danske dialekter er netop frigivet til gratis brug: Det kan forbedre stemmestyrede hjælpemidler og automatisere notatskrivning13.9.2024 10:45:27 CEST | Pressemeddelelse
Fra Flensborg til Bornholm har danskere i alle aldre med forskellige dialekter bidraget med deres stemme som skal styrke dansk taleteknologi. Tale-datasættet er det største af sin art til dato og kan forbedre brugen af taleteknologi herhjemme.
Alexandra Instituttet har bragt Danmark foran digitalt i 25 år26.8.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når Alexandra Instituttet fylder et kvart århundrede den 27. august, er det et klart bevis på, at missionen med at skabe forretning med anvendt it-forskning er lykkedes. Udover at stå bag forskning, der har ført til flere digitale løsninger og spin out virksomheder, så har Alexandra Instituttet frem for alt ageret teknologisk sparringspartner for et utal af virksomheder og hjulpet dem med at styrke deres konkurrenceevne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum