Danske Handicaporganisationer

DH om ny økonomiaftale: Regeringen har lyttet til vores kritik

Del

Der er landet en økonomiaftale mellem regeringen og KL for 2024. DH glæder sig over, at regeringen har lyttet til en kraftig advarsel om at overføre problematiske anbefalinger fra et ekspertudvalg til økonomiaftalen.

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) har indgået en økonomiaftale for 2024.

Aftalen indebærer et løft af servicerammen på 2,4 mia. kr. samt et løft på i alt 1,5 mia. kr. til investeringer i botilbud i perioden 2024-2026.

Under forhandlingerne har DH og 36 andre organisationer advaret om at følge nogle dybt problematiske anbefalinger fra et ekspertudvalg på socialområdet.

Nogle af anbefalingerne lægger op til at sætte systemet, kommunernes økonomi og styring i centrum. Imens fokus på borgerne, en sammenhængende, helhedsorienteret og forebyggende indsats er komplet fraværende

Derfor glæder det DH-formand Thorkild Olesen, at regeringen har lyttet til kritikken og ikke overført de mest kritiske anbefalinger til økonomiaftalen:

"Regeringen har lyttet til vores kraftige advarsel om at følge de mest problematiske anbefalinger fra et ekspertudvalg på socialområdet og har kun taget mindre vidtgående anbefalinger med. Økonomi skal nemlig ikke tælle endnu mere end at give borgerne den rigtige hjælp første gang, og der skal ikke være endnu større forskel fra den ene kommune til den anden på den støtte, man kan få. Så tak til regeringen for ikke at trække socialpolitikken i en helt forkert retning."

Thorkild Olesen ser desuden også positivt på, at der afsættes 1,5 milliarder kroner til botilbudsområdet:

”Det er godt, at der investeres i botilbud. Men det er afgørende, at den investering bliver tænkt sammen med en kommende og ambitiøs specialeplan på det specialiserede socialområde.”

Problemerne på handicapområdet fortsætter også efter, at der er landet en ny økonomiaftale. Derfor har Thorkild Olesen også en opfordring til landets politikere:

"Hvis vi skal undgå at stå her igen om et år og se på slagsmålet mellem kommunerne og regeringen omkring handicapområdet, er der brug for nogle strukturelle ændringer med borgeren i centrum. Det kan betale sig at investere i at give mennesker med handicap den rigtige hjælp første gang og fjerne kommunale forskelle ved at indføre en ambitiøs specialeplan og hæve fagligheden på området."

Kontakter

Kontakt os på pressetelefon, hvis du fx har brug for at komme i kontakt med formand Thorkild Olesen

Tlf:69 15 30 37

Danske Handicaporganisationer

Danske Handicaporganisationer (DH) er det fælles talerør for 35 handicaporganisationer og repræsenterer omkring 340.000 mennesker med alle typer af handicap.

Følg pressemeddelelser fra Danske Handicaporganisationer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Handicaporganisationer

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye