Region Midtjylland

Analyse af midtjysk mave- og tarmkræftsag er klar

Del

Kerneårsagsanalysen af forløbet med overskridelser af de maksimale ventetider for kræftpatienter er netop præsenteret for regionsrådet

Region Midtjylland

Regionsrådet i Region Midtjylland har netop fået kerneårsagsanalysen om overskridelse af maksimale ventetider præsenteret.

Analysen er et led i den syv-punktsplan for en styrket kræftbehandling, rådet vedtog efter patientrettigheder blev overtrådt på mave- og tarmkræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital, AUH.

Analysen er gennemført af Implement Consulting Group for Region Midtjylland.

- Vi har et stort ønske om at lære af denne ulykkelige sag. Patienterne skal have rettidig behandling, og vi skal gøre hvad vi kan for at undgå lignende problemer i fremtiden. Netop derfor har kerneårsagsanalysen fokus på læring, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Kernerårsagsanalysen fokuserer på mere generelle udfordringer, der er relevante at lære af på tværs af regionen. Målet er at sikre patienterne den bedste behandling inden for de givne rammer.

- Analysen giver os et kvalificeret blik udefra på en række komplekse udfordringer og hensyn, vi skal arbejde videre med. Nogle har vi selv fået øje på og arbejder med allerede, som opgave- og rollefordeling mellem ledelseslag, som vi i maj tilføjede som et ekstra punkt i vores nu syv-otte-punktsplan. De øvrige anbefalinger tager vi hul på at arbejde med i de politiske udvalg i den kommende måned, når vi alle har haft lejlighed til at nærlæse analysen, siger Anders Kühnau.

Kerneårsagsanalysen skal behandles politisk på udvalgsmøder i løbet af oktober.

Anbefaler tættere samarbejde

Kerneårsagsanalysens anbefalinger handler især om intern organisering af samarbejde, økonomistyring og ledelse i Region Midtjylland.

Analysen anbefaler bl.a., at hospitaler hjælpes til at arbejde tættere sammen om at udnytte regionens samlede kapacitet mere effektivt.

- Analysen rummer mange gode anbefalinger, herunder nogle vi allerede har sat i værk, som at en fælles pulje - og ikke det enkelte hospital - betaler, når en patient kun kan få rettidig behandling på et hospital i udlandet. Det skal være tydeligt for alle, hvordan vi ønsker og forventer at hospitalerne samarbejder, siger koncerndirektør Poul Michaelsen.

Hospitalsudvalget anbefaler regionsrådet at beslutte, at patienters ventetidsgaranterede behandlinger på udenlandske hospitaler betales af en fælles pulje fremover.

Vedhæftet:
Kerneårsagsanalyse
Syv-punktsplan
Link:
Link til tilføjelse til syv-punktsplan: Opgave- og rollefordeling, vedtaget 1. maj 2023

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/

Vedhæftede filer

Links

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye