TEKNIQ Arbejdsgiverne

Vismandsrapport giver guld og grønne forhåbninger i virksomhederne

Del

Dagens nye vismandsrapport spår både en normalisering af dansk økonomi og dokumenterer de gode grunde til at sænke både selskabsskatten og arveafgiften. TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over udmeldingerne i rapporten, som vil gavne både erhvervslivet og den grønne omstilling af samfundet.

Adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen, ser positivt på en lang række af de elementer, vismændene i dag spiller ud med i sin nye rapport.
Adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen, ser positivt på en lang række af de elementer, vismændene i dag spiller ud med i sin nye rapport.

De Økonomiske Råd forventer, at dansk økonomi vil bevæge sig mod sit normale niveau, hvor beskæftigelsen fortsat vil være høj. Vismændene hejser også et flag for, at selvom inflationen ser ud til at skrumpe til et mere normalt leje, så er der stor usikkerhed om energipriserne.  

- Med flere penge i statskassen og udsigt til overskud de kommende år, kan man godt stå tilbage med en følelse af, at ’her går det jo godt’ og læne sig tilbage. Men den går ikke, for vi står som samfund over for en grøn omstilling, der ikke alene kan løses med penge i kassen. Den kalder også på arbejdsmarkedsreformer, hvis forandringen skal ske i praksis, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal. 

Gevinster ved at sænke skatten

Vismændenes nye beregninger viser desuden, at ministerierne undervurderer den økonomiske gevinst ved at sænke selskabsskatten, og at forskellen i velfærden mellem land og by er mindre end først antaget.  

- Vi håber, at regeringen vil tage vismændenes budskab til sig. Halvdelen af Danmarks produktion sker uden for de store byer, og der er god grund til at værne om disse virksomheder, og give dem bedre mulighed for at investere i fremtiden, for de giver både job og liv i hele Danmark. En sænkelse af selskabsskatten vil forbedre rammer for at drive virksomhed - også i provinsen, siger Troels Blicher Danielsen. 

Lavere arveafgift ved generationsskifte

Men selv den mest veldrevne virksomhed vil på et tidspunkt få brug for et generationsskifte, og her fremhæver De Økonomiske Råd, at lavere arveafgift øger sandsynligheden for, den unge generation fortsætter virksomheden, og arbejdspladserne dermed bliver i området.  

- Ved at sænke arveafgiften giver vi den unge generation chancen for at træde ind i virksomhederne og fortsat bidrage til lokalsamfundet, hvor for eksempel smeden sponserer byens fodboldklub og er en aktiv del af lokalsamfundet. Levedygtige og langtidsholdbare virksomheder gør det simpelthen mere attraktivt at bosætte sig i alle egne af landet, siger Troels Blicher Danielsen.   

Yderligere oplysninger, kontakt:

Michael Degn, presseansvarlig, TEKNIQ Arbejdsgiverne / 77 42 42 27 / mdc@tekniq.dk

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne - Industri & Installation repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 60.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye