Psykiatrien i Region Midtjylland

Totalrådgiver fundet til fremtidens psykiatri-byggeri i Viborg

Del

Blandt fem prækvalificerede hold har Regionsrådet netop valgt Rambøll A/S med LINK Arkitektur og SLA som totalrådgiver på byggeriet af den nye psykiatriske afdeling i Viborg.

Det nye psykiatribyggeri i Viborg skal ligge ned til Søndersø, og der vil være udsigt til grønt fra alle opholdsrum. Visualisering: Rambøll A/S, LINK Arkitektur og SLA
Det nye psykiatribyggeri i Viborg skal ligge ned til Søndersø, og der vil være udsigt til grønt fra alle opholdsrum. Visualisering: Rambøll A/S, LINK Arkitektur og SLA

Rambøll A/S, der sammen med LINK Arkitektur og SLA står bag vinderforslaget til Viborgs nye psykiatriske afdeling, skal nu sammen med både personale, patienter og pårørende tilpasse vinderforslaget til en endelig plan for, hvordan det nye byggeri skal udformes.

- Det er et stort skridt, vi nu har taget frem mod et moderne psykiatri-byggeri i Viborg, hvor rammerne både understøtter behandling af høj kvalitet til vores patienter og samtidig sikrer et godt arbejdsmiljø til vores medarbejdere, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Vinderforslaget lægger op til, at det nye psykiatri-byggeri skal bestå af fire sammenhængende bygninger, hvor i alt 96 sengepladser fordeles i tre dobbelte sengeafsnit og den fjerde del rummer ambulante behandlingsfaciliteter og kontorer.

Regionsrådet skal i efteråret tage stilling til projektets økonomi og finansiering.

Understøtter hverdagen

Hospitalsdirektør i Psykiatrien, Tina Ebler, er imponeret over tilbuddene:

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de prækvalificerede rådgiverhold for at have lagt tid og omtanke i de tilbud, vi er blevet præsenteret for. De har alle leveret overbevisende forslag til, hvordan opgaven med en ny psykiatrisk afdeling kan løses i et område, der har en fantastisk placering ved søen i Viborg, siger hun og fortsætter:

- Bedømmelsesudvalget har blandt andet lagt vægt på, at vinderforslaget understøtter hverdagen på en psykiatrisk afdeling, hvor velindrettede patientområder, mulighed for effektive arbejdsgange og sikkerhed er afgørende. Det har desuden spillet en rolle, at sengeafsnittene både opfylder patienternes behov for privatliv og for samvær med andre, og at omgivelserne ved Søndersø er flot integreret i byggeriet, siger hun.

Brugere skal inddrages

Næste skridt på vejen mod nye bygninger til psykiatrien i Viborg bliver taget i efteråret. Her skal den nye totalrådgiver i samarbejde med Psykiatrien i Region Midtjylland sammen med repræsentanter for personale samt patienter og pårørende arbejde videre med at tilpasse vinderforslaget. I den proces bliver der også trukket på erfaringer fra psykiatribyggerier i Skejby og Gødstrup.

De nye bygninger kan tidligst stå klar fra 2029. Først skal Regionsrådet dog tage stilling til finansieringen af projektet.

FAKTABOKS:
Det vindende tilbud udmærker sig især ved:

  1. Velindrettede og veldisponerede patientområder, der understøtter individuelle behov for privatliv og samvær samt god adgang til aktivitets- og multirum
  2. Gode sammenhænge og nærheder mellem funktioner internt i bygningen
  3. Direkte adgang til gårdhaver i sengeafsnit med fine opholdsmuligheder og god beplantningsstrategi
  4. En særdeles veltilrettelagt logistik, der understøtter effektive arbejdsgange og samarbejdet med Regionshospitalet (somatikken)
  5. En serviceetage, der understøtter alle former for flow i den rette kontekst, med respekt for patienters integritet og akut indsats
  6. God sikkerhed for både patienter og personale
  7. En god integration i områdets grønne omgivelser. Den indre lyshave viderefører det grønne i bygningen

Nøgleord

Kontakter

Anders Kühnauformand for regionsrådet i Region Midtjylland

Tlf:2360 2768

Yrsa Brochefsygeplejerske, Regionspsykiatrien Midt

Tlf:2136 4299

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Psykiatrien i Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Psykiatrien i Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum