Nyuddannede brolæggersvende i hele landet

Del

Med svendebreve til seks udlærte brolæggersvende i september har landets tekniske skoler i 2023 udlært i alt 14 svende, men branchen kan sagtens bruge endnu flere.

De nyudlærte svende fra NEXT Uddannelser København. Fra venstre faglærer Nicolai Thorsen, brolæggersvend Simon Aaby Brok fra laugsfirmaet Dansk Kvalitets Brolægning ApS, Ivan Frost fra laugsfirmaet NCC Danmark A/S, Jimmy Nichlas Saxbro Ring (bronze) fra Ba Brolægning Roskilde ApS, og til højre oldermand Claus Johnsen fra Brolæggerlauget i DI Byggeri. Foto: Brolæggerlauget.
De nyudlærte svende fra NEXT Uddannelser København. Fra venstre faglærer Nicolai Thorsen, brolæggersvend Simon Aaby Brok fra laugsfirmaet Dansk Kvalitets Brolægning ApS, Ivan Frost fra laugsfirmaet NCC Danmark A/S, Jimmy Nichlas Saxbro Ring (bronze) fra Ba Brolægning Roskilde ApS, og til højre oldermand Claus Johnsen fra Brolæggerlauget i DI Byggeri. Foto: Brolæggerlauget.

På skolerne i København, Horsens og Århus afsluttes uddannelsen til brolægger i foråret og efteråret. I september blev tre nye svende fra NEXT Uddannelser i København ønsket tillykke med svendebrevet af oldermand Claus Johnsen fra Brolæggerlauget i DI Byggeri. Ligeledes færdiggjorde to brolæggere deres uddannelse på Learnmark Horsens, og en enkelt brolægger kunne tørre sveden af panden på Aarhus Tech.

- Uddannelsen er et bevis på, at I kan noget specielt, som der er brug for i branchen, sagde oldermand Claus Johnsen i sin tale til de nye svende, og fortsatte: - I år var kvaliteten af svendeprøverne af usædvanlig høj kvalitet, og en enkelt brolægger blev endda belønnet med bronzemedalje for sit svendestykke. Stort tillykke til jer alle, afsluttede oldermanden.

En svær opgave

Faglærer Nicolai Thorsen fra NEXT forklarede, at svendestykket denne gang var en overkørsel med et lidt større areal end sædvanligt. Eleverne havde arbejdet hårdt og koncentreret med opgaven, så chaussé- og brostenene blev sat præcist i det ønskede forbandt og med den rigtige overfladekrumning. Det stiller store krav til forberedelse, opmåling og håndelag, når stenene skal sættes.

Fra Learnmark i Horsens blev udlært:

Steffen Tolderlund fra Mn Brolægning ApS i Fredericia
Jesper Christensen fra Svend Erik Lind A/S i Horsens

Fra NEXT Uddannelser København:

Jimmy Nichlas Saxbro Ring fra Ba Brolægning Roskilde ApS i Karlslunde
Ivan Frost fra NCC Danmark A/S i Søborg
Simon Aaby Brok fra Dansk Kvalitets Brolægning ApS i Stensved

Og fra Aarhus Tech:

Magnus Lageri Gottlieb fra Danjord A/S i Risskov

FAKTA

Man kan blive brolægger på fire skoler i Danmark hos NEXT Uddannelser København, Learnmark Horsens, Aarhus Tech og Roskilde Tekniske Skole. Uddannelsen tager godt 3 år, hvor man veksler mellem skoleophold og læreplads i en brolægningsvirksomhed. Bagefter er det muligt at læse videre til fx bygningskonstruktør.

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt oldermand Claus Johnsen på tlf. 4011 0808.

Billeder

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

Østjylland kan spare millioner ved at styrke samarbejdet med virksomhederne om vej- og parkopgaver24.8.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I Østjylland står private leverandører for knap halvdelen af opgaverne med at vedligeholde grønne arealer og veje. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri. Favrskov har sendt tre ud af fire opgaver i udbud og er områdets topscorer, mens Syddjurs er den østjyske kommune, der løser flest vej- og parkopgaver selv. DI Byggeri Østjylland peger på, at kommunerne i området kan spare mange penge ved at lade flere private virksomheder komme til.

Greve er sjællandsk topscorer i offentlig-privat samarbejde om vej- og parkopgaver24.8.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Sjælland og Lolland-Falster ligger på en andenplads over landsdele i Danmark, hvor flest private leverandører står for driften af grønne arealer og veje. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri. Greve løser fire ud af fem vej- og parkopgaver i samspil med erhvervslivet, mens det i Lejre kun er en fjerdedel af disse opgaver, som løftes af private virksomheder. DI Byggeri Sjælland & Lolland-Falster peger på, at områdets kommuner kan spare mange penge ved at lade flere private virksomheder komme til.

Frederikssund og Hillerød er nordsjællandske mestre i offentlig-privat samarbejde om vej og park24.8.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I Nordsjælland står private leverandører for knap halvdelen af opgaverne med at vedligeholde grønne arealer og veje. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri. Frederikssund og Hillerød sender knap fire ud af fem opgaver i udbud og er områdets topscorere, mens Hørsholm og Fredensborg er de nordsjællandske kommuner, der løser flest vej- og parkopgaver selv. DI Byggeri Nordsjælland peger på, at områdets kommuner kan spare mange penge ved at lade flere private virksomheder komme til.

Midt- og Vestjylland er danmarksmestre i offentlig-privat samarbejde om vej- og parkopgaver24.8.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Midt- og Vestjylland er den landsdel i Danmark, hvor flest private leverandører står for driften af grønne arealer og veje. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri. Holstebro er topscorer og løser hele 86 pct. af vej- og parkopgaverne i samspil med erhvervslivet, mens det i Struer og Viborg er cirka 40 pct. af disse opgaver, som løftes af private virksomheder. DI Byggeri Midt Vest glæder sig over den flotte placering.