Grambogård og REDUCED samarbejder om at reducere madspild og skabe kvalitetsprodukter
I en fælles mission om at reducere madspild og skabe madoplevelser i særklasse har Grambogård og REDUCED omdannet restproduktionen fra slagteriet til kvalitetsprodukter, der kan købes hos Dagrofa Foodservice.

Ved Tommerup på Fyn ligger Grambogård, der er kendt for deres fokus på dyrevelfærd og kvalitetskød. Det skyldes bl.a., Grambogård samarbejder med nøje udvalgte lokale landmænd, som sikrer, at dyrene får en god og tryg opvækst.
I slagteriet på Grambogård forekommer der en restproduktion, som nu bliver brugt i fremstillingen af en række kvalitetsfonder i samarbejde med den københavnske virksomhed REDUCED.
"Vi er stolte af vores samarbejde med REDUCED, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet. Hos Grambogård har vi altid haft fokus på dyrevelfærd, og dette samarbejde er endnu et skridt i retning af at respektere jordens ressourcer og skabe madoplevelser i særklasse," lyder det fra Niels Beier, direktør hos Grambogård, der er kødspecialisterne i Dagrofa Foodservice.
Ved at udnytte teknologien og smagsekspertisen hos REDUCED samt en kulinarisk udvikling med assistance fra Dagrofa Foodservice har de indtil videre skabt fire fonder, der ikke kun bidrager til at bekæmpe madspild, men også leverer enestående smagsoplevelser.
"Vores filosofi er, at intet skal gå til spilde. Ved at samarbejde med Grambogård kan vi udnytte overskydende råvarer fra slagteriet og omdanne dem til velsmagende fonder. Vi er glade for at bidrage til at skabe en mere klima- og miljøbevidst fødevareindustri," supplerer Niels Skovby Jørgensen, CCO hos REDUCED.
Hos Dagrofa Foodservice er den kokkeuddannede konceptchef, Karsten Bøttker, meget tilfreds med det foreløbige resultat af samarbejdet, hvor de har udviklet en demi glace, oksefond, kalve espagnole og en fond af velfærdsgris.
"Det har været en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med REDUCED og vores kødspecialister hos Grambogård om udviklingen af disse kvalitetsfonder. Vores fokus har været at skabe produkter, der ikke blot smager godt, men også bidrager til at reducere madspild og respekterer dyrevelfærd. Vi ser frem til at præsentere disse velsmagende og innovative produkter for vores kunder,” siger Karsten Bøttker.
Samarbejdet mellem Grambogård og REDUCED er et skridt i retning af at mindske madspild i forbindelse med fødevareproduktion og inspirere andre til at udnytte restproduktion til at skabe nye og innovative produkter.
Produkterne er sat til salg primo juni 2023 og kan købes gennem Dagrofa Foodservice.
Nøgleord
Kontakter
- Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Dagrofa Foodservice: lar@dgfs.dk / 42332811
- Niels Skovby Jørgensen, CCO i REDUCED: niels@reduced.dk / 2684 1104
- Niels Beier, direktør på Grambogård: nbe@dgfs.dk / 2583 7275
- Karsten Bøttker, konceptchef hos Dagrofa Foodservice: kab@dgfs.dk / 2620 2347
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkBilleder


Vedhæftede filer
Om Dagrofa
Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa: trecifret millionaftale med Dagrofa Foodservice og 10 nye butikker i MENY8.5.2025 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles ambition om at løfte den danske madscene.
SPAR styrker lokal indsats for en renere natur – nu kan kunderne også være med29.4.2025 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse
For syvende år i træk støtter supermarkedskæden SPAR op om Ren Natur, hvor lokale borgere indsamler affald i naturen. Foreninger henter penge til klubkassen ved at deltage, og som noget nyt kan private også låne indsamlingskit i butikken og hjælpe med at holde Danmark rent.
Aarstiderne er flyttet ind i de første MENY-butikker25.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Aarstidernes lækre økologiske produkter har været at finde i de første MENY-butikker siden dagene op til påske. Salget oversteg forventningerne, og senere på året kommer alle MENY-butikker til at føre en lang række af Aarstidernes egne varer samt selvfølgelig frugt og grønt.
Dagrofa: Danskerne skruede op for både lam og kylling i påsken24.4.2025 11:24:10 CEST | Pressemeddelelse
En ny opgørelse fra fødevarekoncernen Dagrofa viser, at klassikere som lam og kylling fortsat i høj grad finder vej til danskernes påskebord – uanset om påskefrokosten er blevet indtaget derhjemme eller på restaurant.
Aarstiderne er flyttet ind i MENY Nærum24.4.2025 07:10:00 CEST | Pressemeddelelse
I dagene op til påske kunne kunderne i MENY Nærum møde Aarstidernes lækre økologiske produkter i deres supermarked. Butikken er blandt de første MENY-butikker, som kan præsentere disse lækre kvalitetsvarer for sine kunder. Senere på året flytter Aarstiderne ind i alle landets 116 MENY-butikker.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum