Kron Kommunikation

Tranerne danser foråret ind i Vestsverige

Del

En helt sikker forårsbebuder er de mange traner ved Hornborgasjön, og de danser ligefrem foråret ind. Hornborgasjön i Vestsverige er det bedste sted at se de mange tusinde traner, når de tager et hvil på vejen til deres ynglepladser længere nordpå. Området ved Hornborgasjön byder på mange variationer af traneoplevelser, og i år er det muligt at bo i et helt nyt trætopshus hos Trädhushotellet Islanna lige i nærheden af søen med de mange traner.

Det er en særlig oplevelse, at se tranedans i Vestsverige ved solopgang. Foto: Tore Johansson
Det er en særlig oplevelse, at se tranedans i Vestsverige ved solopgang. Foto: Tore Johansson

”Her i Vestsverige er tranernes ankomst virkelig et sikkert forårstegn, og tranedansen ved Hornborgasjön er virkelig et must at opleve. Lige nu har gæster fra Danmark en ekstra økonomisk fordel ved rejser til Sverige på grund af den rekordlave svenske kronekurs, hvor man slippe med 66 danske kroner for 100 svenske, så det kan måske give muligheden for at forkæle sig selv med en forårstur til Sverige,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Fra midten af marts til midten af april holder tranerne til ved fuglesøen Hornborgasjön. Op imod 20.000 traner om dagen samles ved søen, og rekorden er 27.300 på én gang. Det er en spektakulær oplevelse at se så mange af de store, flotte fugle på en gang. Dansen foregår mellem traneparrene, som holder sammen hele livet. De cirkler rundt om hinanden, laver høje, hurtige hop og så bukker de sig stilfuldt imod hinanden. Tranerne er store fugle på 100-130 cm, med lange ben og et vingefang på omkring to meter. Man kan se dem fra udsigtstårne og platforme. Guider ved infocentret kan fortælle mere om tranerne og området.

Læs mere: https://www.vastsverige.com/en/hornborgasjon/sights-and-activities/crane-season/

Nyt trætopshus hos Trädhushotellet Islanna

Lige til forårets tranedans åbner Trädhushotellet Islanna et nyt hus oppe i trækronerne. Det nye hus er det tredje trætopshus, hotellet råder over, og det må siges at være en både eksklusiv og unik overnatningsmulighed. Det nye hus ved navn ”Lilla Islanna” er en tro kopi af ejernes egen bolig nede på jorden. Huset er en klassisk svenskrød hytte med hvide detaljer og flot træarbejde. Det er bygget af bæredygtige materialer og indrettet med genbrugsmøbler. Her kan man nyde livet fra oven, og der er ikke en gang brug for at komme ned på jorden for at spise morgenmad, den serveres i en kurv, som hejses op i huset om morgenen. Inden længe hejses huset op på sin plads i et stort egetræ. Så snart huset kan bookes, kommunikeres det på hjemmesiden.

Læs mere: http://islanna.com

3 tips til en vellykket tranetur

1. Tranedansen opleves bedst morgen og aften

  Særligt smuk er traneoplevelsen ved solopgangens magiske morgenlys og i solnedgangens skumringslys. Tranerne kommer flyvende ved solopgang, så spiser og danser de, og om aftenen flyver de til deres sovepladser på lavt vand i søen. De store fugle kommer nogle gange tæt på de besøgende, kun 30-40 meters afstand. Trods det er det en god idé at tage en kikkert med, så man rigtigt kan nyde skuespillet.

  En helt ny mulighed er guidning ved daggry med afgang kl. 6.00 fra Stadshotellet i Skara 25. marts eller fra Kurorten Mösseberg 1. april med ankomst til tranedansen lige til solopgang og tranernes morgensang - en spektakulær måde at starte dagen på. Der indgår morgenmad og en varm drik i guidningen. Guidningen foregår på svensk.

  I hele traneperioden kan man stå tidligt op og se traner og bagefter varme sig på en dejlig tranemorgenmad hos Löwings Ateljé i nærheden af Hornborgasjön. Her serveres morgenmadsbuffet fra 22. marts – 16. april kl. 8-10.

  2. Besøg Varnhems klosterkirke, et historisk magtcentrum

   Området mellem byerne Skara, Falköping og Skövde har været et historisk magtcentrum og et af de steder, hvor åndelig, politisk, kulturel og økonomisk magt var koncentreret i middelalderen. Klosterkirken er det sidste hvilested for fire svenske middelalderkonger og Stockholms grundlægger Birger Jarl. For nylig er klostersøen blevet renoveret, og man kan nu nyde den samme udsigt over den, som munkene gjorde i sin tid. Der er en vandresti rundt om søen med smuk udsigt over klosteret. Jan Guillous bøger om tempelridderen Arn, som blev opdraget af munkene, har gjort kirken ekstra berømt. Allerede i vikingetiden fandtes her en privat kirke, den gamle krypt er bevaret, og nu kalder man pladsen for Kata gård. Både Varnhems klosterkirke og Kata gård åbner for sæsonen 18. marts.

   3. Oplev naturen til fods

    Vandring er en særligt god måde at opleve området på. Man kan både vandre på Pilgrimsruten fra Falköping til Varnhem. På bjerget Mösseberg, 327 meter over havets overflade ved Falköping, er der vandring med smukke udsigter. Eller på bjerget Billingen hvor vandrestien Trollstien snor sig gennem skov, forbi bjergskråninger og den skjulte perle Rododendrondalen.

    Læs mere: https://www.vastsverige.com/da/hornborgasjon/sevardheter/11-forarsudflugter-i-tranernes-land/

    Om Turistrådet Västsverige

    Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

    Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

    Nøgleord

    Kontakter

    Velkommen til Kron Kommunikation!

    Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

    Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

    Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

    Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

    Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

    Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

    Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

    I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

    Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

    I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

    Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

    Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

    I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

    Besøg vores nyhedsrum
    HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye