Sønderborg vinder igen førstepladsen i Sønderjylland

Del

Efter en lille tilbagegang sidste år går Sønderborg fire pladser frem i DI’s årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed.

Sønderborg Kommune genvinder 1. pladsen i Sønderjylland og opnår en samlet og flot 16. plads blandt landets kommuner i DI’s årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed.

- Sønderborg Kommune placerer sig i den bedste femtedel med erhvervsvenlighed her i landet, og det er rigtig flot. Men årets undersøgelse understreger også, at det er en vedholdende indsats, der skal til, siger formanden for DI Sønderjylland, Business Advisor Tommy Seeberg, Hydro Precision Tubing Tønder A/S.

I målingen bliver kommunerne sammenlignet inden for 10 forskellige kategorier. Sønderborg Kommune har fremgang i 5 kategorier, men også tilbagegang i 5 kategorier.

Virksomhederne i Sønderborg Kommune tilkendegiver, at de er godt tilfredse med kommunens erhvervsvenlighed i kategorien ”Overordnet Erhvervsvenlighed”, hvor kommunen går 5 pladser frem, og nu ligger på 16. pladsen.

Ros for grøn udvikling

I kategorien ”Grøn udvikling”, rykker kommunen 10 pladser frem, og er nu blandt de 10 bedste i landet. Denne kategori dækker over affald, der bliver genanvendt, og energioptimering af kommunale bygninger. Det handler også om grønne indkøb og bæredygtig transport.

- I en tid med udfordringer med klima og energi, er det helt centralt, at indsatsen for den grønne omstilling er i fokus. Og Sønderborg kommunes målsætning om at være CO2 neutral i 2029 bliver også belønnet af de lokale virksomheder, som giver kommunen flotte karakterer, siger Tommy Seeberg.

Ros for arbejdskraft

Den fremtidige arbejdskraft er den store udfordring i hele Sønderjylland. Her går Sønderborg en enkelt plads frem. Virksomhederne anerkender kommunen for indsatsen med at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft.

- Mangel på faglært arbejdskraft er en af de største udfordringer for danske virksomheder, og et område der skal fuld fokus på. Det er godt at se, at det har topprioritet i kommunen, siger Tommy Seeberg.

På sagsbehandlingsområdet rykker Sønderborg kommune helt op på en 7. plads. Det er især på byggesagsbehandlingen, hvor kommunen gør det rigtig godt.

Information og dialog med erhvervslivet er også et område, hvor Sønderborg Kommune har forbedret sig, og rykker 12 pladser frem til en samlet 20. plads.

Der er stadig plads til forbedringer

I en tid, hvor vi mangler faglært arbejdskraft, er det ærgerligt, at Sønderborg Kommune falder tilbage på uddannelsesområdet, hvor kommunen går tilbage fra en 30. plads til en 41. plads. Det er specielt et faldende optag på de erhvervsfaglige uddannelser, som medfører et fald på 11 pladser.

- Det er helt klart et område, hvor kommune, skole og erhvervsliv må gå sammen, og få skabt endnu bedre rammer for de unge, siger Tommy Seeberg.

Virksomhederne er også blevet spurgt om kommunens brug af private leverandører, og her går Sønderborg desværre tilbage for andet år i træk, og er nu nede på en 62. plads. Det er specielt kommunens udbudsproces, som virksomhederne mener bør være bedre.

Og i kategorien ”Digitale rammer”, som bl.a. omhandler 5G dækning, her går kommunen en enkelt plads tilbage til en 28. plads.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2023

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 14. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent i DI Sønder-jylland, Peter Houmann Wagner, tlf. 2566 6309, e-mail phw@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye