DHI A/S

DHI modtager Google-bevilling til at fremme FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling

Del

Projektet Global Wetland Watch skal afbøde klimaforandringer ved at kortlægge globale vådområder med satellitbilleder og kunstig intelligens.

DHI A/S er en global, digital rådgivningsvirksomhed, som nu modtager 2 millioner dollar fra Googles filantropiske enhed, Google.org, til at fremme verdens forståelse af vådområder. Ved hjælp af global satellitovervågning og analyse af ’big data’ skal projektet Global Wetland Watch udvikle nye måder at kortlægge økosystemer i vådområder. Det skal ske ved hjælp af kunstig intelligens.

Vådområder er meget vigtige økosystemer, og alligevel er de stadig dårligt kortlagt og beskrevet. Faktisk har de fleste lande i verden ikke et godt overblik over deres vådområder, og  vådområder bliver fortsat undervurderet og forvaltet forkert på globalt plan. Det er derfor, DHI i samarbejde med FN’s miljøorganisation UNEP og andre partnere ønsker at etablere Global Wetland Watch-projektet som en vigtig ressource til i fremtiden at kunne måle status og omfang af vådområdernes økosystemer. DHI har som mission at muliggøre en bæredygtig fremtid for vand, og virksomheden bidrager til at skabe fremskridt i FN’s Verdensmål gennem videnskabelige og databaserede kundeprojekter over hele verden.

"DHI er allerede involveret i flere projekter, hvor satellitbilleder og kunstig intelligens indgår i vores arbejde for en bæredygtig fremtid for vand, og vi vil trække på denne viden og erfaring i Global Wetland Watch. Det er en global udfordring at sikre fremskridt i arbejdet med verdensmålene, reducere tabet af biodiversitet og modvirke klimaforandringer. Det kræver globalt samarbejde og partnerskaber, og i DHI ser vi frem til at bidrage med vores ekspertise og teknologier til Googles globale Impact Challenge," siger Mette Vestergaard, administrerende direktør i DHI.

Google.org's AI for the Global Goals Impact Challenge er en del af Googles indsats for at støtte fremskridt mod FN's Verdensmål. DHI er en af 15 organisationer på verdensplan, der modtager støtte gennem det filantropiske program med en pulje på 25 millioner dollar til projekter, der bruger kunstig intelligens til at sikre fremskridt mod disse mål. 15 projekter er udvalgt til finansiering ud af mange indsendte forslag. Alle projekterne bliver såkaldt ’open source’, så andre organisationer kan bygge videre på arbejdet. Læs mere her.

"Hver af de 15 udvalgte organisationer deler vores vision om at bruge kunstig intelligens til at accelerere fremskridtene mod FN's Verdensmål, og hver organisation bidrager med sin ekspertise til at flytte nålen," siger James Manyika, Googles Senior Vice President of Research, Technology & Society. "Vi er inspireret af de muligheder, de ser for, hvordan kunstig intelligens kan bruges til at hjælpe mennesker med at løse samfundsmæssige problemer, og vi er spændte på den kollektive indflydelse, de vil få i løbet af de næste tre år.”

Nøgleord

Kontakter

Katherine Williams

Google.org-specifikke spørgsmål bedes rettes til Katherine Williams.

kwill@google.com

Om DHI

DHI A/S udvikler, anvender og formidler forskning, teknologi og digitalisering inden for vand og vandmiljø. DHI blev grundlagt i 1964 og er aktiv i 115 lande. Vores 1.100 medarbejdere rådgiver virksomheder og offentlige institutioner i at fremme bæredygtig udvikling af jordens mest dyrebare ressource – vand. DHI A/S er godkendt som teknologisk serviceinstitut (GTS) af Forsknings- og Uddannelsesministeriet og er en del af GTS-netværket.

For yderligere oplysninger om DHI kontakt venligst Annette Mystek, DHI Corporate Communication på +45 2088 7770.

Følg pressemeddelelser fra DHI A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DHI A/S

DHI skal overvåge fugle og flagermus i banebrydende ny hollandsk havvindmøllepark15.2.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

Med en kombination af radarer, kameraer, akustiske sensorer og kunstig intelligens skal DHI være med til at bevise, at grøn energi og biodiversitet godt kan gå hånd i hånd. I Ecowendes kommende hollandske havvindmøllepark Hollandse Kust West, der vil sætte nye standarder for beskyttelse af dyreliv, skal DHI stå for den fuldt automatiserede overvågning af fugle og flagermus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye