Haderslev Kommune må vige sønderjysk 1. plads i erhvervsvenlighed til Sønderborg

Del

Haderslev rykker fire pladser tilbage i Dansk Industris årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed.

Kommunen falder i år tilbage i fem kategorier, og opnår en samlet 22. plads blandt landets kommuner. Dermed går 1. pladsen i sønderjysk erhvervsvenlighed i år til Sønderborg.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at Haderslev ikke kunne følge op med det flotte resultat fra sidste år, men der er heldigvis også fremgang i flere kategorier, siger formanden for DI Sønderjylland, Business Advisor Tommy Seeberg, Hydro Precision Tubing Tønder A/S.

Haderslev Kommune får fortsat en flot placering i kategorien sagsbehandling, hvor virksomhederne giver topkarakter til en kompetent sagsbehandling. Kommunen er blandt de hurtigste i landet, og rykker én plads frem til nr. 8.

I kategorien Infrastruktur og transport rykker Haderslev Kommune hele 26 pladser frem. Og får en placering som nr. 35.

- Hvis virksomhederne skal fastholde deres konkurrenceevne, er det afgørende, at kommunen har et godt lokalt vejnet og en velfungerende kollektiv trafik, så det er positivt, at kommunen rykker på dette område, siger Tommy Seeberg.

God dialog med erhvervslivet

Også i kategorien Information og dialog gør kommunen det godt, og rykker 12 pladser frem til en samlet 14. plads. Det er specielt dialogen mellem erhvervslivet og kommunen, som virksomhederne belønner.

- Jeg ved, at Haderslev kommune har haft stort fokus på samarbejde med erhvervslivet. Det viser, at en målrettet indsats lønner sig, siger Tommy Seeberg.

I Sønderjylland er man i alle kommuner udfordret på manglende arbejdskraft. Det er derfor ærgerligt, at Haderslev rykker ned på en 57. plads. Det er specielt kommunens indsats på at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft, som virksomheder vurderer kunne være bedre.

Faldende elevtal

På uddannelsesområdet rykker Haderslev 27 pladser tilbage, og ender på en 65. plads. Det er andelen af elever, der søger ind på en erhvervsuddannelse, der er faldet markant.

- Her har både kommune, erhvervsliv og skole en udfordring med at få flere unge til at søge en erhvervsuddannelse. De dystre udsigter fortæller, at vi kommer til at mangle rigtigt mange faglærte de kommende år, siger Tommy Seeberg.

I kategorien Brug af private leverandører falder kommunen tilbage fra sidste års topplacering som nr. 6. I år rykker de tilbage på en 27. plads. Virksomhederne tilkendegiver, at kommunens udbudsproces kunne være bedre.

Også på Digitale rammer falder kommunen tilbage fra sidste års topplacering, hvor de fik en flot 4. plads. I år rykker de tilbage på 26. pladsen. Det er specielt 5G dækningen, som kan blive bedre.

Og i kategorien Grøn udvikling rykker de fra nr. 24 til en 54. plads.

- Flere virksomheder peger bl.a. på, at der bør være mere fokus på at fremme bæredygtig transport, siger Tommy Seeberg

I kategorien ”Overordnet erhvervsvenlighed” er kommunen gået 4 pladser frem til en flot 22. plads. Det dækker over virksomhedernes tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed på tværs af områder og emner og virksomhedernes anbefaling af kommunen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2023

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Dan-marks største undersøgelse af kommunernes erhvervsven-lighed. Det er 14. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indi-katorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgel-sen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent i DI Sønder-jylland, Peter Houmann Wagner, tlf. 2566 6309, e-mail phw@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye