Efterskolerne

Flere end nogensinde er startet på efterskole

Del
32.447 unge er startet på efterskole i dette skoleår. Det er 702 flere end sidste år og ny rekord.

Antallet af unge, der er startet på én af landets efterskoler, slår igen i år ny rekord. I alt 32.447 unge går i skoleåret 2022/23 på efterskole. Det er det højeste antal nogensinde og en stigning på 702 elever i forhold til sidste skoleår.

”Jeg vil gerne byde hver og én velkommen. De 32.447 elever får et år med personlig og faglig udvikling. Alle 241 efterskoler arbejder målrettet for, at de får et godt efterskoleår i et stort og forpligtende fællesskab,” siger Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne.

Flere vælger 10. klasse
24.572 efterskoleelever er i år startet i 10. klasse. Det er 1.238 flere end sidste år og udgør 76 procent af det samlede antal elever mod 74 procent sidste år.

”Udviklingen viser, at der i befolkningen er et stort behov for 10. klasse på efterskole,” siger Torben Vind Rasmussen og understreger:

”Unge i dag har brug for tid til både afklaring og personlig og faglig udvikling. Jeg glæder mig over, at klassetrinnet er attraktivt. Fra Efterskolernes side står udviklingen af både 9. og 10. klasse højt på dagsordenen. Vi vil fortsat være et attraktivt tilbud for alle unge mellem 14 og 18 år.”

Regionale forskelle
Regionalt er den positive udvikling i elevtallet særligt sket på efterskolerne på Fyn og i Syd- og Sønderjylland med en stigning i elevtallet på hhv. 4,24 og 3,88 procent i forhold til sidste år.

Der er i alt 241 efterskoler i Danmark.

Find flere tal i dette notat

Se også www.efterskolerne.dk for flere tal og info om efterskoler

Nøgleord

Kontakter

Information om Efterskolerne

Efterskolerne
Efterskolerne
Farvergade 27, H, 2
1463 København K

https://www.efterskolerne.dk/
 

Følg pressemeddelelser fra Efterskolerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Efterskolerne

Efterskolerne vælger nye bestyrelsesmedlemmer2.3.2024 17:48:59 CET | Pressemeddelelse

På Efterskolernes generalforsamling lørdag d. 2. marts på Nyborg Strand blev følgende valgt ind i bestyrelsen for en treårig periode: Christian Hougaard-Jakobsen, forstander, Midtsjællands Efterskole Esben Jensen, bestyrelsesmedlem, BGI akademiet (genvalg) Henrik Ottosen, bestyrelsesformand, Efterskolen for Scenekunst Derudover består bestyrelsen af følgende medlemmer: Torben Vind Rasmussen, formand Mette Ibsen, sekretær, Den Danske Design- og Håndværksefterskole Peter Munk Povlsen, forstander, Tommerup Efterskole Pia Nørmølle Andreasen, lærer, Sportsefterskolen Aabybro Stine Bossen Davidsen, viceforstander, Vesterdal Efterskole Troels Aamand Sørensen, forstander, Bjergsnæs Efterskole Formand Torben Vind Rasmussen udtaler: ”Efterskolernes bestyrelse er bredt sammensat af bestyrelsesmedlemmer, forstandere og medarbejdere på landets efterskoler. Jeg glæder mig til samarbejdet med den nye bestyrelse om de mange vigtige arbejdsopgaver, vi har på dagsordenen. Vi arbejder bl.a. målrettet for

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye