Vigtig milepæl for det grønne danske vindeventyr

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over, at der nu bliver stillet grønne krav til de virksomheder, der vil byde på opsætningen af havvindmøller i Danmark som følge af en netop indgået politisk aftale.

Et bredt flertal på Christiansborg er netop blevet enige om en tillægsaftale om udbudsrammen for 6 GW havvind.  

Aftalen indeholder flere aspekter, som TEKNIQ Arbejdsgiverne længe har efterspurgt. Det gælder i høj grad en række bæredygtighedskrav, som skal være opfyldt for at komme i betragtning i forbindelse med et udbud af havvindmøller.  

- Vi har kæmpet for, at det bliver et adgangskrav for at komme i betragtning til et udbud, at man skal have indhentet miljøvaredeklarationer hos underleverandører.  Danske og europæiske underleverandører har bedre klima- og bæredygtighedsstandarder , og derfor vil det både gavne klimaet og de danske virksomheder, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer cirka 4.100 virksomhederne inden for el, vvs og metal.  

Mere end bare prissedlen  

Pris bør ikke være det eneste konkurrenceparameter, når der skal udvælges en rettighedshaver. Derfor ærgrer det TEKNIQ Arbejdsgiverne, at man har set bort fra kvalitet som konkurrenceparameter. Aftalen lægger vægt på, at social ansvarlighed skal være et adgangskrav, da danske og europæiske underleverandører længe har demonstreret, at de tager deres sociale ansvar på sig, hvilket ikke i samme grad kan siges om kinesiske underleverandører, lyder det fra organisationen. 

- Adgangskravet om social ansvarlighed er derfor et fornuftigt første greb, for det er meningsløst at udlede CO2 på at sejle ståltårne på tværs af verdenshavene, når vi har gode danske producenter, som producerer under ordentlige forhold, siger Troels Blicher Danielsen.  

Aftalen er indgået mellem regeringen, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet.   

Yderligere oplysninger, kontakt:

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne/ 77 42 42 32 / tbd@tekniq.dk

Michael Degn, presseansvarlig i TEKNIQ Arbejdsgiverne/ 77 42 42 27 / mdc@tekniq.dk

Kontakter

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum