Danske Handicaporganisationer

Handicapformand om finanslov: Den er en start, og nu ser jeg frem til kommende forhandlinger

Del
Partierne bag finansloven afsætter 100 millioner kroner til handicapområdet, der skal bruges som opfølgning til den igangværende evaluering af området. DH kalder det en start og kvitterer for at prioritere mennesker med handicap på finansloven.

I finansloven for 2022 er der afsat 100 millioner årligt til en national specialeplanlægning, der skal forhandles om efter evalueringen af handicapområdet.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), kvitterer for at prioritere mennesker med handicap:

"Tak til partierne bag finansloven for at afsætte 100 millioner til handicapområdet. Ekspertisen på området forsvinder og alt for mange oplever ikke at få den rigtige hjælp. Politikerne skal derfor i de kommende forhandlinger have visitation og finansiering som et centralt element, hvis vi for alvor skal starte området forfra."

Men der vil være behov for løbende at prioritere området, lyder det fra Thorkild Olesen:

"Hvis du for eksempel får konstateret kræft eller får problemer med hjertet, får du hjælp af landets bedste specialister med det samme.
Det sker, fordi sundhedsområdet har en specialeplan. Jeg ser frem til, at vi gradvist begynder at rulle en specialeplan ud på handicapområdet.
Og hvis politikernes ambitioner med specialeplanlægningen skal indfries, vil der være behov for løbende at afsætte penge."

Finanslov 2022: Det står der i aftalen

- Aftalepartierne er således enige om, at der prioriteres i alt 100 mio. kr. årligt i 2022 og frem til opfølgning på evalueringen af det specialiserede
socialområde.

 
 
 
 
 

Kontakter

Thorkild OlesenFormand for Danske Handicaporganisationer

Tlf:23 40 92 00

Links

Information om Danske Handicaporganisationer

Danske Handicaporganisationer
Danske Handicaporganisationer
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

36751777https://handicap.dk/

 

 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Danske Handicaporganisationer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Handicaporganisationer

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye