Efterskolerne

32.368 elever er startet på efterskole

Del

Frafaldet er bremset, og 10. klasse er stadig populær. Det viser en analyse af årets elevtal, der både omfatter tal for nye efterskoleelever i det nuværende skoleår 2023/24 og frafaldstal for skoleåret 2022/23.

I dette skoleår er i alt 32.368 unge startet på efterskole mod 32.447 sidste skoleår.

”Velkommen til hver eneste elev. De 32.368 elever får hver især et år med personlig, faglig og social udvikling. Alle efterskoler arbejder målrettet for, at eleverne får et godt skoleår i et forpligtende fællesskab,” siger Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne.

Lavere frafald Andelen af efterskoleelever, der afbryder efterskoleopholdet, ser nu ud til at være bremset efter nogle år med stigende frafald. I skoleåret 2022/23 stoppede 13 procent af eleverne mod 14 procent i 2021/22, 12 procent i 2020/21 og 11 procent i 2019/20.

”Det glæder mig allermest, at det stigende frafald i forbindelse med corona er bremset. Efterskolerne har arbejdet hårdt for at mindske frafaldet, og det arbejde ser ud til at virke,” siger Torben Vind Rasmussen

10. klasse er stadig populær 24.749 efterskoleelever er i år startet i 10. klasse. Det er 177 flere end sidste år og udgør 76 procent af det samlede antal elever.

”Tallet viser, at der stadig er et stort behov for 10. klasse på efterskole. 10. klasse er en vigtig overgang til en ungdomsuddannelse. Ikke mindst i en tid, hvor alt for mange unge ikke er i uddannelse eller job,” siger Torben Vind Rasmussen.

Regionale forskelle Regionalt er der sket en positiv udvikling i elevtallet på efterskolerne på Fyn, Sjælland og i Midt- og Vestjylland.

Der er i alt 242 efterskoler i Danmark.

Find flere tal i dette notat Link Se også efterskolerne.dk for flere tal og info om efterskoler

Yderligere oplysninger kan fås hos:
Kommunikationschef Søs Lykke Sloth, tlf.: 2266 9872
Formand Torben Vind Rasmussen, tlf.: 2028 1006

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Efterskolerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Efterskolerne

Efterskolerne vælger nye bestyrelsesmedlemmer2.3.2024 17:48:59 CET | Pressemeddelelse

På Efterskolernes generalforsamling lørdag d. 2. marts på Nyborg Strand blev følgende valgt ind i bestyrelsen for en treårig periode: Christian Hougaard-Jakobsen, forstander, Midtsjællands Efterskole Esben Jensen, bestyrelsesmedlem, BGI akademiet (genvalg) Henrik Ottosen, bestyrelsesformand, Efterskolen for Scenekunst Derudover består bestyrelsen af følgende medlemmer: Torben Vind Rasmussen, formand Mette Ibsen, sekretær, Den Danske Design- og Håndværksefterskole Peter Munk Povlsen, forstander, Tommerup Efterskole Pia Nørmølle Andreasen, lærer, Sportsefterskolen Aabybro Stine Bossen Davidsen, viceforstander, Vesterdal Efterskole Troels Aamand Sørensen, forstander, Bjergsnæs Efterskole Formand Torben Vind Rasmussen udtaler: ”Efterskolernes bestyrelse er bredt sammensat af bestyrelsesmedlemmer, forstandere og medarbejdere på landets efterskoler. Jeg glæder mig til samarbejdet med den nye bestyrelse om de mange vigtige arbejdsopgaver, vi har på dagsordenen. Vi arbejder bl.a. målrettet for

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye