Nye teknologier mindsker klimaaftrykket og højner output med 20-30 procent
Müller Gas Equipment A/S arbejder målrettet med at reducere deres klimaaftryk, især i forhold til materialer, energi og forsyningskæder. Det lykkes med nye teknologier og konsulenter udefra.

Virksomheden producerer højpræcisions-komponenter til gasventiler og -regulatorer. Arbejdsstyrken på 145 medarbejdere er med tiden blevet udvidet med robotter, hvilket ifølgeCSO Bo Christensen har været en god investering.
Robotternes sensorteknologi og computerkraft skaber nemlig høj produktionssikkerhed og øget effektivitet med 20-30 procent mere output. Desuden kan de arbejde om natten, når strømpriserne er lave.
Samtidig reducerer de spild, fordi de påfører smøremiddel præcist og producerer emner uden overskudsmateriale. Vision control sørger i mange produktionsled for, at emnerne er lavet korrekt og eventuelle fejl tidligt kan rettes.
Cobots samarbejder med medarbejderne og skåner dem for ensidigt, gentagende arbejde. Det giver et bedre arbejdsmiljø og frigør medarbejderne til spændende arbejde, fortæller Bo Christensen.”Folk bliver mere engagerede med mere specialiseret arbejde.”
Hjælp udefra til at mindske de største klimasyndere
Som mange andre mindre virksomheder havde Müller Gas Equipment brug for ekstern konsulenthjælp til at komme godt i gang med den grønne omstilling.
Med hjælp fra Grøn Cirkulær Omstilling, DIS, Sønderjysk Konsulenthus, Force Technology, m.fl. kan de i dag udregne udledninger og ESG-tal og har fundet og forbedret deres to største klimasyndere, nemlig forbruget af varme og messing.
Nyt udstyr sikrer, at messingaffaldet bliver 100% genbrugt. Og en ny varmeveksler skal på kort sigt udnytte overskudsvarmen fra kompressoren internt og på længere sigt føre den til fjernvarmenettet.
Kunder kræver forsvarlige forsyningskæder
Virksomhedens grønne omstilling er især drevet af efterspørgslen fra kunderne og muligheden for at differentiere sig på markedet, fortæller CSO Bo Christensen.
Især de store børsnoterede virksomheder spurgte til virksomhedens SCIP-data for at kunne registrere problematiske kemiske stoffer, Substances of Concern.
Nu stiller Müller Gas Equipment selv krav til deres leverandører, der bl.a. skal underskrive en code of conduct og forpligte sig til at bruge grøn strøm.
95 procent af virksomhedens leverandører befinder sig i Europa, da man kan producere mere bæredygtigt her og den korte transport gavner klimaregnskabet, understreger Bo Christensen.
Gavner klimaet og konkurrenceevnen
Den grønne omstilling har givet en mærkbar øget konkurrencekraft, som Bo Christensen kun forventer vil blive en større faktor fremadrettet.
Udover deres miljøbeskyttelsesdiplom fra Gronet er Müller Gas Equipment derfor ved at tilslutte sig UN Global Compact. De har udvalgt verdensmål nummer 12, ‘ansvarligt forbrug og produktion’.Ambitionen er at mindske udledningerne år for år.
Müller Gas Equipment er ikke alene om at bruge nye teknologier og hjælp udefra til at komme godt fra start i den grønne omstilling:
De er én blandt ti grønne succeshistorier med små og mellemstore produktionsvirksomheder i e-magasinet Omstillingsanfører, som Alexandra Instituttet og Industriens Fond står bag.
Magasinet kan downloades gratis her: https://alexandra.dk/omstilling/
Billeder
Alexandra Instituttet
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
DIREC uddeler 27 millioner til AI-forskning4.7.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Digital Research Centre Denmark (DIREC) har netop bevilget 27 millioner kroner til syv nye forskningsprojekter, der udvikler næste generation af AI. Målet er at sikre danske digitale gennembrud, der styrker Danmarks digitale suverænitet.
AI-briller og stemmestyring giver direkte adgang til fejlsøgning i produktionen3.7.2025 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse
Industrimaskiner, der selv retter fejl og samtidig kan oplære nye medarbejdere i, hvordan man bruger dem. Smarte briller med indbyggede AI-assistenter, der gør det muligt at få instruktioner i realtid. Det er nogle af de scenarier, man ser ind i, når det gælder fremtidens produktion.
Vibrationssensor hjælper med at forudsige slid på kostbare maskindele2.6.2025 09:55:38 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheden RUNI har fået testet en løsning med vibrationssensorer for at opdage slid på maskindele i tide. Sammen med Alexandra Instituttet blev forskelle i vibrationer brugt til at identificere problemer før nedbrud.
Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet21.5.2025 13:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Ny løsning fra Ranlev Industri Automation gør det muligt at måle klimaaftrykket helt ned på produktniveau. Løsningen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet i regi af projektet Afkobling 2030.
Jakob Ellemann-Jensen bliver ny forperson i Security Tech Space20.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Som ny forperson skal Jakob Ellemann-Jensen samle kræfterne på tværs af erhvervsliv, myndigheder og forskning i kampen mod den stigende cybertrussel
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum