Opdag det digitale potentiale i vores sundhedssektor
Robusthedskommissionens aktuelle anbefaleringer til fremtidens sundhedsvæsen peger heldigvis på, at også digitale teknologier kan rykke sundhedsvæsenet tættere på borgerne og løfte kvaliteten for alle. Alexandra Instituttet har i denne brochure samlet nogle eksempler på hvordan.

Robusthedskommissionen med Søren Brostrøm i spidsen præsenterede denne uge 20 anbefalinger til fremtidens sundhedsvæsen. Kommissionen vurderer blandt andet, at brugen af forskellige velfærdsteknologier har en dokumenteret effekt på frigivelsen af tid og ressourcer.
Baggrunden for at kigge mod teknologiernes potentiale i sundhedssektoren kender vi: Antallet af patientundersøgelser stiger i takt med højere levealder, og der sker en langt større subspecialisering blandt sundhedspersonale, samtidig med at budgetter minimeres. Dette pres på sundhedssektoren medfører en øget interesse i, hvordan teknologier som kunstig intelligens, planlægningsværktøjer og internet of medical devices kan være en del af fremtidens løsninger og automatisere arbejdsgange.
Derfor har Alexandra Instituttet nu samlet de gode ideer og deres mange erfaringer i en inspirerende brochure. Dyk med ned i de nyeste trends inden for sundhedsteknologi, fra telemedicin til kunstig intelligens og se, hvordan uforløst potentiale og selv små idéer kan omsættes til praktiske fordele for sundhedspersonale, patienter og borgere.
Inden for sundhedsområdet har Alexandra Instituttet i en årrække fokuseret på styrkeområder som telemedicin, borgerskabte data, internationale standarder, microservices og dataopsamlingsplatforme, cybersikkerhed, kunstig intelligens og sensorbaserede dataøkosystemer. Altid med fokus på brugerinddragelse.
AI og maskinlæring er nemlig særlig relevant for sundhedsområdet. Fælles for teknologierne er dog, at de kan være et beslutningsstøtteværktøj, som potentielt kan ændre arbejdsgangene til at være mere effektive og eftertragtede. Men den succes kræver, at man inddrager sundhedsfagligt personale, borgere og patienter for at forstå behov, arbejdsgange og dermed udvikle en passende løsning.
Har du et ønske om at optimere patientpleje, strømline jeres processer eller skabe en mere effektiv arbejdsgang? Eller har du en konkret idé til den næste sundhedsfremmende løsning? Men mangler inspiration til hvad der er muligt? Og hvordan man kommer videre derfra?
Links
Alexandra Instituttet
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
DIREC uddeler 27 millioner til AI-forskning4.7.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Digital Research Centre Denmark (DIREC) har netop bevilget 27 millioner kroner til syv nye forskningsprojekter, der udvikler næste generation af AI. Målet er at sikre danske digitale gennembrud, der styrker Danmarks digitale suverænitet.
AI-briller og stemmestyring giver direkte adgang til fejlsøgning i produktionen3.7.2025 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse
Industrimaskiner, der selv retter fejl og samtidig kan oplære nye medarbejdere i, hvordan man bruger dem. Smarte briller med indbyggede AI-assistenter, der gør det muligt at få instruktioner i realtid. Det er nogle af de scenarier, man ser ind i, når det gælder fremtidens produktion.
Vibrationssensor hjælper med at forudsige slid på kostbare maskindele2.6.2025 09:55:38 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheden RUNI har fået testet en løsning med vibrationssensorer for at opdage slid på maskindele i tide. Sammen med Alexandra Instituttet blev forskelle i vibrationer brugt til at identificere problemer før nedbrud.
Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet21.5.2025 13:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Ny løsning fra Ranlev Industri Automation gør det muligt at måle klimaaftrykket helt ned på produktniveau. Løsningen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet i regi af projektet Afkobling 2030.
Jakob Ellemann-Jensen bliver ny forperson i Security Tech Space20.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Som ny forperson skal Jakob Ellemann-Jensen samle kræfterne på tværs af erhvervsliv, myndigheder og forskning i kampen mod den stigende cybertrussel
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum