Ny undersøgelse: Næsten halvdelen af de lærerstuderende har overvejet at droppe ud
43 pct. af de lærerstuderende har overvejet at droppe ud af uddannelsen, viser en ny undersøgelse fra Lærerstuderendes Landskreds. De studerende skal kunne se frem til mentorordninger og mere forberedelsestid, når de er færdiguddannede, mener de studerendes forperson.
Dårlig undervisning på læreruddannelsen. Frygt for dårlige arbejdsforhold som uddannet lærer. Tvivl om hvorvidt fremtiden som lærer er den rigtige. Det er nogle af de mest almindelige svar, når man spørger de lærerstuderende, hvorfor de har overvejet at droppe ud. Det viser en ny undersøgelse fra Lærerstuderendes Landskreds.
Ifølge tal fra Danske Professionshøjskoler vil Danmark mangle 13.100 lærere i 2030, og i år faldt antallet af ansøgere til læreruddannelsen endda. Forperson i Lærerstuderendes Landskreds, Anneline Larsen, mener derfor, at der er brug for akut handling, hvis udviklingen skal vendes:
”Skal vi løse lærermanglen i Danmark, skal vi sikre, at de studerende ikke vælger faget fra, inden de overhovedet er kommet i gang. Men det kræver altså, at de får den støtte, de har brug for. De nyuddannede skal være garanteret en mentor på skolen og have mere forberedelsestid i starten”, siger Anneline Larsen.
Ifølge Lærerstuderendes Landskreds er der også mange lyspunkter i undersøgelsen. Halvdelen af de studerende svarer fx, at praktikken har givet dem mere lyst til at arbejde i folkeskolen:
”Praktikken er den bedste mulighed for at øve og træne vores lærerfaglighed, og med den nye læreruddannelse kommer der nu 33 pct. mere praktik end før. På den måde rykker vi studerende nu endnu tættere på folkeskolen, og forhåbentlig vil det kun give endnu flere lyst til at arbejde i den som færdiguddannede”, siger Anneline Larsen.
Spørgeskemaet er udsendt til i alt 5.121 medlemmer af Lærerstuderendes Landskreds i april 2023. Undersøgelsen bliver præsenteret på læreruddannelsen på Nyelandsvej 27 i København i dag kl. 08.45.
Spørgsmål kan rettes til forperson for Lærerstuderendes Landskreds Anneline Larsen på 30925515.
Kontakter
Emil Hee StenstrupPressekonsulent
Tlf:33 69 64 34emhs@dlf.orgVedhæftede filer
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Lærerforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Lærerforening
Lærerforening om finansloven: Små, men gode skridt for folkeskolen27.11.2023 10:41:22 CET | Pressemeddelelse
De planlagte besparelser på CFU trækkes tilbage, og et styrket PPR skal tættere på skolens hverdag. DLF-formand Gordon Ørskov Madsen ser flere ’små, men gode’ skridt for folkeskolen i ny finanslov.
DLF: Regeringens 2030-plan mangler løsninger på folkeskolens helt store udfordring7.11.2023 17:29:53 CET | Pressemeddelelse
Regeringen har fremlagt sin plan for, hvordan pengene skal prioriteres de kommende år. DLF-formand Gordon Ørskov Madsen mangler løsninger på folkeskolens store økonomiske udfordringer.
DLF's kongres: Folkeskolen har brug for økonomisk opbakning fra Christiansborg19.9.2023 18:30:12 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Lærerforenings kongres, forsamlet til møde i København den 19. - 21. september 2023, udtaler: Folkeskolen har brug for økonomisk opbakning fra Christiansborg.
KL og DLF vil give nyuddannede lærere en bedre start i folkeskolen21.8.2023 10:01:08 CEST | Pressemeddelelse
Flere nyuddannede lærere oplever overgangen til lærerlivet som udfordrende. Derfor har KL og DLF samlet inspiration og viden til, hvordan nye lærere støttes endnu bedre i deres første job. Flere kommuner er allerede i gang med at styrke overgangen.
Lærere og forældre i ny undersøgelse: Invester i folkeskolen12.8.2023 08:40:58 CEST | Pressemeddelelse
Der er behov for investeringer i folkeskolen og bedre tid til at sikre trivslen og den gode undervisning. Det mener både lærere og forældre til børn i folkeskolen, viser ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum