Muskelsvindfonden

Stigende tilslutning til Muskelsvindfondens summercamp i Korsør

Del

Tilslutningen til Muskelsvindfondens årlige summercamp er ekstra stor i år med flere nye deltagere. Efter flere år med corona er det tydeligt, at børn og unge med muskelsvind mellem 10 og 17 år igen søger det fysiske fællesskab med andre, som er i samme situation.

Lukas Bore Rasmussen
Lukas Bore Rasmussen

Hver sommer pakker børn og unge med muskelsvind tasken. Kysser deres forældre farvel og drager på Muskelsvindfondens sommerlejr. At komme væk fra hverdagen, at møde andre, der er i samme situation og at skulle undvære trygge, kendte rammer, har i årevis været kernen i Muskelsvindfondens arbejde.

Årets camp har den største tilslutning siden corona, nemlig med 41 børn og unge.

Det er vigtigt at gøre en forskel for de yngste

Den første sommerlejr for børn og unge blev afholdt i 1983, og lejrene er for mange blevet en kronjuvel i foreningens medlemsarbejde. 

- Jeg er glad for den stigende interesse for vores børne- og ungeaktiviteter, fordi det er vigtigt at gøre en forskel for de yngste. Som barn og ung med muskelsvind har man ofte brug støtte, rollemodeller, netværk og fælles oplevelser, siger Simon Toftgaard Jespersen, formand i Muskelsvindfonden.

Simon har selv har været trofast deltager på Muskelsvindfondens sommerlejr:

- Jeg husker tilbage på sommerlejrene som det største. En hel uge afsted uden mor og far, hvor der var fuld fart over feltet. Jeg har aldrig været selvhjulpen, og derfor var det en vild oplevelse at være alene af sted med en hjælper. Oplevelsen gav uden tvivl vigtige hår på brystet. Jeg er ikke i tvivl om, at Muskelsvindfondens sommerlejre ruster børn og unge med handicap til at blive selvstændige og til at løsrive sig hjemmefra. For mig har sommerlejrene også bidraget med netværk og venner, der stadig hænger ved den dag i dag.

Fakta om årets sommerlejr på Musholm i Korsør

Campen foregår over fem dage fra d. 25 - 30. juni 2023

Campen foregår i midten af Danmark i Korsør på Musholm

Deltagerne skal blandt andet skal ud at køre i amerikanske biler, på "brandøvelser", på tur til København, i naturama og holde festivals-fest

Deltagerne er fra 10 - 17 år, men inddelt i to grupper fra hhv 10 - 13 år og 14 - 17 år.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Vi blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men er også en samling fantastiske pårørende, engagerede samarbejdspartnere, gode medarbejdere, og mere end 1000 frivillige.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden sammen med Tuborg arrangeret Grøn Koncert - for vi samler danskerne, mens vi samler ind. Overskuddet går til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Følg pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

Sommerlejre i over 40 år: ”Lejre for børn med muskelsvind er vores kronjuvel"10.7.2024 13:46:31 CEST | Pressemeddelelse

I mere end 40 år har Muskelsvindfonden arrangeret lejre hen over sommer, og de gør en stor forskel for børn med muskelsvind og deres familier. I år deltager 14 familier i den populære familieuge på Musholm i Korsør - her er leg, læring og fællesskab er i fokus. Med aktiviteter til både børn og forældre skabes der rammer for selvstændighed og venskaber, som ruster børnene til et godt og selvstændigt liv med muskelsvind.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye