Ungefællesskaber baner vejen for grønne initiativer i Thy

Del

URT (Ungdomsrådet Thy), GRO SELV og Nordic Food College forener kræfterne for at sætte fokus på bæredygtighed og ungeinddragelse i Thy. Det kan du for første gang opleve d. 10. juni til URTs sommerfest, hvor de tre arrangører er gået sammen om deres fælles mål: at involvere lokale unge i meningsfulde fællesskaber og grønne metoder. På de unges egne præmisser.

Hvis du er interesseret i at se, hvordan ungeinddragelse og bæredygtighed spiller sammen, eller bare er til live-musik og lækker mad, så sæt kryds i kalenderen den 10. juni.
Hvis du er interesseret i at se, hvordan ungeinddragelse og bæredygtighed spiller sammen, eller bare er til live-musik og lækker mad, så sæt kryds i kalenderen den 10. juni.

Ungefælleskabet GRO SELV arbejder for at give plads til unges grønne og kreative drømme i hele Danmark. Men det kan de ikke gøre alene. Derfor er de gået sammen med Ungdomsrådet Thy (URT), som har over 27 års erfaring med at skabe arrangementer for unge i Thy og Nordic Food College, en helhedsuddannelse der samler landbrug og fødevarer under samme tag for elever, som er interesserede i mad – fra produktionen til spisebordet.  

"Vi er dedikerede til at inspirere og skabe forandring for en mere bæredygtig levevis. Ved at eksperimentere med cirkulært forbrug, plantebaseret mad og lokale samarbejder ønsker vi at vise, at en bæredygtig livsstil er spændende og tilgængelig for alle," siger Marie Cancel, studentermedarbejder i GRO SELV, som er støttet af Tuborgfondet, og en del af den grønne tænketank CONCITO.  

Samarbejdet kan for første gang opleves til URTs Sommerfest d. 10. juni, hvor livemusik, dans og dj’s kan nydes sammen med et klimavenligt måltid. Her vil eleverne fra Nordic Food College servere den klassiske burger i en 100% plantebaseret udgave. De vil forkæle smagsløgene med sæsonbetingede råvarer, dyrket lokalt og vise, hvordan bæredygtighed og kulinarisk ekspertise går hånd i hånd. 

"Vi er begejstrede for at være en del af dette spændende arrangement og bidrage med vores ekspertise inden for sundhed og madlavning," siger Mette Skydt Jensen, uddannelsesleder hos Nordic Food College. "Ved at lære eleverne om hele værdikæden fra jord til bord ønsker vi at udklække en ny generation af madentusiaster, der forstår betydningen af lokale, klimavenlige råvarer og kvalitetsmad." 

Sommerfesten foregår i URT's hyggelige gård, som vil være fyldt med live-musik fra jazz-bandet Guddu, DJ-trioen Mac & Lovin', DJ Johannes Nysted og Danmarks nye alternative pophåb og multi-instrumentalist IVER. 

URT er stolte over at være vært for denne sommerfest. "Vi vil skabe et fedt ungemiljø i Thy," siger Mathilde Emelie Hajen Olesen, tidligere forkvinde og nuværende bestyrelsesmedlem i URT. "Denne sommerfest er endnu et eksempel på vores dedikation til at skabe en levende og inkluderende ungdomskultur i vores område." 

Hvis du er interesseret i at se, hvordan ungeinddragelse og bæredygtighed spiller sammen, eller bare er til live-musik og lækker mad, så sæt kryds i kalenderen, tag venner og familie under armen og duk op i URT huset, på Plantagevej 18C, 7700 Thisted, d. 10. juni kl 17. Festen er åben for alle og koster 50 kroner for medlemmer og 80 kroner for ikke-medlemmer. Følg dette link 

Om Tænketanken CONCITO

Danmarks grønne tænketank CONCITO er en uafhængig videnspartner for beslutningstagere på tværs af det danske samfund – politikere, erhvervsliv, den akademiske verden og civilsamfundet.

CONCITOs formål er at omsætte relevant viden til klimahandling og derved accelerere den grønne omstilling både i Danmark og internationalt. 

Følg pressemeddelelser fra Tænketanken CONCITO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tænketanken CONCITO

Knap en tredjedel af Danmark er truet af vand fra himlen, havet og jorden18.1.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

29 procent af det danske areal, og dermed over 440.000 helårsboliger og knap 160.000 fritidsboliger, er allerede i dag potentielt påvirket af vand fra forskellige former for ekstremvejr – stormfloder, voldsomme eller langvarige regnskyl og stigende grundvand. Sådanne vejrhændelser vil vi opleve oftere og voldsommere i fremtiden. En ny analyse fra CONCITO peger på, at landskabet, og måden vi bruger det på, er en vigtig brik i at håndtere fremtidens vildere klima.

Nye rekorder i klodens temperatur og udledning af drivhusgasser øger presset på rige lande som Danmark for at skærpe klimamål20.11.2023 15:15:00 CET | Pressemeddelelse

En ny FN-rapport viser, at verden er på vej mod en temperaturstigning på 2,5-2,9 grader, hvis ikke landene skruer op for klimaindsatsen og leverer mere end lovet i deres 2030-løfter under Paris-aftalen. Som rigt foregangsland bør Danmark gøre en særlig indsats for at vise vejen og skabe internationalt følgeskab om øgede ambitioner og handling for at sikre planetens fremtid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye