Erhvervshus Nordjylland

Analyse: Nordjyske SMV’er ser markant lysere på fremtiden

Del

De negative forventninger til fremtiden blandt SMV’er i Nordjylland ser ud til at være forsvundet som dug for solen. Den seneste analyse fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses Virksomhedspanel viser positive udsigter for erhvervsudviklingen – også i Nordjylland.

På blot et halvt år er forventningerne vendt blandt SMV’erne, når det kommer til deres økonomiske situation. Især forventninger til udviklingen, i deres økonomiske situation, er overvejende positive. Den tendens tegner sig over hele landet.

Zoomer vi ind på Nordjylland, er tendensen den samme. 60% af de nordjyske SMV’er svarer i analysen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses Virksomhedspanel, at de vurderer deres nuværende økonomiske situation som god eller meget god. Her var tallet i november 2022 på 56%.

En markant større forskel viser sig, når SMV’erne blev spurgt ind til deres forventninger til udviklingen i fremtiden. 39% af de nordjyske virksomheder forventer, at deres økonomiske situation vil udvikle sig positivt eller meget positivt de næste seks måneder. Det er næsten en fordobling sammenlignet med forventningerne blandt virksomhederne i november 2022, hvor tallet var 20%.

I tråd med den udvikling forventer færre virksomheder, at deres økonomiske situation udvikler sig negativt eller meget negativt inden for det næste halve år. I analysen ligger tallet nu på 7%, hvorimod hele 19% af virksomhederne tilbage i november sidste år forventede en negativ eller meget negativ udvikling.

”Sidste år var et turbulent år for nordjysk erhvervsliv. Den generelle usikkerhed i forhold til inflation, energipriser og den geopolitiske situation gjorde, at mange virksomheder var tilbageholdende i forhold til at tro på et udviklingspotentiale i 2023. Heldigvis har det vist sig, at størstedelen af vores erhvervsliv har formået at stå imod de mange udfordringer, og samtidig har der vist sig at være større efterspørgsel efter varer og tjenester, end forventet”, fortæller adm. direktør fra Erhvervshus Nordjylland, Lars Erik Jønsson.

De positive forventninger ses på tværs af alle brancher i hele landet, undtaget inden for information og kommunikation, hvor forventningerne er uændrede siden november 2022.

Fakta
Analysen er gennemført i april 2023 blandt 3.504 besvarelser fra SMV’er – i Nordjylland har 489 SMV’er svaret på undersøgelsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland en en del af nordjyske erhvervsfremme og tilbyder gratis og uvildig vejledning til alle små- og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Virksomhederne kan få kortlagt deres udviklingsmuligheder af forretningsudviklere med specialiseret viden inden for områder som: Digitalisering, Grøn omstilling, Internationalisering og Arbejdskraft. Erhvervshus Nordjylland er knudepunkt i nordjysk erhvervsfremme, og kan åbne dørene for virksomheder til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye