Lolland Kommune

Hjælp med at finde vinderen af Integrationsprisen 2023

Del

Integrationsrådet i Lolland Kommune uddeler hvert år en pris til en virksomhed, en forening eller en borger, som har gjort en særlig indsats for integrationen i kommunen. Der er mulighed for at indsende indstillinger til prisen frem til og med den 4. september 2023.

I år er det 7. gang, at Integrationsrådet uddeler en pris til en virksomhed, en organisation, en forening eller en borger, som har gjort noget særligt for integrationen af borgere med anden etnisk baggrund i Lolland Kommune.

”Med prisen vil vi først og fremmest gerne takke og hylde modtageren for indsatsen. Samtidig er prisuddelingen en god anledning til at sætte generel fokus på vores vision om, at alle i kommunen – uanset etnicitet og baggrund – skal have de bedst mulige forudsætninger for at blive en del af både lokalsamfundet og arbejdsmarkedet. Vi ved, at det har en kæmpe betydning for integrationen, hvordan privatpersoner, foreninger og virksomheder møder og støtter mennesker, der er ved at lære det danske sprog og sætte sig ind i den danske kultur. Jeg håber derfor, at vi igen i år modtager gode bud på, hvem der fortjener Integrationsprisen,” fortæller formanden for Integrationsrådet, Remzi Grepi.

Alle virksomheder, organisationer og foreninger og enkeltpersoner med beliggenhed/bopæl i Lolland Kommune kan indstilles til Integrationsprisen. For at kunne modtage prisen, skal man have en geografisk tilknytning til Lolland Kommune.

Indstillingerne blive vurderet ud fra følgende kriterier:

  • Særlig integrationsindsats eller integrationstiltag for medarbejdere på en virksomhed i Lolland Kommune.
  • Initiativer eller konkrete indsatser, der understøtter børn og unges uddannelse, udvikling og integration i Lolland Kommune.
  • En borger eller en borgergruppe, der har gjort en særlig indsats for integration af den ældre generation af borgere af anden etnisk herkomst end dansk.
  • En borger eller borgergruppe, der har gjort en særlig indsats for opbygning af netværker på tværs af sproglige, kulturelle og religiøse forskelle, hvor det danske sprog er i fokus.
  • Nytænkende initiativer til at fremme integrationen i Lolland Kommune.
  • Initiativer til integration i foreningslivet.
  • Prisen kan ikke uddeles til ansatte i Lolland Kommune.

Prisen består af et kunstværk, der er lavet til lejligheden af en lokal kunstner.

Send indstilling

Ønsker du at indstille en virksomhed, en organisation, en forening eller en enkeltperson til at modtage Integrationsprisen, skal du udfylde en digital formular senest den 4. september 2023 på Lolland Kommunes hjemmeside: www.lolland.dk/integrationsprisen2023.

Integrationsprisen bliver uddelt sammen med andre kommunale priser ved det årlige prisgallaarrangement d. 24. oktober i Bangs Have. Der kommer nærmere information om arrangementet senere.

Læs mere om Integrationsrådet i Lolland Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum