Røntgenlæger får uddannelse af høj kvalitet i Randers
Et godt uddannelsessted er et sted, man vender tilbage til. Det er både cheflægen og den uddannelsesansvarlige ledende overlæge på Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Randers selv gode eksempler på. Nu har afdelingen også fået Sundhedsstyrelsens ord for, at man får en "særdeles god" radiologisk lægeuddannelse i Randers.

"Jeg er ekstremt glad for, og føler mig heldig over, at have fået en introstilling på Røntgen og Skanning i Randers". Udtalelsen fremgår af en netop offentliggjort inspektorrapport, der har givet den omtalte afdelings uddannelsesprogram for læger topkarakterer. Bag citatet står intro-læge Nicklas Beck Nielsen, der har været under uddannelse i syv måneder:
- Randers er et eftertragtet uddannelsessted med et meget højt fagligt niveau. Her får vi lov at prøve kræfter med mange forskellige opgaver inden for radiologi, og vi går også i vagt, som er noget af det, vi virkelig lærer meget af. Der bliver vist stor tillid til os, og der er en grundlæggende tro på, at det kan vi godt. Og så får vi al den støtte og opbakning, vi har brug for, og vi kan altid spørge de erfarne kollegaer til råds, siger han.
En integreret del af hverdagen
Samme oplevelse har 1. reservelæge Tobias Kielsgaard Kristensen, der er i gang med sit hoveduddannelsesforløb og har været i Randers i knap et år.
- Vi får opgaver, der i bund og grund ligger over vores kompetenceniveau, men det er jo også det, vi lærer mest af og udvikler os af. Uddannelse, oplæring og supervision er en helt integreret del af dagligdagen, og selv når der er rigtigt travlt, så kan der altid findes tid til uddannelse. Og så er der en meget stærk holdånd på afdelingen, hvor man vil hinanden det bedste, og hvor der også er plads til forskellighederne, siger han.
Ifølge afdelingens uddannelsesansvarlige ledende overlæge, Jeppe Bruun-Torjusen, er det en helt bevidst strategi hurtigt at gøre de unge læger selvstændige.
- Vi forventer, at de bidrager til produktionen som alle andre, så vi stiller høje krav til dem, og det oplever vi, at de vokser af. På vores afdeling skal man tidligt lære at skille skidt fra kanel, og turde sige ja eller nej, velvidende at de beslutninger, man tager, har betydning for andre afdelinger på hele hospitalet. Det kan godt virke frygtindgydende, men der er altid nogen, de kan læne sig op ad, og der er altid nogen, der gerne vil lære fra sig, siger han.
En afdeling med en særlig ånd
Jeppe Bruun-Torjusen er selv et produkt af den uddannelse, han nu er ansvarlig for, idet han påbegyndte sin lægeuddannelse på Røntgen og Skanning i Randers og kom tilbage til afdelingen i forbindelse med sin hoveduddannelse. Det samme gør sig gældende for cheflæge Thomas Bjerre, der med egne ord er "vokset op i afdelingen".
- Det har altid været en god afdeling med en helt særlig ånd, som også kendetegner hospitalet generelt. Det er et sted, man er glad for at være, og hvor vi går meget op i, at man som uddannelseslæge bliver en del af afdelingen på lige fod med alle andre. Vi vil gerne give dem en god oplevelse, mens de er her, så de måske kommer retur, når de er færdige. Det er en investering, som forhåbentlig lønner sig, for vi kommer til at mangle røntgenlæger i fremtiden, lyder det fra cheflægen.
Godt med et "temperaturtjek"
Det er næsten 20 år siden, Røntgen og Skanning sidst havde inspektorbesøg, og for både den uddannelsesansvarlige ledende overlæge og cheflægen har det været en god oplevelse at få kigget afdelingens uddannelsesprogram efter i sømmene.
- Det har været godt med et "temperaturtjek", og det har været en god anledning til at få beskrevet alt det, vi går og gør, som også har gjort det tydeligt for os, i hvor høj grad uddannelse er en helt integreret del af hverdagen. Og så er jeg bare enormt stolt over, at vores uddannelsesprogram har fået så flotte ord med på vejen, lyder det fra Jeppe Bruun-Torjusen.
Cheflæge Thomas Bjerre mener også, at det har været godt at få nogle andre øjne til at vurdere afdelingens uddannelsestilbud, og han er glad for den anerkendelse, der er fulgt med.
- Jeg bliver stolt over at høre stoltheden i stemmerne blandt alle kollegaerne i kaffestuen, for det er hele afdelingen, der har en ære i, at vi kan kalde os et godt uddannelsessted. Det betyder noget for os alle, at vi kan vise, vi gør det godt, og at det også bliver bemærket af andre, siger han.
Det er tredje gang i år, at en afdeling på Regionshospitalet Randers får topkarakterer af Sundhedsstyrelsens inspektorer, der har til opgave at kontrollere og udvikle lægelige uddannelsessteder. Både Kirurgisk Fællesafdeling og Medicinsk Afdeling har tidligere på året haft inspektorbesøg, og på begge afdelinger blev der givet topkarakter i alle 16 kategorier.
Nøgleord
Kontakter
Janni Ord LundagerKommunikationschefRegionshospitalet Randers
Tlf:20 52 13 70janlua@rm.dkThomas BjerreCheflægeRøntgen og Skanning
Tlf:78 42 06 01thobje@rm.dkBilleder

Links
Regionshospitalet Randers
Regionshospitalet Randers er akuthospital for Kronjylland og Djursland og dækker dermed den nordøstlige del af Region Midtjylland. I hospitalets område er der ca. 215.000 indbyggere. Hospitalet har ca. 200.000 behandlinger årligt og beskæftiger hvad der svarer til ca. 1.900 fuldtidsansatte.
Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers
Nyt værktøj beskriver den gode stuegang med ældre patienter med skrøbelighed28.4.2025 12:51:43 CEST | Pressemeddelelse
Lene Holst Andersen har som en del af sit ph.d.-projekt på Regionshospitalet Randers udviklet et støtteværktøj, der beskriver, hvordan læger afvikler den gode stuegang med ældre patienter med skrøbelighed.
Fortsat høj patienttilfredshed på Regionshospitalet Randers13.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Patienter og fødende, der er indlagt eller har en aftale på Regionshospitalet Randers, er generelt tilfredse med den behandling, de får på hospitalet. Særligt hos patienter, der bliver undersøgt i Røntgen og Skanning, er tilfredsheden høj.
Regionshospitalet Randers skal fremover lave endnu flere nye knæ og hofter4.3.2025 08:29:15 CET | Pressemeddelelse
For at imødekomme stigende efterspørgsel og ventelister investerer Regionshospitalet Randers i at kunne lave endnu flere nye knæ og hofter fremover.
Unikt uddannelseskoncept styrker samarbejdet på operationsstuen19.2.2025 07:12:00 CET | Pressemeddelelse
Regionshospitalet Randers har udviklet et nyt uddannelseskoncept, hvor simulationstræningen ikke fokuserer på de faglige kompetencer, men udelukkende på det gode teamsamarbejde på operationsstuen – til gavn for både medarbejdere og patienter.
Ny, stor EU-bevilling skal bidrage til at få flere udsatte borgere med i kræftscreeningsprogram13.2.2025 06:40:00 CET | Pressemeddelelse
UNICCA - Universitetsklinik for Kræftscreening har, som en del af et større EU-projekt, fået bevilliget 6,7 mio. kr., der skal bruges i arbejdet med at få elimineret livmoderhalskræft hos udsatte grupper i høj risiko.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum