Nationalmuseet ansætter ny museumschef til Krigsmuseet og Frihedsmuseet
1. oktober tiltræder historiker David Høyer som ny museumschef på både Krigsmuseet og Frihedsmuseet. Han afløser Jens Carl Kirchmeier-Andersen.

Det er en erfaren herre, der 1. oktober sætter sig i chefstolen på Krigsmuseet og Frihedsmuseet i København. Her afløser han Jens Carl Kirchmeier-Andersen, der efter eget valg fortsætter i en seniorordning på Nationalmuseet efter knap 40 år på Krigsmuseet.
49-årige David Høyer har skabt solide og markante resultater og blandt andet vendt et negativt besøgstal i både sin tidligere stilling som formidlingsdirektør i Roskilde Domkirke og senest som museumsleder på Museerne Helsingør. Nu ser han frem til at kaste sig over udviklingen af Krigsmuseet og Frihedsmuseet i København og formidlingen af Danmarks krigshistorie.
”Krigen i Ukraine buldrer afsted på alle medieflader og viser os endnu en gang, at krig er en konstant i menneskets historie. Krig er en betydningsfuld del af Danmarks historie og en ubehagelig del af vores samtid. Frihedsmuseet og Krigsmuseet er to helt enestående museer med en højaktuel fortælling. Fagligt har jeg altid kredset om krig og konflikthistorie, for krig blotlægger ekstremerne i menneskets natur. Derfor er det med stor begejstring, at jeg ser frem til, sammen med nye kollegaer, at styrke opmærksomheden og formidlingen af krig og besættelse,” siger David Høyer.
Han var blandt andet med til at sikre, at Museerne Helsingør tidligere på året vandt den fornemme formidlingspris ’Historiske Dages Fornyelsespris’ for deres nyskabende måde at formidle historie og kulturarv.
”Jeg er glad for, at det er en så erfaren kapacitet som David, der nu overtager ledelsen af Krigsmuseet og Frihedsmuseet. Han besidder nemlig en helt særlig kombination af krigshistorisk faglighed og erfaring med at skabe gode gæsteoplevelser og publikumsudvikling gennem nyskabende formidling. Og så har han en bred erfaring fra museumsverdenen. Samtidig med vi byder David velkommen, vil jeg også benytte lejligheden til at sige tak til Jens Carl Kirchmeier- Andersen for et imponerende arbejde,” siger Nationalmuseets vicedirektør med ansvar for Museer og Slotte, Henriette Povlsen.
Blå bog David Høyer:
Mag. art i historie og Østeuropastudier, Københavns Universitet
2021 – Museumsleder, Museerne Helsingør
2012 – 21: Direktør for Fonden til formidling af kulturarven, Roskilde Domkirke
2015 – 21: Direktør for Anlægsfonden kulturarv, formidlingscenter Roskilde Domkirke
Fakta Krigsmuseet:
Krigsmuseet tager gæsterne med igennem 500 års dansk krigshistorie. Museet skiftede navn i 2018 fra Tøjhusmuseet til Krigsmuseet, da museet gennemgik en udvikling fra at være et våbenteknologisk museum til et kulturhistorisk museum. I juli måned i år satte museet rekord med det højeste besøgstal nogensinde – 10.363 gæster lagde vejen forbi Christian 4.’s gamle tøjhus.
Fakta Frihedsmuseet:
Frihedsmuseet fokuserer på den danske modstandskamp under Besættelsen. Museet genåbnede i 2020 efter en brand i 2013. I juli måned i år lagde 6.923 gæster vejen forbi museet.
Nøgleord
Kontakter
Julie LorenzenKommunikationsansvarligKrigsmuseet og Frihedsmuseet
Tlf:41 20 60 42jul@natmus.dkBilleder
Nationalmuseet
Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.
Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.
Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.
Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Ny podcast om hvordan befrielsen blev til frihed2.5.2025 10:47:06 CEST | Pressemeddelelse
På 80-års-dagen for befrielsen udgiver Nationalmuseets mediehus Vores Tid første episode i podcast, der fortæller historien om de udstødte og beundrede, der skulle starte helt nye liv, da Anden Verdenskrig sluttede
The National Museum confirms: Shipwrecks in Costa Rica are Danish slave ships27.4.2025 19:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Investigations of ship timbers, bricks from the cargo and clay pipes found during underwater excavations in Costa Rica confirm that the site holds two Danish slave ships that, according to historical sources, were shipwrecked off the coast of Central America in 1710.
Nationalmuseet bekræfter: Skibsvrag i Costa Rica er danske slaveskibe27.4.2025 19:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Undersøgelser af skibstræ, mursten fra lasten og kridtpiber fra en undervandsudgravning i Costa Rica bekræfter, at der er tale om to danske slaveskibe, der ifølge historiske kilder forliste ud for Mellemamerikas kyst i 1710.
Nationalmuseet styrker forskning i maritim kulturarv med nyt forskningscenter7.4.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningscenter skal undersøge danske skibsvrag i ind- og udland, samt forske i nedbrydning og bevaring af skibsvrag og stenalderbopladser på havets bund. Det skal bringe ny viden om hele den maritime danmarkshistorie – fra oldtid til nutid.
Ny vicedirektør for Drift og Administration på Nationalmuseet fundet3.4.2025 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Nationalmuseet har ansat Merete Lange som en ny vicedirektør til at styrke organisationens drift og administration.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum