Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Find den rigtige grund til dit nye hus

Del
 
Det kan være sin sag at se sit nye hus for sig på en kedelig pløjemark eller et goldt frimærke i en forstad. Ikke desto mindre kan netop det stykke jord blive det sted, du og din familie skal bo de næste mange år. Her får du gode råd om, hvor og hvordan du finder den helt rigtige grund til dit drømmehus.

Af: Christina B. Kjeldsen
Foto: Andreas Mikkel Hansen m.fl.

 

Sommerhuset gemmer sig i de Nordjyske klitter og er tegnet af Arkitekt Lars Bo Poulsen, der har lagt stor vægt på at få hus og landskab til at smelte sammen.

Foto: Andreas Mikkel Hansen/Danske BoligArkitekter.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

HVOR VIL DU BO?

Hav dine og familiens mål og værdier for øje – både nu og de næste 10 år. Skal den gode skole være i cykelafstand? Skal der være skov til hunden og mountainbiken tæt på? Skal I nemt kunne komme til byen? Undgå for mange kompromiser, for de her ting bliver afgørende for, om I kommer til at trives i området mange år frem.

Måske du kunne tænke dig at bo i en skov? Familien i huset her havde forelsket sig i en unik naturgrund med egen skov og drømte om et træhus, inspireret af de simple lader, man kender fra USA. og kom på besøg i den sorte lade. Se mere fra huset her.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

NY UDSTYKNING ELLER GAMMELT KVARTER?

I nye udstykninger skal du forberede dig på at fortove og gadebelysning først kommer på plads til allersidst. Har du kig på en grund i en ny udstykning, bør du tjekke, hvordan de omkringliggende huse kommer til at se ud. Kan du leve med dem? Tegningerne finder du hos kommunen. Vender grunden ud mod et stykke skov eller en anden smuk udsigt, du gerne vil beholde i fremtiden, så husk at tjekke lokalplanen. Køber du en grund i et ældre kvarter, ved du, hvad du har omkring dig, men der er merudgifter til nedrivning af det gamle hus. På gamle udstykninger er der ofte ikke helt styr på skellene. Få en landmåler ud, så stregerne kan trækkes rigtigt fra starten. Det gavner også naboskabet.

Det nye hus på billedet er tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup, og er bygget på en grund et ældre villakvarter med smukke tilvoksede haver. Også de gamle træer og buske på grunden overlevede gravearbejdet – det havde familien givet entreprenøren strenge ordrer på. Se mere fra huset her.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

ER JORDEN GOD?

Få undersøgt jordbundsforholdene på grunden med en geoteknisk undersøgelse, eller rekvirer en fra kommunen, hvis den allerede er foretaget – og helst før du køber grunden. Dårlige jordbundsforhold kan fordyre dit byggeprojekt, og det bør der tages højde for, når du forhandler prisen på plads med ejendomsmægleren. Har du planer om at bygge en ekstra etage ovenpå et eksisterende hus, er det endnu vigtigere at tjekke jordbundsforholdene.

Arkitekt Rasmus Baks idéer om at bygge en første sal på den eksisterende bolig på billedet her, harmonerede ikke helt med byggereglerne i området. Men ved at inddrage kommunen meget tidligt i processen lykkedes det arkitekten at komme i land med en dispensation. Se mere fra huset her.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

STOR ELLER LILLE GRUND?

Jo mindre grund, desto mere skal du tænke husets planløsning igennem, og så meget desto større er behovet for at tage en arkitekt med på råd. For når udnyttelsesgraden på huset skal være stor, skal der snedige løsninger i spil. Også grundens form og hældning kan give udfordringer og have betydning for, hvordan huset kan udformes.

Udfordring med huset her var i første omgang den meget specielle byggegrund, som set fra oven ligner et V. Desuden lå byggegrundene i udstykningen meget tæt. Arkitekt Lars Bo Poulsen  løste udfordringerne ved at gøre en dyd ud af nødvendigheden og lade huset forme sig efter den V-formede grund. Se mere fra huset her.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

HVAD MÅ JEG BYGGE?

Tjek lokalplaner, servitutter og fredningsloven for anmærkninger, så du er sikker på, at du rent faktisk kan bygge det hus, du har i tankerne.

Familien i dette hus købte en byggegrund med skrånende terræn, som ifølge lokalplanen skulle bevares. Arkitekt Nanna Bering havde tegnet flere huse i området og kendte godt til de skrånende grunde og udfordringer og muligheder, de giver. Se mere fra huset her.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

ER DU HAVEMENNESKE?

Køber du en tom grund i en ny udstykning, skal du afsætte penge til anlæggelse af en have, der kan give læ, privatliv og noget kønt at kigge på. Køber du en gammel grund med en god have til, så sørg for, at entreprenøren ved, hvilke træer og buske der skal bevares, når nedrivning og byggeri går i gang.

På grunden her er både hus og haveanlæg disponeret så familien får udbytte af den smukke udsigt til søen.  Se mere fra huset her.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

HAR GRUNDEN KVALITETER?

Som ikke-fagmand kan det være svært at se det arkitektoniske potentiale i en stump jord – endsige de udfordringer, der kan være. Vær realistisk, og tag gerne arkitekten med på inspektion, inden du skriver under på købet.

Hvordan bygger man et lyst og spændende sommerhus på en ujævn og lidt ordinær grund, der er omgivet af høje træer? Det var spørgsmålet til arkitekt Charles Bessard, da familien havde købt grunden her og var byggelystne. Arkitekt Charles Bessard tog udfordringen op og tegnede en løsning, der er lige så flot og nyskabende, som den er praktisk og anvendelig. Se mere fra huset her.

For at se dette indhold fra andliving.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

 

Fakta om Danske BoligArkitekter
Danske BoligArkitekters primære opgave er at oplyse om, hvad arkitekter kan bidrage med i forbindelse med større byggeprojekter. Vi skaber kontakt mellem boligejere og kompetente arkitekter, der kan give rådgivning både før og under byggeprocessen.
Arkitekterne er ikke ansat hos Danske BoligArkitekter, men driver deres egne selvstændige virksomheder over hele Danmark. Fælles for dem alle er, at de er medlem af brancheforeningen Danske Arkitektvirksomheder, som siden 2012 har drevet Danske BoligArkitekter som en non-profit-ordning sammen med Videncentret Bolius.
Danske BoligArkitekters ’Trendguide 2020’ kan downloades på www.dbark.dk

Billeder

Information om Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Nørregade 49
1165 København K

4455 6300

Æstetisk sans og kvalitet er nogle af nøgleordene, når man skal beskrive Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING.

Med sine i alt 16 forretninger fordelt over både Sjælland, Fyn og Jylland, er &LIVING solidt til stede i hele landet med boliger beliggende såvel helt inde i kernen af de store byer som i mere landlig idyl med åbne vidder.

Visionen er at formidle unikke hjem, der emmer af historier og smukke detaljer. Derfor passer herskabsvillaen ud til Vejle Fjord eller Øresund lige så fint ind hos &LIVING som den unikke toværelsers på Østerbro.

&LIVING er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye