Daniel fra Aarhus vil skabe en modkultur blandt unge og droppe presset
Daniel Rohde, der bor i Aarhus, medvirker i en ny podcast om unge og svære følelser, og hans historie handler om at føle sig bagud i forhold til vennerne. Han er 24 år og har følt sig under pres gennem det meste af sit ungdomsliv, hvor frygten for at fejle og ikke at være god nok har luret igen og igen.

Daniel Rohde føler, at han er bagud i forhold til sine venner, der er godt i gang med liv og uddannelse, og det fylder og gør ham ked af det.
”Jeg vil gerne prøve at skabe en modkultur blandt unge. Det er en styrke at kunne snakke om de svære ting. Der er utrolig mange ting, man skal være god til, og der er utrolig mange steder, man skal præstere. Jeg har følt, at det var et tog, man skulle hoppe på eller af," siger han.
I begyndelsen af 1.g begyndte Daniel at have symptomer på angst og OCD, og han fik også en depression. Han kom igennem gymnasiet trods mistrivsel, men karaktererne var ikke så høje. Frygten for ikke at være god nok har også betydet, at han endnu ikke har fundet modet til at gå til optagelsesprøve på journalistuddannelsen.
Daniel fortæller i podcasten om at opleve en identitetskrise, om at føle sig bagud i forhold til vennerne, om følelsen af at være alene med angsten, om frygten for at fejle og om at være bange for at gå efter drømmene. Afsnittet om Daniel udkommer torsdag den 5. oktober og er det tredje af ti afsnit.
Ti unge finder styrke i at tale højt om det svære
Du finder ‘Jeg er ikke den eneste’ der, hvor du normalt finder dine podcasts. Du kan også finde afsnittene uge for uge hos Psykiatrifonden, hvor du samtidig kan læse mere om hele projektsamarbejdet mellem SIND Ungdom og Psykiatrifonden.
Lyt til ’Jeg er ikke den eneste’
‘Jeg er ikke den eneste’ er en ny podcastserie til unge om psykisk sårbarhed og psykisk sygdom – fortalt af unge selv. Psykiatrifonden og SIND Ungdom står bag med støtte fra TrygFonden.
I ‘Jeg er ikke den eneste’ står ti modige unge frem og fortæller hver deres personlige historie til vært Rikke Collin (blandt andet kendt fra podcasten Taarekanalen).
Sammen går de i dybden med de udfordringer, de unge møder i hverdagen, som fx præstationspres og perfekthedskultur, og taler åbent om det, der følger med, når man lever med psykisk sårbarhed og/eller psykiske diagnoser som fx angst, spiseforstyrrelse eller depression.
Fælles for de unges historier er, at de ofte har følt sig alene, men også at de har fundet styrke i at tale højt om det, der føles svært.
Nøgleord
Kontakter
Psykiatrifondens pressetelefon
Tlf:23712688Billeder

Links
Om Psykiatrifonden
Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation. Vi kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide.
Om SIND Ungdom
SIND Ungdom er en frivillig ungdomsorganisation. Vores mission er, at ingen unge i Danmark skal stå alene med psykisk sårbarhed. Vi ved, at relationer er afgørende for den mentale sundhed, og vi har gjort det til vores kerneopgave at skabe rummelige fællesskaber for unge med psykiske udfordringer. Samtidig arbejder vi for at bryde tabu og tavshed om psykiske udfordringer og lidelser blandt unge.
Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Psykiatrifondens mindeord om Elsebeth Stryhn2.5.2025 08:52:01 CEST | Pressemeddelelse
I den brede offentlighed var Elsebeth Stryhn mest kendt for sin mangeårige ledelse af familievirksomheden Stryhn’s og som et menneske med en mønsterbrydende erhvervskarriere på et tidspunkt, hvor blot fem procent af de kvindelige studerende på cand. merc.-uddannelse var kvinder. Men for os, Anne Lindhardt og Marianne Skjold, hhv. tidl. formand og adm. direktør for Psykiatrifonden, var Elsebeth Stryhn også et menneske, som har haft afgørende betydning for Psykiatrifonden.
Psykiatrien på rette vej – men langt fra i mål8.4.2025 12:25:56 CEST | Pressemeddelelse
Næste etape af 10-årsplanen for psykiatrien, som regeringen præsenterede i dag, er lovende og fortjener ros og anerkendelse, mener Psykiatrifonden. ”Men vi skal bygge fundamentet op – helt fra 0. Og vi er så langt bagud, at det formentlig slet ikke er gjort med det, vi bliver præsenteret for i dag”, siger direktør Marianne Skjold.
Unge kæmper med at tale om psykisk sårbarhed - trygge rum hjælper24.3.2025 09:10:06 CET | Pressemeddelelse
I de senere år har debatten om unges mentale trivsel fyldt mere og mere i den offentlige samtale. Alligevel oplever mange unge stadig, at det er svært at tale åbent om psykisk sårbarhed. Det er konklusionen på projektet "Jeg er ikke den eneste”, hvor SIND Ungdom og Psykiatrifonden med støtte fra TrygFonden har produceret podcasts, udviklet gratis og frit tilgængeligt undervisningsmateriale og ikke mindst skabt trygge rum for de unge, hvor de kan dele deres tanker og erfaringer.
Psykiatrifonden efter ringe tal: Giv børn og unge ret til behandling under udredning14.3.2025 13:12:50 CET | Pressemeddelelse
I dag kom 2024-tallene for overholdelse af udrednings- og behandlingsretten. Og for børn og unge ser det fortsat uhyre ringe ud. ”På trods af de politiske tiltag er vi ikke kommet nogen vegne”, siger Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold. Psykiatrifonden foreslår en ny ret til behandling under udredning.
Psykiatrifonden: Aftale om sammenlægning udløser ros og optimisme11.3.2025 15:59:51 CET | Pressemeddelelse
Aftalen mellem Danske Regioner og regeringen kommer til at forme sundhedsvæsenet i de fire fremtidige regioner, og set med patientens øjne er der grund til ros og stor optimisme, mener Marianne Skjold, direktør i Psykiatrifonden. Hun læser det som en ambition om en fuldstændig sammenlægning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum