IT-Universitetet i København

Kvinderne stempler i stor stil ind på IT-Universitetet i København

Del

Interessen for at tage en bacheloruddannelse på IT-Universitetet (ITU) slår alle rekorder. Det er især de kvindelige ansøgere, der driver væksten i antallet af ansøgere, og der er flere kvindelige ansøgere end nogensinde før.

At dømme efter antallet af ansøgere til ITU’s bacheloruddannelser har mange unge lyttet til arbejdsgiverne, der igennem efterhånden mange år har sukket efter at få flere it-specialister. I år har ITU modtaget 1929 ansøgninger. Det er en vækst på 9 pct., og det højeste antal ansøgere nogensinde.

”Jeg rigtig glad for, at så mange unge oplever, at vores uddannelser er relevante for dem, og at ITU er en attraktiv uddannelsesinstitution. Der er meget stor rift om de kompetencer, som dimittender fra ITU kommer ud med efter en endt uddannelse, så det er glædeligt, at de unges interesser og samfundets behov matcher,” siger rektor på ITU, Per Bruun Brockhoff.

Antallet af kvindelige ansøgere sætter rekord

I år var 38 pct. af ansøgerne til ITU’s bacheloruddannelser kvinder. Det er flere end nogensinde før og et resultat af en målrettet og mangeårig indsats for at få en bredere målgruppe til at finde ITU’s uddannelser relevante.

”Vi arbejder ihærdigt på at række ud til så bred en målgruppe af unge som muligt. Vi har haft en særlig rekrutteringsindsats målrettet kvindelige gymnasieelever og kvinder på sabbatår, da vi gerne vil vise netop den gruppe, at en it-uddannelse også kan være relevant for dem. Derfor glæder jeg mig over dagens tal. Som uddannelsesinstitution skal ITU også bidrage til større mangfoldighed blandt dem, der skal skabe fremtidens digitale samfund,” siger Per Bruun Brockhoff.

Trods stort behov for it-specialister må mange ansøgere gå forgæves

Desværre ser det ud til, at ITU igen i år kommer til at afvise mange kvalificerede ansøgere på grund af loftet over antallet af studiepladser.

”Det er utrolig ærgerligt, at vi må afvise kvalificerede ansøgere, når vi ved, at samfundsbehovet for it-specialister er så stort. Stort set alle store samfundsudfordringer – f.eks. den grønne omstilling, det stigende behov i sundhedsvæsenet, cybertruslen – kalder på teknologiske løsninger. Men det er jo politisk besluttet, hvor mange pladser vi har lov at udbyde, så vi bevarer status quo i antallet af pladser frem mod 2030,” siger Per Bruun Brockhoff.

Alle ansøgere til IT-Universitetets bacheloruddannelser får besked den 28. juli kl. 00.01.

Nøgleord

Kontakter

IT-Universitetet i København (ITU) blev grundlagt i 1999, og er Danmarks førende universitet med fokus på it-forskning og -uddannelse. Vi leverer state-of-the-art undervisning og forskning inden for datalogi, forretnings-it og digitalt design. Vores ambition er at skabe og dele viden som er dyb og fører til banebrydende informationsteknologi og tjenester til gavn for menneskeheden. Universitetet arbejder tæt sammen med erhvervslivet, den offentlige sektor og internationale forskere og er kendetegnet ved en stærk iværksætterånd blandt studerende såvel som forskere.

Følg pressemeddelelser fra IT-Universitetet i København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra IT-Universitetet i København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye