PwC

Hver fjerde medarbejder oplever hyppigt en uoverskuelig arbejdsbyrde

Del

26 % af danske medarbejdere oplever oftere end andre en uoverskuelig arbejdsbyrde i deres daglige arbejdsliv. Det er særligt manglende ressourcer eller urimelige deadlines, som skaber en uoverskuelig arbejdsbelastning, viser ny analyse fra PwC om det danske arbejdsmarked.

Analysen viser desuden, at 17 % af de danske medarbejdere ofte føler sig overvældet af en for stor arbejdsbyrde, og 8 % angiver det som en normal del af deres arbejdsliv at have en uoverskuelig arbejdsbyrde. Til sammenligning oplever henholdsvis 21 % og 20 % af de svenske og tyske medarbejdere ofte en uoverskuelig arbejdsbyrde i deres arbejdsliv. Globalt svarer 22 % det samme.

De danske medarbejdere oplever for ofte en uoverskuelig arbejdsbyrde i deres arbejdsliv. Det er en udfordring, som man skal tage alvorligt. Det kan skabe et negativt arbejdsmiljø med stress, udbrændthed og dårligere trivsel, og derfor er det så vigtigt at adressere og være opmærksom på,” fortæller Kim Domdal, partner i PwC Consulting, og fortsætter:

Det er særlig vigtigt, at lederne er tæt på sine medarbejdere. Ledere skal være opmærksomme på medarbejdernes arbejdsbyrde og sikre tilstrækkelige ressourcer og realistiske deadlines. Det kræver en aktiv indsats for at skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig støttet og i stand til at håndtere deres opgaver effektivt."

Mangel på ressourcer (41 %), herunder personalemangel og urimelige deadlines, urealistiske mål (26 %) og manglende support fra ledelsen (21 %) udgør de tre største faktorer for at skabe en overskuelig arbejdsbyrde, viser PwC’s Workforce Hopes and Fears Survey 2023.

Generation Z er mere tilbøjelig til at skifte job

Analysen viser desuden, at 21 % af de danske medarbejdere er tilbøjelige til at skifte job i løbet af de kommende 12 måneder. For Generation Z gælder dette 29 %, mens det for Millennial og Generation X henholdsvis er 25 % og 19 %. Derudover angiver knap 8 ud af 10 danskere, at de har et meningsfuldt arbejde, og 6 ud af 10 mener, at de er retfærdigt belønnet økonomisk for deres arbejde.

Selvom danskerne i højere grad end vores nabolande oftere oplever et for stort arbejdspres, finder størstedelen deres job meningsfuldt. Det er dog fortsat vigtigt, at man som arbejdsgiver hele tiden fokuserer på at skabe et positivt arbejdsmiljø baseret på tillid og åbenhed. Derudover skal der være udviklingsmuligheder, og man skal som medarbejder kunne tilpasse sin karriere alt efter, hvor man er i livet,” afslutter Kim Domdal.

Om undersøgelsen

PwC’s Workforce Hopes and Fears Survey 2023 bygger på svar fra 53.912 personer, der enten er i arbejde eller aktiv på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen blev foretaget i april 2023 på tværs af 46 lande, herunder Danmark, Sverige og Tyskland. I Danmark har 522 personer deltaget i undersøgelsen. I Sverige og Tyskland har henholdsvis 1.000 og 2.143 personer deltaget i undersøgelsen.

Nøgleord

Billeder

Kim Domdal, partner i PwC Consulting.
Kim Domdal, partner i PwC Consulting.
Download

Vedhæftede filer

Om PwC

I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Forsigtig optimisme at spore på ejendomsmarkedet9.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Der er forsigtig optimisme at spore på det europæiske ejendomsmarked, på trods af voksende geopolitisk usikkerhed og bekymringer omkring økonomisk vækst. London, Madrid og Paris står øverst på listen over de foretrukne byer for investeringer og udviklingspotentiale i Europa, mens København går 2 pladser frem til en 16. plads. Det viser en ny rapport om ejendomsmarkedet fra PwC og Urban Land Institute (ULI).

Danskerne ser øget risiko for krisesituationer – men kun hver tredje har forberedt sig5.12.2024 07:53:44 CET | Pressemeddelelse

Flertallet af danskere er bekymrede for potentielle krisesituationer, mens færre føler sig godt forberedte til at håndtere dem. På trods af en bred erkendelse af vigtigheden af personlig forberedelse, har kun en mindre del af befolkningen taget konkrete skridt for at være klar, hvis uventede kriser skulle ramme. Det viser en ny tillidsmåling fra PwC i samarbejde med Epinion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye