Furesø KommuneFuresø Kommune

Furesø Musikskole fejrer 60 års-jubilæum med en stribe koncerter

Del

Årets sæson på Furesø Musikskole bliver en særlig festlig en af slagsen. I år er det nemlig 60 år siden musikskolen første gang slog dørene op for lokalområdets musik-glade børn. I dag er musikskolen en af de største i Danmark målt i forhold til indbyggertal, og den sætter nye nationale standarder for tilbud til børn og unge inden for autismespektret.

I foråret 2023 var 12 heldige 3. klasser fra Furesøs folkeskoler på besøg til den årlige Instrument-stafet på Furesø Musikskole.
I foråret 2023 var 12 heldige 3. klasser fra Furesøs folkeskoler på besøg til den årlige Instrument-stafet på Furesø Musikskole.

I august 1963 fik organist Knud Murmann Jensen afslag fra Værløse Kommune på at starte en musikskole. Efter afslaget går skoleinspektør for Syvstjerneskolen, Christian Brodersen, ind i sagen og skriver igen til ”Udvalget for kulturelle anliggender”. Heldigvis opnår musikskolen et tilskud og kan starte i oktober 1963 på Syvstjerneskolen med Knud Murmann Jensen som leder. Dengang blev 41 elever fordelt på klarinet, klaver, sang og blokfløjte.

Farum Musikskole kom til i 1967 – i dag kender vi dem samlet som Furesø Musikskole. I dag går ca. 1000 elever i alderen 0 – 87 år til undervisning i 20 solofag. Målt på indbyggertal gør det Furesø Musikskole til en af de største kommunale musikskoler på landsplan. 

Personlig udvikling og stærke fællesskaber

I 2023 vægter Musikskolen stadig 1-1 instrumentalundervisningen efter mesterlærerprincippet højt, men mange andre tilbud er kommet til. Især er der stor efterspørgsel på rytmikundervisning i hold blandt de mindste børn og grundskolebørnene.

Musikskolen har et aktivt band-miljø og mange sammenspilshold i forskellige størrelser, alder og genrer samt kor. Alt sammen kun muligt fordi Musikskolens 31 lærere gør en stor indsats for, at så mange elever som muligt kommer til at opleve det at skabe musik sammen med andre.

For Tine Hessner (B), formand for Kultur, Fritid og Idræt, er fællesskaberne en del af fundamentet i arbejdet med at skabe et godt børneliv i Furesø:

”Fælles oplevelser og deltagelse i kulturaktiviteter har en kæmpe betydning for vores mentale og sociale sundhed. Både de arrangerede events og de oplevelser, der opstår i hverdagslivet, giver os rum til kreativ fordybelse og en plads i stærke fællesskaber. Derfor er vi heldige i Furesø at have en ambitiøs og erfaren musikskole”.

Koncertkalenderen er altid fuld

Det høje aktivitetsniveau kan også aflæses af den imponerende koncertkalender, der hvert eneste år byder på DrumCamp, festivaler og elever der medvirker ved f.eks. byrådsmøder, statsborgerskabsceremonien, Kunstens Dag i Hareskov og Aftenåbent i Værløse - udover Musikskolens egne koncerter naturligvis.

Plads til både bredde og elite

Musa Harmanci (V), næstformand for Kultur, Idræt og Fritid, fremhæver værdien af det tværkommunale samarbejde:

”Med Furesø Musikskole ønsker vi at gøre plads til både bredde og elite. Derfor har musikskolen siden 2010 drevet en talentlinje sammen med 4 nabokommuner. Dermed kan vi sikre, at den enkelte elev har mulighed for at kunne fordybe sig i sit fag og møde andre unge med de samme interesser. Det styrker samarbejdet med vores naboer og fællesskabet omkring musikken for børn og unge, og arbejdet bidrager til fødekæden i det samlede danske musikmiljø”.

Af samme grund var Furesø Musikskole med til at starte Nordsjællands Ungdomssymfoniorkester (NUO) i samarbejde med andre nordsjællandske musikskoler. Orkestret spiller nu på sin 7. sæson og kan opleves til den allerførste jubilæumskoncert.

Jam i Billen og tilbud til børn på autismespektret

I det seneste år har Musikskolen haft fokus på at skabe plads til de lidt ældre elever i en atmosfære, hvor de kan være mere selvorganiserede og på den måde styrke fællesskabet omkring musikken. I øjeblikket fx i forbindelse med Jam i Billen. Og så er en del af Musikskolens lærere for nyligt blevet efteruddannet igennem et musikterapeutisk perspektiv med fokus på autismespektret, for bedre at kunne undervise og give adgang til musikkens verden for elever med særlige udfordringer.

Musikskoleleder, Jes Gram, siger selv om Musikskolens arbejde: ”Vi er inde i en spændende udvikling, hvor vi fortsætter med at styrke kerneopgaven og samtidigt hæver blikket og udvikler nye tværfaglige samarbejder, der udvider perspektivet på Musikskolens samfundsrelevans”.

Alle er velkomne til sæsonens 10 jubilæumskoncerter

Musikskolen i årstal

 • 1963: Værløse Musikskole oprettes med 4 undervisningstilbud: klaver/blokfløjte/klarinet/sang
 • 1967: Farum Musikskole oprettes
 • 1973: Værløse Musikskole opretter voksenafdeling
 • 1988: Farum Musikskole opretter Unge Musical
 • 1993: Farum Musikskole får egne lokaler i Farum Kulturhus
 • 2004: Værløse Musikskole får egen bygning på Kirke Værløsevej 36
 • 2005: Kvintoratet bliver oprettet. Samarbejde mellem Værløse, Ballerup, Gentofte, Gladsaxe og Herlev Musikskoler.
 • 2007: Furesø Musikskole bliver til på baggrund af kommunesammenlægningen
 • 2010: Talentlinje oprettet i samarbejde med Kvintoratet
 • 2014: "Side by side" koncerter med Copenhagen Phil (gentaget 2015/2018/2019)
 • 2017: Nordsjællands Symfoniorkester oprettet (samarbejde mellem Furesø/Allerød/Hillerød/Hørsholm/Rudersdal Musikskoler)
 • 2021: Harpefestival - Danmarks første harpefestival afholdes i Farum Kulturhus, arr. Furesø Musikskole
 • 2022: Furesø Musikskole deltager i Kulturstyrelsens modelforsøg "Grib Engagementet" med projektet "Mød Musikken". Musikundervisning for børn med autisme.
 • 2022: "Side by side" koncert med DR Big Band

Jubilæumskoncerterne

 1. Søndag den 24. september kl. 14.00 og 15.15 i Galaksen: Symfonikoncert med Nordsjællands Ungdomssymfoniorkester, StrygerNUO og elever fra Furesø Musikskole under ledelse af Morten Ryelund.
 2. Torsdag den 12. oktober kl. 19.00 i Galleriet, Farum Kulturhus: Kammermusikkoncert med elever fra Furesø Musikskole.
 3. Lørdag den 4. november kl. 11.30 på Caféscene, Farum Kulturhus: Klassisk lærerkoncert ved lærere fra Furesø Musikskole med musik skrevet i 1963.
 4. Torsdag den 9. november kl. 17.30 på Caféscene, Farum Kulturhus: Sang- og korkoncert med elever fra Furesø Musikskole.
 5. Fredag den 10. november kl. 17.00 i Teatersalen, Farum Kulturhus: Klaverkoncert med elever fra Furesø Musikskole.
 6. Fredag den 10. november kl. 19.00 i Galleriet, Farum Kulturhus: Guitarkoncert med elever fra Furesø Musikskole.
 7. Lørdag den 11. november kl. 11.30 på Caféscenen, Farum Kulturhus: Rytmisk lærerkoncert ved lærere fra Furesø Musikskole med musik skrevet i 1963.
 8. Lørdag den 18. november kl. 13.00 i Galaksen: Grundskolekoncert med elever fra Furesø Musikskole.
 9. Torsdag den 23. november kl. 18.30 i Galaksen: Big Bandkoncert med elever fra Furesø Musikskole.
 10. Fredag 26. januar kl. 19.30 i Galaksen: Bandkoncert med elever fra Furesø Musikskole

Kontakter

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Knud Murmann Jensen, cirka 1967
Knud Murmann Jensen, cirka 1967
Download
DR Big Band på besøg i Furesø oktober 2022
DR Big Band på besøg i Furesø oktober 2022
Download
Furesøs 3. klasser på instrument-træf på Furesø Musikskole
Furesøs 3. klasser på instrument-træf på Furesø Musikskole
Download
DR Big Band på besøg i Furesø oktober 2022
DR Big Band på besøg i Furesø oktober 2022
Download
DR Big Band på besøg i Furesø oktober 2022
DR Big Band på besøg i Furesø oktober 2022
Download
Brev fra skoleinspektør for Syvstjerneskolen, Christian Brodersen, side 1
Brev fra skoleinspektør for Syvstjerneskolen, Christian Brodersen, side 1
Download
Brev fra skoleinspektør for Syvstjerneskolen, Christian Brodersen, side 2
Brev fra skoleinspektør for Syvstjerneskolen, Christian Brodersen, side 2
Download
Skolekorskoncert, Furesø Musikskole
Skolekorskoncert, Furesø Musikskole
Download
Download
DR Big Band på besøg i Furesø oktober 2022
DR Big Band på besøg i Furesø oktober 2022
Download
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Kom til borgermøde den 10. oktober om Farum Bytorv26.9.2023 14:16:35 CEST | Pressemeddelelse

Furesø Byråd har besluttet at udvide Farum Bytorv med flere butikker og nye boliger. Byrådet har tidligere godkendt en lokalplan for udvidelsen af området. Der lægges nu op til mindre justeringer af lokalplanen bl.a. for at reducere støjgener ved de kommende boliger. På et borgermøde den 10. oktober, kan man høre mere om, hvordan de nye rammer kan give bedre løsninger og stadig bidrage til at sikre liv og kvalitet på bytorvet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum