Professor i translationel farmakologi på SDU
Tore B. Stage tiltræder som professor farmakologi på Klinisk farmakologi, farmaci og miljømedicin på Institut for Sundhedstjenesteforskning på SDU, hvor han også er forskningsleder.
Tore B. Stage forsker i lægemidler, og hvorfor de virker forskelligt imellem individer. Hans forskningsområde er kendetegnet ved at kombinere laboratorieforskning med data fra patienter, hvilket betyder, at man typisk kan forklare observationer fra patienter med komplekse cellulære virkningsmekanismer. Begrebet ”translationel farmakologi” er netop betegnelsen for dette nære samarbejde mellem laboratorium og behandling.
Et særligt interesseområde er smertefulde hudbivirkninger ved kemoterapi. De smertefulde hudbivirkninger nedsætter livskvaliteten markant for mange kræftpatienter både under og efter kemoterapi. Hans forskningsgruppe undersøger den underliggende mekanisme for perifer neuropati ved at undersøge smertefølende celler i laboratoriet og kombinere det med kliniske data fra patienter. Tore B. Stage har patent på et nyt lægemiddel, der skal forebygge denne bivirkning. Lægemidlet blev for nyligt testet i dyr, og det forventes at blive testet på mennesker inden for det næste år.
Tore B. Stage er 35 år og uddannet farmaceut fra SDU i 2012. Efter sin kandidat i farmaci forsvarede han sin ph.d.-grad på SDU med professor Kim Brøsen som hovedvejleder. I løbet af ph.d.’en var Tore B. Stage på udlandsophold ved Uppsala i Sverige. Herefter fortsatte han sin karriere som blandt andet bragte ham til University of California, San Francisco, da han modtag en individuel postdoc-bevilling fra Det Frie Forskningsråd i 2015. Efter et ophold i San Francisco vendte han tilbage til SDU, hvor han blev ansat som adjunkt fra 2017-2019 efterfulgt af et lektorat fra 2019-2023 og nu som professor. Tore B. Stage har altså været tilknyttet selvsamme afdeling, som han nu bliver professor på, siden han skrev sit speciale for mere end 10 år siden.
Tore B. Stage er født og opvokset i Odense, hvor han har gået på Holluf Pile Skole og sidenhen Tornbjerg Gymnasium. Han bor, på trods af udlandsophold i Sverige og USA, stadig i Odense. Han er gift med Line Clemmensen Stage som han har to drenge med på henholdsvis to og fem år. Efter mange år som håndboldspiller i OH77 måtte han for nylig gå på ”håndboldpension” pga. dårlige knæ. Fritiden bruges primært på samvær med familien, en smule fitness og - når tiden tillader det - computerspil.
Kontakter
Professor Tor B. Stage
Mail: tstage@health.sdu.dk
Kontakt: 6550 3678
Billeder
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle8.4.2025 14:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring8.4.2025 09:38:21 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret, og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til f.eks. plantebaserede fødevarer.
Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU7.4.2025 11:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum