Rebild Kommune er landets bedste uddannelseskommune

Del

Kommunen lander øverst på skamlen, når det kommer til uddannelse og skole, viser Dansk Industris store undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed, hvor kommunen også rykker op på en samlet 12. plads

Med en national førsteplads i uddannelseskategorien og en flot fremgang inden for information og dialog rykker Rebild Kommune op på en aktuel 12. plads i Dansk Industris (DI) undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed 2023.

Rebild Kommune er historisk blandt de mest erhvervsvenlige nordjyske kommuner i DI’s årlige undersøgelse, og med en femteplads i den overordnede vurdering blandt virksomhederne er tonen slået an. I årets undersøgelse er kommunen i top 10 i fire kategorier.

- I de seneste par år har vi haft særligt fokus på dialogen mellem kommunen og virksomhederne samt de unges uddannelsesvalg efter grundskolen. Derfor er det glædeligt at se, at kommunen klarer sig særlig godt her, lyder det fra Peter Birkegaard, der er formand for DI Aalborg.

Konkret er der samarbejdet om at understøtte udbredelsen af erhvervspraktik i folkeskolen, ligesom der er gennemført en række besøg på lokale virksomheder, hvor forældre og elever har haft mulighed for at møde virksomhedernes lærlinge. Fremadrettet er der en række konkrete initiativer i pipeline inden for området.

Efter en årrække, hvor virksomhederne var utilfredse med dialogen med kommunen, er vurderingen i år ganske anderledes. Således findes der kun to kommuner i landet, hvor virksomhederne er mere tilfredse med information og dialog.

- Da Dansk Byggeri blev en del af DI, var de lokale byggevirksomheder bestemt ikke imponerede over informationsniveauet, men ved fælles hjælp og gennem systematiske møder, er der skabt en samarbejdskultur på det tekniske område, som kan kopieres i alle andre kommuner. Der har virkelig været tale om en turnaround, forklarer DI-formanden.

For yderligere information om DI Aalborg: Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen Mail: heml@di.dk Tlf. 3377 3962 Mobil: 4015 8858 Sekretær Susanne Graversen Mail: sug@di.dk Tlf.: 3377 3372

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2023

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 14. år i træk DI udarbejder en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye