Muskelsvindfonden

Tidligere folketingsmedlem bliver ny sundhedspolitisk chefkonsulent i Muskelsvindfonden

Del

Det er Anne Honoré Østergaard, tidligere folketingsmedlem for Venstre, som fremover skal sætte sundhedspolitik på dagsordenen for Muskelsvindfonden.

Gennem de seneste år har Muskelsvindfonden oplevet en række sundhedspolitiske problemstillinger, og derfor opruster foreningen nu på den sundhedspolitiske front. Foreningen ansætter Anne Honoré Østergaard som ny sundhedspolitisk chefkonsulent til september 2023.

Anne Honoré Østergaard har siddet knap 4 år i Folketinget og været medlem af Folketingets Sundhedsudvalg og er i dag regionsrådsmedlem i Nordjylland.

- Jeg glæder mig til være med til at få muskelsvind højere op på den sundhedspolitiske dagsorden. Det er en patientgruppe, der nemt kan overses i et presset sundhedsvæsen. Som politiker har gennem årene været imponeret over Muskelsvindfondens konstruktive politiske tilgang, og jeg ser frem til at løfte den ind på det sundhedspolitiske område.

Medicinsk behandling i Danmark halter bagud


I Muskelsvindfonden glæder direktør Henrik Ib Jørgensen sig over ansættelsen:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Muskelsvindfonden i de senere år har haft mere en svært ved at få Danmark overbevist om, at vi skal tilbyde medicinsk behandling til mennesker med muskelsvind på samme niveau som andre lande i Europa. Samtidig oplever vi, at vores medlemmer ikke mødes med rette kompetencer, når de kommer i kontakt med sundhedsvæsenet i selv meget banale spørgsmål, og det kan have store konsekvenser, fortæller Henrik Ib Jørgensen og fortsætter:

- Vi har med Anne fundet en stærk profil, der kan gå på tværs af de sundhedspolitiske udfordringer og løfte dem ind de rette steder.

Første opgave er en national plan for muskelsvind

Annes første opgave bliver derfor at samle faglige og politiske kræfter for netop at realisere Muskelsvindfondens ønske om, at Danmark får en national plan for det neuromuskulære område.

En plan, som skal være med til at forankre vigtig faglig viden herhjemme, stimulere forskningsmiljøet og i sidste ende sikre patienterne bedst mulig og højt specialiseret behandling. Målet med planen er netop, at mennesker med muskelsvind mødes af den bedste og mest højt specialiserede ekspertise, og at adgangen til nye behandlinger til muskelsvind bliver lettere, selv om datagrundlaget aldrig kan blive lige så omfattende som til store brede folkesygdomme.

Om Anne Honoré Østergaard

Anne Honoré Østergaard er 42 år og bor i Nørresundby nord for Aalborg.

Uddannet erhvervsjurist (cand. Merc. Jur.), og hun har været folkevalgt politiker for Venstre siden 2014.

Regionsrådsmedlem i Nordjylland

Anne starter i Muskelsvindfonden den 1. september 2023

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden er en medlemsforening stiftet af Evald Krog i 1971.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden sammen med Tuborg arrangeret Grøn Koncert. Overskuddet går til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Et godt liv med muskelsvind kommer ikke af sig selv. Hos os handler det om medlems-, forældre- og pårørendegrupper, om netværk, om lejre, om aktiviteter og rådgivning, men først og fremmest handler det om venskaber, fællesskaber og skab det selv. 

Følg pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

Sommerlejre i over 40 år: ”Lejre for børn med muskelsvind er vores kronjuvel"10.7.2024 13:46:31 CEST | Pressemeddelelse

I mere end 40 år har Muskelsvindfonden arrangeret lejre hen over sommer, og de gør en stor forskel for børn med muskelsvind og deres familier. I år deltager 14 familier i den populære familieuge på Musholm i Korsør - her er leg, læring og fællesskab er i fokus. Med aktiviteter til både børn og forældre skabes der rammer for selvstændighed og venskaber, som ruster børnene til et godt og selvstændigt liv med muskelsvind.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye