Lolland og Guldborgsund kommuner udvider samarbejdet på høre- og logopædområdet
Borgere på Lolland og Falster, som har høre-, stemme- eller talevanskeligheder, får fremover adgang til hurtigere og bedre hjælp. Det kan lade sig gøre, fordi Lolland og Guldborgsund kommuner udvider deres samarbejde til nu også at omfatte specialundervisning og rådgivning i forbindelse med vanskeligheder med hørelse, stemme eller tale. Samarbejdet gør det muligt at styrke indsatserne med specialiserede, stabile tilbud tæt på borgerne og i et højt fagligt miljø, der kan tiltrække medarbejdere.
Samarbejdsaftalen på høre- og logopædområdet går i praksis ud på, at Guldborgsund Kommune vil fungere som arbejdsgiver for de ansatte på området, hvor indsatsen bliver samlet under Center for Hjerneskaderehabilitering i Nykøbing Falster med satellitter i Maribo og Nakskov.
Samarbejdet kommer både borgerne og medarbejderne til gavn, fortæller Bob Richard Nielsen, som er formand for Ældre- og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune og Marie-Louise Brehm Nielsen, som er formand for Ældre-, Omsorgs- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune.
”Vi har selvfølgelig et ønske om at give vores borgere med høre- og talevanskeligheder de bedst mulige tilbud, og det bliver der langt bedre mulighed for nu. Ved at samle vores aktiviteter på tværs af kommunerne opnår vi et større borgergrundlag, og vi vil kunne tiltrække og rekruttere specialiserede medarbejdere, som ønsker at være en del af et fagligt stærkt fællesskab. Det er forudsætningen for, at vi kan sikre lokale tilbud og indsatser af høj kvalitet og en kontinuerlig, stabil drift,” siger Marie-Louise Brehm Nielsen.
Bob Richard Nielsen fortæller: ”Det gode samarbejde mellem vores kommuner har netop skabt grobund for et udvidet samarbejde på området. Det er et godt eksempel på, hvordan vi sammen kan sikre høj kvalitet i vores lokale tilbud til borgerne, også når det er på specialiserede niveauer.”
Tilbuddene, som kommunerne nu går sammen om, rummer blandt andet rådgivning og undervisning til mennesker med høreproblemer, stemmevanskeligheder samt sprog- og talevanskeligheder efter en hjerneskade. Derudover er der ansat en specialist i kommunikationshjælpemidler. Specialisten kan i hver enkelt situation være med til at finde de rette hjælpemidler, der øger muligheden for at føre en så normal og selvstændig tilværelse som muligt trods en funktionsnedsættelse. Det kan fx være vanskeligheder med at tale/læse/skrive efter en erhvervet hjerneskade eller som resultat af nedsat bevægefunktion.
Borgerne i de to kommuner vil modtage samme kvalificerede indsatser uafhængigt af kommunetilhørsforhold.
Nøgleord
Kontakter
Marie-Louise Brehm NielsenFormand for Ældre-, Omsorgs- og Sundhedsudvalget, Lolland Kommune
Tlf:23 24 81 44Bob Richard NielsenFormand for Ældre- og Omsorgsudvalget, Guldborgsund Kommune
Tlf:42 25 20 61Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune
Unik mulighed for landbrug på Lolland-Falster: Få styr på CO2-udledningen10.7.2025 11:25:23 CEST | Pressemeddelelse
Lolland og Guldborgsund kommuner er indgået i et samarbejde med VKST, Agrovi, AgriAdvice, SEGES Innovation, samt Lollands Bank, Møns Bank og Nordea om en kampagne, der har til formål at udbrede brugen af klimaregnskaber i landbruget på Lolland og Falster.
Implementering af færgestrategien8.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Lolland Kommunes færgedrift er på et højere niveau, end hvad andre kommuner tilbyder lignende øer. Også selvom antallet af afgange er reduceret til et niveau, der matcher tiden før corona. Samtidig investeres store millionbeløb i at sikre en stabil, bæredygtig og fremtidssikret drift, blandt andet med køb af mindst én ny elfærge.
Elever som valgte Søllested Skole, da Horslunde Skole lukkede, har fortsat kørsel27.6.2025 10:58:11 CEST | Pressemeddelelse
Klima-, Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at de elever som valgte at starte i Landsbyordningen i Søllested, da skolen i Horslunde lukkede, fortsat kan blive befordret, selvom busrute 774 mellem Horslunde Terminal og Søllested Landsbyordning lukker pr. 29. juni 2025. Ordningen gælder for de elever, som kommer direkte fra den lukkede skole i Horslunde, samt for de elever, der dags dato har ladet sig indskrive i Landsbyordningen i forvisning om, at de kunne køre til skole med bus. Forældrene skal, som hidtil, betale hvad der svarer til buskortet på den tidligere rute. Den særlige aftale om befordring gælder i maksimalt 7 år. Således kan elever, der er indskrevet og starter i 0. klasse efter sommerferien, gøre deres skolegang færdig i Søllested Landsbyordning. Da der er tale om frit skolevalg skal alle eleverne, der benytter ordningen betale et beløb svarende til et almindeligt buskort. Tine Vinther Clausen, der er formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, fortæller: "I forbindel
Ny unik partnerskabsmodel vil støtte borgere med svær overvægt og skabe øget trivsel og sundhed gennem social effektinvestering27.6.2025 09:42:53 CEST | Pressemeddelelse
Et unikt offentlig-privat samarbejde med base på Lolland vil skabe bedre livskvalitet og sundere fremtidsudsigter for borgere med svær overvægt i Region Sjælland. Projektet "Et Liv i Balance" er netop søsat og skal vise vejen for fremtidens sundhedsvæsen gennem en ny samarbejdsmodel.
Alle borgmestre i øst står sammen: Byg flåde i Rødbyhavn – Østdanmark har det, der skal til17.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Tjek potentialet i øst. Sådan lyder en fælles opfordring til Regeringen fra samtlige borgmestre på Sjælland og Lolland-Falster, der ønsker at bringe Rødbyhavn i spil som nyt nationalt kraftcenter for Forsvarets flådebyggeri.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum