Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Københavns Universitet præsenterer landskabsarkitektur, forskning og rådgivning på Stand 43

Del

Når Skandinaviens største grønne fagmesse løber af staben 30.9-1.9 2023, vil landskabsarkitekter, forskere, lektorer og studerende at finde ved KU’s egen stand, hvor de vil øse ud af deres viden og løsninger inden for grøn omstilling.

Have og Landskab

Hos Københavns Universitet (KU) er vi stolte af at invitere alle interesserede til at besøge vores stand, Stand 43, på Have og Landskabsmessen 2023. Her vil landskabsarkitekter, forskere, lektorer og studerende dele ud af deres viden og ekspertise inden for byudvikling, parkdesign, naturbevarelse og landskabsarkitektur. Arrangementet er desuden en unik mulighed for at stifte bekendtskab med Videntjenesten.dk, KU’s rådgivningsenhed inden for områderne by, park, landskab, skov og natur.

På stand 43 vil seniorrådgiver Iben M. Thomsen, også kendt under navnet Doktor Død, holde oplæg og udforske emnet veterantræer og veteranisering. Med hendes omfattende viden på området vil Iben M. Thomsen afdække forskellene mellem disse to begreber og belyse sammenhængen mellem gamle træer og biodiversitet i landskabet.

“Veterantræer er guld, når det gælder biodiversitet. Men mangler de store, gamle træer, kan man hjælpe naturen på vej ved at veteranisere yngre træer,” fortæller seniorrådgiver Iben Margrete Thomsen, som inviterer til diskussion omkring muligheder og udfordringer ved veteranisering på IGN’s stand. Her vil man også kunne se forskellige eksempler på veterantræers biodiversitet.

Landskabsarkitektur spiller en afgørende rolle i at forme vores omgivelser, og på KU's Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning trives forskning og undervisning inden for netop dette felt. På standen sætter vi fokus på bæredygtighed og samarbejdet med erhvervet gennem undervisningen. Du kan derfor møde undervisere og landskabsarkitektstuderende og høre om mulighederne for at få en studerende i praktik.

”Det er win-win-win, når studerende laver projekter i samarbejde med en virksomhed eller er i praktik”, fortæller studieleder Jan Støvring og uddyber, ”for både studerende, virksomhed og universitetet bliver klogere på hinanden, når vi samarbejder om at skabe en bæredygtig fremtid.”

Hvad: Have & Landskab - Skandinaviens største udstilling for uderummets fagfolk

VIDEN OG LØSNINGER TIL DIN HVERDAG - SAMLET PÅ ÉT STED

Med mere 10.000 gæster og flere end 250 udstillere finder du hele den professionelle have-, park- og landskabssektor på Have & Landskab.

Til alle fagfolk der designer og planlægger, anlægger og renoverer eller vedligeholder landets veje, torve, parker og grønne områder.

Hvor: Stand 43 på Strøget 43.

Kontakter

Anette Bill-JessenKommunikationskoordinatorInstitut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Tlf:93511370anbj@ign.ku.dk

Links

Om Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Vores forskning og uddannelse er med til at løse de store udfordringer vi står overfor, med markante klimaforandringer og et øget pres på naturressourcerne.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Naturvejlederuddannelsen kommer til Djursland19.4.2024 13:33:46 CEST | Pressemeddelelse

Sidste år åbnede Skovskolen dørene for Naturvejlederuddannelsen i Nødebo på Sjælland, og lige siden er tilmeldingerne strømmet ind. "Vi oprettede dobbelte hold, men havde alligevel venteliste. Derfor glæder vi os over, at Uddannelses- og Forskningsministeriet har meldt ud, at vi nu også kan udbyde uddannelsen i Jylland. Det er et vigtigt skridt mod mere naturdannelse i Danmark," fortæller Rasmus Kjær, der er forstander på Skovskolen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye