Aabenraas erhvervsvenlighed går tilbage i DI-undersøgelse

Del

Aabenraa Kommune går 6 pladser tilbage i den årlige, landsdækkende undersøgelse fra DI om erhvervsvenlighed, og lander på en 40. plads, men er blandt de bedste i landet til uddannelse.

Kommunen rykker ganske vist 7 pladser frem i Kategorien ”Overordnet erhvervsvenlighed”, hvor virksomhederne tilkendegiver deres tilfredshed med kommunen, men da de går tilbage på seks af undersøgelsens kategorier, bliver det en samlet tilbagegang.

- Aabenraa gør det jo generelt slet ikke dårligt, men årets undersøgelse viser, at der er plads til forbedringer, og at fine placeringer kun kan bevares med en vedholdende indsats, siger formanden for DI Sønderjylland, Business Advisor Tommy Seeberg, Hydro Precision Tubing Tønder A/S.

Mere tilfredshed med kommunens digitale indsats

Aabenraa går gevaldigt frem i kategorien ”Digitale rammer”, hvor virksomhederne belønner kommunen for gode digitale rammevilkår og digitale erhvervsservice. Kommunen rykker 23 pladser frem, og er nu i top 10 på landsplan.

Kommunen har også forbedret sig i kategorien ”Sagsbehandling”, hvor de rykker 10 pladser op til en placering som nr. 52. Det er især på byggesagsbehandlingen, at kommunen har forbedret sig.

I kategorien ”Grøn udvikling” går kommunen 11 pladser frem til nr. 65. Det er specielt affald, der bliver genanvendt, der er forbedret. Men virksomhederne finder, at der stadig er plads til forbedringer i forhold til kommunens indsatser på det grønne område.

Blandt de bedste til uddannelse

Kommunen gør det fortsat godt på uddannelsesområdet, hvor de opnår en flot 7. plads. Det skyldes specielt, at andelen af unge, der søger ind på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. 0g 10. klasse, forsat er høj og den højeste i Sønderjylland.

- Det er vigtigt, at kommunen har fokus på erhvervsuddannelserne. De unge skal motiveres til at uddanne sig bl.a. gennem kendskab til virksomhederne, siger Tommy Seeberg.

Plads til forbedringer

I kategorien ”Arbejdskraft” går kommunen til gengæld hele 40 plader tilbage, og lander på en 58. plads. Virksomhederne vurderer, at kommunens indsat for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft kan forbedres. Og virksomhederne efterlyser også et tættere samarbejde med jobcentret.

Kommunen rykker 23 pladser tilbage i kategorien ”Infrastruktur og transport” Det er særligt kommunens indsats for flere cykelstier, der trækker ned.

Brug af private leverandører medfører et fald på 35 pladser, og samlet set til 47. plads. Virksomhederne efterspørger en bedre udbudsproces over for private leverandører.

- Når private virksomheder udfører opgaver for kommunen, er det vigtigt med en god udbudsproces, siger Tommy Seeberg.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2023

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsven-lighed. Det er 14. år i træk DI udarbejder en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indi-katorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent i DI Sønderjylland, Peter Houmann Wagner, tlf. 2566 6309, e-mail phw@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye