Vild-ler, krympeteknik og grøn sløjd: Fagfolk og naturelskere nørder bushcraft på Skovskolen

Bushcraft er et voksende fænomen, der handler om at bruge naturens materialer og genopdage tidligere tiders håndværk.
Det lyder måske lidt nørdet, og det kan det også sagtens være, men bushcraft handler om andet og meget mere end at snitte træskeer og flette pil. Selve fordybelsen, naturmaterialerne og de håndværksmæssige færdigheder kan nemlig give os et andet perspektiv på os selv, naturen og vores måde at leve på.
Alt det er i fokus, når Skovskolen, Københavns Universitet, holder Bushcraftsymposium i Nødebo den 16.-17. juni.
Viden, færdigheder og håndværk
Interessen for at få en plads har været overvældende. Mere end 160 fagfolk og naturinteresserede har tilmeldt sig - dels for at lære nye færdigheder og teknikker, dels for at få faglig viden og inspiration til, hvordan de som professionelle kan bruge bushcraft i dagtilbud, skoler, specialundervisning og sundhedsvæsenet.
I en vifte af workshops kan deltagerne arbejde med fx vildler, medicinske planter, primitivt fiskegrej, pileflet, garvning af fiskeskind, rebslagning og campcraft.
Symposiet får også besøg af Tanya Uhnger Wünsche, der forsker i Nature Connectedness. Grundlæggeren af Center for Craftpsykologi, Anne Kirketerp, deltager også, og fra England kommer professor Teresa Emmerich, der har deltaget i overlevelsesprogrammet ”Alone”.
Desuden vil der være oplæg med bl.a. Jesper Hede fra Bushcraft Danmark og Johanne Lybecker Christiani, der er studieleder på Skovskolens Naturvejlederuddannelse.
Ældgammelt håndværk - aktuelt tema
Den store interesse for at få en plads på symposiet understreger, at temaet - måske mere end nogensinde – vækker genklang nu, hvor emner som børns digitale liv, teknologiens stormskridt og vores træk på naturens ressourcer er på samfundsagendaen.
”Bushcraft sætter fokus på menneskets forhold til naturen. Ved at se lidt tilbage og arbejde med materialer og skills, vi har glemt, kan vi skabe perspektiv på tid, forarbejdning, materialer og kendskab til naturen,” forklarer Johanne Lybecker Christiani, der er studieleder på Skovskolens Naturvejlederuddannelse og en af initiativtagerne til symposiet.
To dage i smukke omgivelser
Bushcraftsymposiet udspringer af efter- og videreuddannelserne til Friluftsvejleder og Naturvejleder på Skovskolen, Københavns Universitet.
Dagene foregår i smukke omgivelser på Skovskolen i Nødebo og er arrangeret i samarbejde med Bushcraft Danmark og Dansk Friluftsliv.
Se programmet her: https://skovskolen.ku.dk/bushcraftsymposium/
Nøgleord
Kontakter
Johanne Lybecker Christiani, studieleder på Naturvejlederuddannelsen
Skovskolen, Københavns Universitet
Mobil 2481 8048
jlc@ign.ku.dk
Lene Finnemann, kommunikationskonsulent
Skovskolen, Københavns Universitet
Mobil 2871 3532
lfo@ign.ku.dk
Billeder
Links
Information om Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

+45 35 33 15 00https://ign.ku.dk/
Skovskolen er en del af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.
Skolen danner rammen om en række grønne uddannelser og efteruddannelser med fokus på skov, park og natur. Den afholder også kurser, temadage, teambuilding og konferencer i smukke, grønne omgivelser.
Skovskolen er landsdækkende med to lokationer: Skovskolen Djursland (Jylland) og Skovskolen Nødebo (Sjælland).
Læs mere på www.skovskolen.ku.dk
Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Can Soil Microbes Boost Forest Restoration?13.2.2025 12:15:00 CET | Press release
Researchers from the Silva Nova Project explore how soil microbiome inoculation could accelerate forest recovery on former agricultural land. By introducing beneficial microbes, they aim to enhance soil biodiversity and ecosystem resilience. A large-scale field experiment in Denmark will now test this innovative approach in practice.
Can Soil Microbes Boost Forest Restoration?13.2.2025 12:15:00 CET | Pressemeddelelse
Researchers from the Silva Nova Project explore how soil microbiome inoculation could accelerate forest recovery on former agricultural land. By introducing beneficial microbes, they aim to enhance soil biodiversity and ecosystem resilience. A large-scale field experiment in Denmark will now test this innovative approach in practice.
Klimaforandringer kan true vådområders kulstofbinding5.12.2024 12:56:57 CET | Pressemeddelelse
En større global undersøgelse, hvor teposer bruges som måleinstrument, afslører, hvordan stigende temperaturer øger nedbrydningen af organisk materiale i vådområder og reducerer deres kapacitet til kulstoflagring. Forskningen giver vigtig indsigt i, hvordan disse økosystemer reagerer ved klimaforandringer.
Håb i velfærdsstatens boligklager14.11.2024 13:03:57 CET | Pressemeddelelse
Ny bog og kortfilm tager et humoristisk, men seriøst blik på beboernes daglige kamp og klager i almene boligområder. Med udgangspunkt i ghettolovgivning og byplanlægning, stiller projektet spørgsmålstegn ved nedrivninger og frasalg som integrationsmetoder og opfordrer i stedet til en bæredygtig udvikling i samarbejde med beboerne.
Skovskolen Djursland gør klar til at åbne Naturvejlederuddannelsen20.9.2024 09:55:03 CEST | Pressemeddelelse
Som det nyeste skud på stammen åbner Naturvejlederuddannelsen på Skovskolen Djursland efter nytår. Det er et led i udviklingen af skolen, som i forvejen uddanner skov- og landskabsingeniører, skov- og naturteknikere og vildtforvaltere. Naturvejlederstuderende Janne Terp glæder sig til at kunne fortsætte uddannelsen tættere på hjem og job i Jylland.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum