Danmarks Eksport- og Investeringsfond

HPNow henter 105 mio. kr. hos EIFO og Novo Holdings til opskalering af små lokale PtX-anlæg

Del

Den danske PtX-virksomhed HPNow har udviklet og patenteret små elektrolyseanlæg til lokal produktion af grøn brintoverilte. Det har vakt interesse hos Danmarks Eksport- og Investeringsfond og Novo Holdings, der sammen med øvrige investorer skyder 105 mio. kr. i virksomhedens opskalering.

Brintoverilte – Hydrogen Peroxide - er et stærkt og biologisk nedbrydeligt alternativ til klorholdige produkter, og bruges blandt andet til rensning af både drikke- og spildevand indenfor mange industrier verden over.

I dag fremstilles 95 pct. af verdensproduktionen af brintoverilte i en energiintensiv og fossilt drevet proces på få og store fabrikker - og transporteres derefter i høje eksplosive koncentrater og store mængder verden rundt.

Det vil den danske PtX-virksomhed HPNow fra Søborg gøre op med.

Små PtX-anlæg eliminerer CO2-udledninger

Virksomheden har udviklet, patenteret og lanceret et produktionsanlæg på størrelse med et mindre køleskab, der udelukkende ved brug af vand og elektricitet kan fremstille den nødvendige mængde brintoverilte til den aktuelle applikation lokalt.

I forhold til den konventionelle produktion kan HPNows lokale teknologi fortrænge så meget som op til tre tons CO2 pr. ton brintoverilte, hvis energien, der indgår i produktionen, er grøn. Samtidig er tilbagebetalingstiden på investeringen for de fleste applikationer på mellem et og tre år. 

Med applikationer inden for landbrug, procesvand- og fødevare- og drikkevareindustrierne kan HPNows teknologi blive en gamechanger for mange virksomheder, der ønsker at bidrage til den bæredygtige omstilling.

Derfor har virksomheden tiltrukket sig opmærksomhed fra store investorer som Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO, og Novo Holdings, der sammen med MatiTech – en sydafrikansk leverandør af bæredygtige vandrensningsløsninger, og de eksisterende investorer Evonik Venture Capital og AP Ventures, har skudt 105 mio. kr. i en netop afsluttet investeringsrunde.

Investeringen skal bruges til at opskalere HPNows marketing- og salgsfunktioner, den tekniske support og produktionskapacitet.    

Investment Director hos Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Jonas Bjaaland:

”Danske Power-to-X-pionerer som HPNow går foran mod en grønnere fremtid. Fra landbrug til industri repræsenterer deres teknologi, oprindeligt udviklet på DTU, et markedspotentiale på flere milliarder euro for bæredygtig vandbehandling, både når det kommer til miljø, klima og økonomi," siger Jonas Bjaaland og tilføjer:

"For EIFO er det vigtigt at sikre, at grønne, kapitalintensive pionerer som HPNow kan opskalere og gøre deres teknologi tilgængelig for verdensmarkedet. Vi gør det med denne egenkapitalinvestering nu, men vil også på et senere tidspunkt kunne yde lån, garantier og eksportkreditter, der hjælper virksomheden længere ud i verden, i samarbejde med kommercielle banker. Med den aktuelle gruppe af investorer kan HPNow nu tage store skridt mod verdensmarkedet, og ikke mindst bringe os alle tættere på FN's mål for bæredygtig udvikling."

Marcus Remmers, Partner hos Bioindustrial Investments, Novo Holdings:

"Vand er en vital ressource for vores planet og de mennesker, der bebor den. Med vores investeringer forsøger vi løbende at gøre mest mulig gavn for både mennesker og planet, så denne investering i bæredygtig vandbehandling er et logisk skridt for os. HPNow’s teknologi til produktion af grøn brintoverilte bidrager til mere ansvarlig brug af en af vores mest dyrebare ressourcer, og vi er glade for nu at være en del af virksomhedens rejse." 

Ziv Gottesfeld, administrerende direktør hos HPNow:

"Denne nye investeringsrunde, ledet af fremtrædende investorer som EIFO og Novo Holdings, er en blåstempling af vores teknologi og markedspotentiale. Investeringen gør det muligt for os at tage et stort skridt fremad i virksomhedens udvikling. Med denne stærke opbakning fra nye og eksisterende partnere er vores virksomhed klar til at tage bæredygtig on-site brintoverilte-produktion til næste niveau."

Nøgleord

Kontakter

Billeder

HPNow har udviklet små Power-to-Brintoverilte-produktionsanlæg, som muliggør on-site produktion af brintoverilte, der bruges indenfor bl.a. vandrensning.
HPNow har udviklet små Power-to-Brintoverilte-produktionsanlæg, som muliggør on-site produktion af brintoverilte, der bruges indenfor bl.a. vandrensning.
Download
Administrerende direktør i HP Now Ziv Gottesfeld
Administrerende direktør i HP Now Ziv Gottesfeld
Download
Rasmus Frydendal, CTO, (i baggrunden) og Arnau Verdaguer, Director of Products, udviklede teknologien under deres studier på Danmarks Tekniske Universitet i 2015.
Rasmus Frydendal, CTO, (i baggrunden) og Arnau Verdaguer, Director of Products, udviklede teknologien under deres studier på Danmarks Tekniske Universitet i 2015.
Download

Om HPNow

HPNow er en dansk PtX-virksomhed beliggende i Søborg, der adresserer de voksende globale udfordringer inden for rent vand og hygiejne.

Virksomheden har udviklet og patenteret en række løsninger til on-site produktion af grøn, ultra-ren brintoverilte til brug til vandbehandling indenfor mange forskellige applikationer fra landbrug til industri og drikkevand.

HPNow er etableret af Rasmus Frydendal (CTO) og Arnau Verdaguer (Director of Products), der udviklede teknologien under deres studier på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 2015. Ziv Gottesfeld blev siden en del af virksomheden og er i dag administrerende direktør (CEO.

For at imødekomme voksende markedskrav og stigende global efterspørgsel har virksomheden etableret salgsrepræsentationer i hele Europa, Amerika og Asien.

Læs mere på: www.hpnow.eu

Om Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) er Danmarks erhvervsfremmebank og officielle eksportkreditagentur i én og samme finansielle institution. Således er EIFO danske virksomheders fælles indgang til risikovillig statslig finansiering.

Sammen med andre finansielle aktører yder EIFO lån, stiller garantier og investerer i danske virksomheder med henblik på at understøtte de virksomheder, der kan gøre Danmark rigere og verden grønnere.

Læs mere på www.eifo.dk

Om Novo Holdings A/S

Novo Holdings er et dansk holding- og investeringsselskab, der varetager forvaltningen af Novo Nordisk Fondens aktiver og formue. Novo Holdings har til formål at fremme menneskers sundhed og samfundets og planetens bæredygtighed ved at sikre et langsigtet afkast på Novo Nordisk Fondens aktiver.

Novo Holdings er 100 pct. ejet af Novo Nordisk Fonden og har kontrollerende ejerskab i Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S samt varetager en bred investeringsportefølje med fokus på et langsigtet afkast. Novo Holdings forvalter en bred portefølje af aktier, obligationer, fast ejendom samt investeringer i infrastruktur og private equity, og er derudover en af verdens førende investorer inden for life science. Gennem sine Seeds, Venture, Growth og Principal Investments teams investerer Novo Holdings i virksomheder på alle udviklingsstadier. Ved udgangen af 2022 havde Novo Holdings samlede aktiver til en værdi af 805 mia. kr.

Læs mere på: www.novoholdings.dk.

Om MatiTech

MatiTech Solutions er en sydafrikansk vandbehandlingsvirksomhed, der har specialiseret sig bæredygtige vandrensningsløsninger til og fra mange forskellige sammenhænge. MatiTech benytter de nyeste teknologier til at sikre de knappe vandressourcer på det afrikanske kontinent syd for Sahara.

Læs mere på: www.matitechafrica.com

Om Evonik Venture Capital

Evonik Venture Capital (EVC) er en tysk venturekapitalfond med afdelinger i USA og Kina. Med en pengetank på omkring tre mia. kr. har fonden siden 2012 foretaget mere end 50 direkte investeringer og fondsinvesteringer i innovative teknologier og forretningsmodeller inden for ernæring og pleje, smarte materialer og specialtilsætningsstoffer. Med sine investeringer understøtter fonden også Evoniks digitaliserings- og bæredygtighedsstrategi. Omfanget spænder fra tidlig fase til vækstfase med et investeringsvolumen på op til 110 millioner kr. pr. porteføljeselskab.

Læs mere på: www.venturing.evonik.com

Om AP Ventures

AP Ventures er en London-baseret venturekapitalfond med et globalt mandat til at investere i nye teknologier og virksomheder med ambitioner om at løse globale udfordringer, som fx integration af vedvarende energiløsninger eller ressourceknaphed. 

AP Ventures har investeret in brint-industrien siden 2013 og er anerkendt for at være en ledende investor på tværs af værdikæden i industrien. AP Ventures administrerer værdier for mere end 2,5 mia. kr. på vegne 12 fonde og har investeret i mere end 20 teknologivirksomheder på tværs af brint-værdikæden. 

Læs mere på: www.apventures.com

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye