PwC

Efter et år med rekordvækst løjer væksten atter af i musikbranchen

Del

Med en rekordvækst på 61 % ramte den danske musikbranche en omsætning på 5,6 mia. kr. i 2022 efter et par hårde år med aflyste festivaler og koncerter under COVID-19-pandemien. Allerede i år forventes dog en mere moderat vækst på 7 %, og samlet forventes markedet at ramme en omsætning på 6,3 mia. i 2027, viser PwC’s nye analyse af musikmarkedet.

Leif Ulbæk Jensen, partner og medieekspert i PwC.
Leif Ulbæk Jensen, partner og medieekspert i PwC.

Det er særligt markedet for live-musik, der bærer den markante fremgang, viser PwC’s Global Entertainment & Media Outlook 2023–2027. Markedet for live-musik steg således med hele 120 % fra 2021 til 2022 til 3,9 mia. kr., og med en mere moderat, men stadig høj, vækst de kommende år forventes markedet for live musik at ramme 4,4 mia. kr. i 2027.

Der er kommet gang i festivalerne og koncerterne igen efter et par hårde år under COVID-19-pandemien, og ligesom sidste år driver det musikbranchens store fremgang. Med en forventet vækst på ca. 7 % i 2023 for den samlede musikbranche kommer branchen tilbage på niveauet før COVID-19-pandemien,” fortæller Leif Ulbæk Jensen, partner og medieekspert i PwC.

Analysen viser, at de samme tendenser ses globalt, hvor markedet for live-musik således steg med hele 99 % fra 2021 til 2022 til at udgøre en omsætning på ca. 25,2 mia. USD i 2022, mens stigningen vil være mere moderat i de kommende år med en gennemsnitlig årlig vækst på 2,6 % og lande på 31,6 mia. USD i 2027.

“Vi ser de samme tendenser for live-musik globalt, hvor der også for alvor er kommet gang i markedet for live-musik igen, ligesom væksten også globalt forventes at flade ud frem mod 2027. Musikbranchen har genfundet sin rytme, og overgår nu niveauet før COVID-19,” forklarer Leif Ulbæk Jensen, der er partner og medieekspert i PwC. 

Det danske marked for streaming flader ud
Analysen viser desuden, at væksten inden for det danske marked for musikstreaming forventes at ligge stabilt de kommende år og vokse med gennemsnitligt med ca. 1,3 % om året fra 2023 til 2027, hvor omsætning vil udgøre ca. 985 mio. kr. fordelt på annonce- og forbrugerindtægter.

“Markedet for streaming af musik ser efterhånden ud til at være mættet i Danmark, mens der fortsat er udsigt til lidt højere vækstrater på globalt plan,” fortæller Leif Ulbæk Jensen og henviser til, at det globale marked for musikstreaming forventes at vokse med i gennemsnit ca. 4,4 % årligt til 34 mia. USD i 2027.

Om Global Entertainment & Media Outlook
PwC’s 24. årlige udgave af Global Entertainment & Media Outlook er en omfattende global analyse af privatforbrug og reklameudgifter. Den bygger på femårige historiske data og femårsprognoser samt kommentarer fra flere end 13 industrisegmenter i 53 lande og områder.

Nøgleord

Vedhæftede filer

Om PwC

I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Unge i Vejle- og Kolding-området får privatøkonomi på skoleskemaet5.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Undersøgelser viser, at alt for mange unge kommer i økonomiske vanskeligheder tidligt i livet, og tidlige gældsproblemer kan få konsekvenser langt ind i voksenlivet. Med undervisningsforløbet ’Ung privatøkonomi’ klæder PwC folkeskoleelever i 7. og 8. klasse på med forståelse for økonomi, ansvarligt forbrug og personligt lederskab. I starten af april starter tiltaget op på skoler i Vejle- og Kolding-området.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye