Alexandra Instituttet

Kursusforløb hjalp Enkotec med at få styr på deres IoT-sikkerhed

Del

IoT-sikkerhed kræver både overblik over trusselsbilledet og mange kompetencer i maskinrummet. Sådan lyder det fra Enkotec, der producerer maskiner til sømproduktion, og som havde behov for at få belyst potentielle sikkerhedsaspekter. De fik hjælp ved at deltage i et af de kursusforløb i IoT-sikkerhed, som Alexandra Instituttet arrangerer i samarbejde med Industriens Fond i regi af CyPro-projektet.

Enkotec, der har base i Skanderborg, er en virksomhed med 40 års erfaring indenfor fremstilling af maskiner til sømproduktion, som primært bliver brugt i fremstilling af paller og husbyggeri. Deres maskiner er kendt for at producere af høj kvalitet og høj volumen, og i kraft af deres teknologi har virksomheden opnået en unik markedsposition med eksport til hele verden.

Efter at Enkotec digitaliserede deres sømmaskiner for at kunne optimere kundernes produktion med dataopsamling, havde de behov for at få belyst potentielle sikkerhedsaspekter. For at få hjælp til det, deltog de i et kursusforløb i IoT-sikkerhed, som er arrangeret af Alexandra Instituttet i samarbejde med Industriens Fond i regi af CyPro-projektet.

“Vi laver remote support på vores maskiner og har også en cloud-løsning, hvor vi trækker data ud og op i skyen. I begge dele er der et sikkerhedsaspekt, hvor vi både overfor os selv men også overfor kunderne havde brug for at vise, at vi har styr på det, og at der ikke er nogen risici forbundet med vores løsninger,” fortæller Brian Melgaard, der er teknisk projektleder på Enkotecs cloudløsning.

Virksomheden er ifølge Kenn Prinds, Chief Innovation Officer hos Enkotec, kendt for at levere noget driftsudstyr, som kan holdes kørende i rigtig mange år, og derfor giver det også rigtig god mening at indsamle og bearbejde data for kunderne i forhold til at optimere deres produktion.

“En række af vores kunder er indbyrdes konkurrenter, så derfor er det vigtigt, at de data ved en fejl ikke bliver mikset, eller at en kunde ved en fejl får adgang til andre kunders data,” forklarer han.

Overblik over standarder

Kursusforløbet, som de har deltaget i, består af en række fysiske møder og webinarer, og ifølge Brian Melgaard har det hjulpet med at afdække sikkerhedsniveauet i deres virksomhed. Det har bl.a. givet viden om sikkerhedsstandarder, værktøjer og certificeringer, som er vigtige, når man arbejder med IoT-sikkerhed.

“Vi har fået nogle metoder til at komme i gang med at belyse de svagheder, der kan være i vores system. Det har også givet os nogle metoder til at strukturere vores arbejde med IoT-sikkerhed. Ellers kan det godt virke lidt håbløst at kigge ind i, fordi der er så mange faldgruber,” forklarer Brian Melgaard.

Udover at give overblik over nogle af de standarder, som man kan tage fat i, er Enkotec også blevet opmærksomme på den menneskelige faktor indenfor IoT-ikkerhed, fortæller Kenn Prinds.

"Vi er blevet bevidste om, at der er en hel række processer, som vi skal have etableret i virksomheden for at undgå, at det er den menneskelige faktor, der udløser et datalæk. Hvis vi får en henvendelse fra en kunde, så skal vi kunne verificere, at det rent faktisk er kunden, og at de også har adgang til de her data.”

Brian Melgaard mener, at kursusforløbet er et super tilbud, der giver en masse viden, uden at man skal betale for det.

“Hvis du sidder et sted, hvor du ikke har ledelsens opbakning, så vil sådan et kursus her give dig værktøjerne til at komme med argumenterne. Du vil kunne pege på, hvad det er for nogle ting, som I skal tage fat på først. Det har vi fundet ud af på kurset.”

Næste skridt er at gå mere over i driftsfasen og sikre, at der sker en kontinuerlig udvikling inden for IoT-sikkerhed i deres virksomhed. Her har de lavet en foreløbig aftale med Alexandra Instituttet, som skal validere deres arbejde.

“Vi kan godt købe dyre konsulenter, men de har mange gange deres egen agenda. I det her tilfælde kan vi få nogle uvildige ind, som måske kan gøre os opmærksomme på nogle ting, som vi ikke selv har set,” forklarer Kenn Prinds.

Fakta

Enkotec specialiserer sig i at fremstille maskiner til sømproduktion til bl.a. palleproduktion og husbyggeri. Virksomheden, der har base i Skanderborg, har 85 medarbejdere og har eksisteret i 40 år.

Virksomheden indsamler og bearbejder data fra deres maskiner via en cloudløsning. 

For at få overblik over mulige risici har de deltaget i et kursusforløb, som Alexandra Instituttet arrangerer i samarbejde med Industriens Fond i regi af CyPro-projektet.

På kursusforløbet, der er gratis, får man hjælp til at afdække sikkerhedsniveauet og viden om, hvordan man holder hackerne væk. 

Alexandra Instituttet

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye