Politikerne sætter en vigtig stopper for tvangshævning af pensioner
Med nattens kontanthjælpsaftale fjerner regeringen, SF, de Konservative og de radikale en utidssvarende regel og hjælper med at genskabe tilliden til, at det skal kunne betale sig at spare op til pension. Kontanthjælpsmodtagere skal fremover ikke tvangshæve deres arbejdsmarkeds- eller firmapension og leve for den.
- Det er fantastisk godt, at politikerne lukker ned for den praksis, at kontanthjælpsmodtagere er blevet straffet for at have sparet op til pension. Det har bevirket, at en gruppe borgere har mistet tilliden til vores pensionssystem, da de pludselig er blevet bedt om at leve af deres pension mange år før, at det var tiltænkt, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.
Der var tidligere indgået en politisk aftale om at fjerne reglen sidste år, men den nåede ikke at blive vedtaget inden udskrivelsen af folketingsvalget. Derfor har det nye Folketing måtte tage stilling til det igen.
- Det er fundamentalt forkert at straffe borgere, der har udvist rettidig omhu og sparet op til pension. Som reglerne har været indtil i dag, så skulle kontanthjælpsmodtagere med den ene hånd tvinges til at hæve pensionen og leve af den - og med den anden hånd samtidig pålægges at spare op til pension hos ATP. Den hævede pensionsopsparing bliver endda brandbeskattet med 60 pct., da den hæves i utide. Det har Folketinget heldigvis sat en stopper for med dagens politiske aftale, fortæller Kent Damsgaard.
Fakta
I 1998 blev der indført krav om, at kontanthjælpsmodtagere efter seks måneder skal hæve og forbruge deres pensionsopsparing, der overstiger 50.000 kr. for enlige og 100.000 kr. for ægtefæller eller samlevere. Man kan først få kontanthjælp igen, når pengene er forbrugt.
F&P-beregninger viser, at der alene i perioden 2017-2021 er blevet hævet – og beskattet - pensioner for mere end 60 mio. kr. årligt.
I gennemsnit har hver person hævet 200.000 kr. Det svarer til, at de berørte har måttet hæve halvdelen af deres samlede pensionsformue.
Kontakter
Nicolai SchackePressechef
Tlf:24 24 04 02nis@fogp.dkF&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Forsikringsbranchen: Konkurrencen på forsikringsmarkedet er stærk og velfungerende1.4.2025 08:59:22 CEST | Pressemeddelelse
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om konkurrencen inden for private skadesforsikringer. Næsten 500.000 danskere skifter forsikring hvert år, og efter tre års analysearbejde har styrelsen da heller ikke identificeret nogen barrierer for konkurrencen. Forsikringsmarkedet er i høj grad også kendetegnet ved at være velfungerende og mangfoldigt, understreger Forsikring & Pension. Branchen arbejder samtidig for, at endnu flere danskere løbende tjekker op på deres forsikringer og dækning
Finanssektoren efterspørger finansieringen til efteruddannelse i den nye uddannelsesreform26.3.2025 13:16:27 CET | Pressemeddelelse
Reformen af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser er efter et meget langt tilløb nu landet, men mangler afgørende finansiering til efteruddannelse. Det mener organisationer på tværs af den finansielle sektor.
Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring26.3.2025 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen altid dækker elcyklen? Om sommerhusforsikringen dækker, hvis lejer laver en skade? Og hvordan forsikringen dækker, hvis man kommer til skade, mens man hjælper naboen i haven?
Et reelt opgør med byrder forudsætter et fundamentalt skift i al ny lovgivning22.3.2025 08:53:10 CET | Pressemeddelelse
Der er heldigvis et stort politisk fokus på byrdelettelse for erhvervslivet, men hvis de gode intentioner og skåltaler om styrket konkurrencekraft skal blive til virkelighed, kræver det en helt anden tilgang til den måde, der indføres ny regulering. Forsikrings- og pensionsbracnhen foreslår nu 8 principper for alt ny regulering.
Flere yngre kvinder mister evnen til at arbejde19.3.2025 10:57:14 CET | Pressemeddelelse
Antallet af danskere, der mister evnen til at arbejde stiger fortsat. Ud over at flere danskere forlader arbejdsmarkedet før pensionsalderen på grund af tabt arbejdsevne, er stigningen særlig stor blandt yngre kvinder i netop de år, hvor de stifter familie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum