Ny fremgang for erhvervsvenligheden i Tønder

Del

Tønder Kommune fortsætter med at forbedre den lokale erhvervsvenlighed. Det viser Dansk Industris årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, hvor virksomhederne bedømmer den kommunale indsats for at skabe gode rammer for virksomhederne og deres medarbejdere.

Tønder går 4 pladser frem til en placering som nr. 35 blandt landets kommuner i DI’s undersøgelse.

I fem kategorier i undersøgelsen rykker Tønder frem, og der er en række markante forskelle på flere punkter i forhold til sidste års undersøgelse.

På trods af den samlede fremgang, så rykker kommunen 3 pladser tilbage i kategorien ”Overordnet erhvervsvenlighed”

- Det er trods alt glædeligt at se den stigende tilfredshed med erhvervsvenligheden, som undersøgelsen er udtryk for. Gode rammer for at drive virksomhed er med til at skabe lokal fremgang og arbejdspladser.

- Derfor er der god grund til at rose Tønder for fremgangen i erhvervsvenligheden, siger formand for DI Sønderjylland, business advisor Tommy Seeberg, Hydro Precision Tubing Tønder A/S.

I kategorien ”Arbejdskraft” går kommunen 14 pladser frem, og det er bl.a. virksomhederne der kvitterer for jobcentrets samarbejde med virksomhederne.

- Det glæder mig meget, at Tønder har fremgang på arbejdskraft. Adgangen til kvalificeret arbejdskraft er stadig helt afgørende for virksomhedernes muligheder for vækst og udvikling, siger Tommy Seeberg.

Sagsbehandling i topklasse

I kategorien ”Sagsbehandling” går kommunen 16 pladser frem til en 11. plads. Sidste år rykkede de 21 pladser. Det skyldes dels en hurtig byggesagsbehandling, og at virksomhederne tilkendegiver en generel tilfredshed med kommunens sagsbehandling på både miljø- og sygedagpengesager.

I kategorien ”Grøn udvikling” går kommunen 13 pladser frem til en 56. plads. Virksomhederne værdsætter, at kommunen prioriterer bæredygtige og grønne indkøb.

- Det er vigtigt, når virksomheder henvender sig til kommunen, at de får en effektiv og kompetent sagsbehandling. Og i en tid med energikrise, er det helt centralt, at indsatsen for den grønne omstilling er i fokus hos kommunen, siger Tommy Seeberg.

Plads til forbedringer

Tønder er gået markant tilbage i to kategorier. Det er i kategorierne ”Uddannelse” og ”Digitale rammer”. På uddannelsesområdet rykker kommunen 19 pladser tilbage til en 84. plads. Sidste år faldt de 51 pladser.

Faldet skyldes primært, at undersøgelsen i år også måler på trivsel i folkeskolen. Her får kommunen en placering som nr. 68 på landsplan.

- Det er en trist udvikling. Elevernes trivsel i folkeskolen hænger sammen med deres faglige udbytte og videre færden i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. Så her har kommunen en stor udfordring, siger Tommy Seeberg.

Kommunen går 22 pladser tilbage på ”Digitale rammer” til en 36. plads. Det er specielt 5G dækningen, som kan blive bedre.

I kategorien ”Brug af private leverandører” falder kommunen 8 pladser til en placering som nr. 58.

Det handler om konkurrenceudsættelse af byudvikling, transport samt infrastruktur.

- En attraktiv erhvervskommune er åben for at lade private leverandører byde på kommunale opgaver, hvilket er med til at sikre en mere effektiv konkurrence, og her er der altså plads til forbedringer. Det tager vi gerne en positiv dialog med kommunen om, siger Tommy Seeberg.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2023

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsven-lighed. Det er 14. år i træk DI foretager undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent i DI Sønderjylland, Peter Houmann Wagner, tlf. 2566 6309, e-mail phw@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye