Lolland Kommune

Andreas og Safran fra Lolland skal til royal fødselsdag

Del

Når Kongehuset fejrer H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag ved et gallataffel på Christiansborg Slot den 15. oktober, vil Safran og Andreas fra Lolland Kommune være blandt de op mod 200 unge fra landets kommuner, som sidder med til bords.

Kongehuset ønsker at fejre H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag sammen med unge repræsentanter fra hele Rigsfællesskabet, og alle landets kommuner er derfor blevet bedt om hver især at udvælge to 18-årige, som skal have en invitation. I Lolland Kommune er de to unge fundet ved hjælp af en simpel lodtrækning mellem kommunens i alt 422 18-årige.  

Vinderne af lodtrækningen blev Andreas Bech Thustrup Nielsen fra Maribo og Safran Wendelboe fra Stokkemarke. De blev begge overraskede og glade, da de fik beskeden om, at de havde vundet.

Andreas

Andreas er født og opvokset i Maribo. Til daglig går han på Maribo Gymnasium, hvor han har valgt musik og engelsk som studieretning. Ved siden af studiet arbejder han i Silvan.

”Jeg er ret overvældet over muligheden for at komme med til en royal fødselsdag, men jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg selvfølgelig ville takke ja til invitationen. Sådan en chance får man jo kun én gang i livet. Jeg er meget spændt på at møde prinsen og glad for at kunne repræsentere Lolland på hans 18-års fødselsdag,” fortæller Andreas.

Safran

Safran flyttede til Lolland som 10-årig, og hun bor på en hesteejendom i Stokkemarke. Hun er lige startet på sit 3. år som EUX landmandselev på Hansenberg i Kolding, og det sidste år har hun arbejdet med grise.

Safran tøvede ikke med at takke ja, da hun fik tilbuddet om at deltage i Kongehusets gallataffel:

”Jeg synes, det lyder vildt spændende, og jeg glæder mig! Det er stort, at Kongehuset giver helt almindelige mennesker som mig mulighed for at være med til en royal fødselsdag. Jeg ved ikke helt præcis, hvad jeg skal forvente, men jeg er ret sikker på, at det bliver en oplevelse, jeg aldrig kommer til at glemme,” siger hun.

Tillykke fra borgmesteren

Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig over, at Lollands ungdom vil være repræsenteret ved den royale fødselsdag:

”Kongehuset skal have tak for at invitere unge fra hele landet med til H.K.H. Prins Christians fødselsdag. Det vidner om en lyst til at komme tættere på de forskellige mennesker fra nær og fjern, som han en dag skal være konge for, og det bliver helt sikkert en kæmpe oplevelse for både ham og de unge at møde hinanden,” siger Holger Schou Rasmussen og fortæller videre om lodtrækningen:

”I Lolland Kommune ville vi gerne give alle vores 18-årige en fair chance for at komme med, og derfor er de blevet tilfældigt udvalgt ved hjælp af en lodtrækning. Jeg ønsker de heldige vindere af lodtrækningen, Safran og Andreas, stort tillykke! Jeg er glad for at kunne sende dem afsted som repræsentanter for Lolland, og jeg håber, at de får en fantastisk og uforglemmelig fest.”

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Camilla StokholmKommunikationskonsulentStrategi og Politik, Lolland Kommune

Tlf:23 45 56 33

Billeder

Foto af Safran Wendelboe, som står på en ridebane ved siden af sin hest.
Safran Wendelboe
Download
Portrætfoto af Andreas Bech Thustrup Nielsen
Andreas Bech Thustrup Nielsen
Download

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum