Esbjerg Kommune

Naboer inviteret til møde med politi og kommune

Del

Syd- og Sønderjyllands Politi arbejder på fortsat at sikre tryghed på Brolæggervej, samt sammen med Esbjerg Kommune at skabe grundlag for et nyt samlingsstedsforbud.

Esbjerg Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi inviterede mandag eftermiddag naboer til Brolæggervej 12 i Esbjerg til møde på rådhuset. Ejendommen på Brolæggervej 12 bruges som tilholdssted for bandegrupperingen Comanches MC (tidligere Satudarah). På mødet fik naboerne en orientering om kommunens og politiets indsats i området, ligesom der var tid til dialog om situationen.

”Vi ved, at det kan være utrygt at bo i nærheden af en adresse eller i et område, der er kendt for bandeaktivitet, og derfor arbejder Esbjerg Kommune og politiet tæt sammen om situationen. Esbjerg Kommune har fuld fokus på situationen og bruger alle de værktøjer, vi har for at skabe tryghed. Kommunikation er her vigtigt. Præcis som vi gjorde med nabomødet i dag," siger kommunaldirektør Rikke Vestergaard fra Esbjerg Kommune.  

Syd- og Sønderjyllands Politi kunne på mødet forsikre naboerne om, at politiet fastholder en massiv politimæssig indsats i området.

Politiet har siden 2022 registreret en række hændelser på og omkring adressen, hvor grupperingen og personer med tilknytning til grupperingen er truffet og efter politiets vurdering har udvist en adfærd, der medførte væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende. Registreringerne var en del af grundlaget for, at Esbjerg kommune i slutningen af marts 2023 i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi udstedte et samlingsstedsforbud.

Det er kun muligt at udstede et sådant forbud i tre måneder og forbuddet på Brolæggervej blev derfor ophævet i juni. Loven giver mulighed for, at hvis der inden for to år efter et samlingsstedsforbud er udløbet, sker hændelser, som er til ulempe eller skaber utryghed, kan kommunalbestyrelsen udstede et samlingsstedsforbud, der gælder, indtil det tilbagekaldes af kommunalbestyrelsen.

”Vi fortalte naboerne, at vi fortsætter den massive politiindsats mod rocker- og bandemiljøet og arbejder på igen at kunne skabe grundlaget for, at Esbjerg Kommune kan udstede et nyt samlingsstedsforbud på adressen. Vi vurderer dog, at aktiviteten i området efter samlingsstedsforbuddets ophør har været en anden end tidligere," siger politidirektør Frits Kjeldsen.

Den politimæssige indsats

Politiets indsats omfatter både den operative del, samt efterforskning og forebyggelse.

Den operative indsats består af både synligt uniformerede patruljer og civile specialpatruljer i området omkring Brolæggervej og i øvrige relevante områder. Patruljerne er ofte på stedet og er løbende i kontakt med naboerne og med borgere, der træffes i området.

Den efterforskningsmæssige indsats indebærer, at Syd- og Sønderjyllands Politi konsekvent iværksætter efterforskning af banderelaterede hændelser og sager i og uden for Brolæggervej. Den efterforskningsmæssige indsats førte blandt andet til efterlysning af syv personer fra Comanches MC som følge af et groft overfald på Shisha Lounge i Kongensgade i Esbjerg den 16. juni i år. To medlemmer af Comanches MC er siden fængslet i sagen. En tredje person blev løsladt i grundlovsforhør, men er fortsat sigtet i sagen og fire personer er fortsat efterlyste.

Den forebyggende indsats sker i et tæt samarbejde med Esbjerg Kommune, hvor politiet blandt andet besøger området jævnligt med en mobil politistation.

”Vi opfordrede på mødet naboerne til fortsat at kontakte os, hvis de oplever utryghedsskabende adfærd eller oplever mistænkelige hændelser, så følger vi op på henvendelserne. Det samme gælder alle andre borgere, der måtte føle sig utrygge eller som kan bidrage med oplysninger,” siger politidirektør Frits Kjeldsen.

Generelt følger Syd- og Sønderjyllands Politi rocker- og bandemiljøet meget tæt.

”Vi ønsker ikke disse grupperinger i politikredsen og vurderer løbende, hvilke værktøjer vi kan benytte. Vi kan af efterforskningsmæssige grunde ikke fortælle, hvad vi konkret gør, men borgerne skal ikke være i tvivl om, at politiet sammen med andre myndigheder, herunder Esbjerg Kommune, bekæmper rocker- og bandegrupperingerne intensivt,” siger Frits Kjeldsen.

FAKTA

Loven om samlingsstedsforbud trådte i kraft i 2017. Et samlingsstedsforbud udstedes af kommunen og gælder i tre måneder.

Et samlingsstedsforbud kan gøres permanent, hvis der sker overtrædelse af forbuddet i løbet af de tre måneder, det midlertidige forbud gælder. Dette skete ikke på Brolæggervej.

Loven giver mulighed for, at hvis der inden for to år efter et samlingsstedsforbud er udløbet, sker hændelser, som er til ulempe eller utryghed, kan kommunalbestyrelsen nedlægge et samlingsstedsforbud, der er gældende, indtil det tilbagekaldes af kommunalbestyrelsen.

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye