Aalborg Universitet

Succesfuld iværksætter bliver ny innovationsdirektør på Aalborg Universitet

Del

Det bliver den 47-årige forsker, iværksætter og direktør, Mads Bang, der skal stå i spidsen for den fremtidige innovationsindsats på Aalborg Universitet (AAU).

Ringen er sluttet, fristes man til at sige, når Mads Bang igen træder fuldtid ind over dørtærkslen til Aalborg Universitet (AAU) som ny Innovationsdirektør. Det sker pr. 1. august 2023.

Han er nemlig civilingeniør, Erhvervs-phd, og MBA fra AAU. Hans forskning i særligt brændselsceller har resulteret i succesfulde spin-out virksomheder, bl.a. SerEnergy, der med mere end 100 ansatte blev solgt i 2018. Derefter har han været med til at etablere virksomheden Blue World Technologies, som han nu forlader for at blive innovationsdirektør.

- Det glæder jeg mig rigtigt meget til. AAU er allerede kendt for at have et stærkt samarbejde med den danske industri. Mit mål er at løfte det innovative erhvervssamarbejde, entreprenørskab og studenterinnovation til nye højder ved at tilføre international inspiration fra miljøer i Europa og USA, siger den kommende direktør.

Han er sikker på, at mange nye succesfulde opstartsvirksomheder er gemt i universitets laboratorier og kontorer. Mads Bang har fastholdt sin tilknytning til universitetet ved at være vejleder på flere specialer hvert år.

Han er tillige forfatter af en række videnskabelige publikationer om brændselsceller og har har udtaget flere patenter knyttet til sin forskning.Hans opfindelser drejer sig om systemkoncepter og produktionskoncepter til fremstilling af brændselsceller, så der opnås forbedret ydeevne og reducerede produktionsomkostninger.

Ansættelsesudvalget var ikke i tvivl om, at Mads Bang havde en unik kombination af viden om drift og udvikling af virksomheder og det videnskabelige område, som gør ham ideel til jobbet.

- Jeg er glad og stolt over, at Aalborg Universitet kunne tiltrække Mads Bang. Med sin forskning og succesfulde iværksætteri vil han kunne bygge den perfekte bro mellem de akademiske og de entreprenante miljøer. Og så kan jeg mærke, at han oprigtigt brænder for vidensinnovation, siger rektor Per Michael Johansen.

Mads Bang indtræder i direktionen på Aalborg Universitet

Kontakter

Yderligere oplysninger: Strategisk chefrådgiver Bo Jeppesen på tlf. 61404061

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ny forskning afslører: Børn, der lever de første år i landbrugsområder, har øget risiko for inflammatorisk tarmsygdom2.4.2024 10:12:48 CEST | Pressemeddelelse

Antallet af danskere, der får en inflammatorisk tarmsygdom, er fordoblet på 20 år. Nu viser ny forskning, at børn, der lever deres første leveår i områder med udbredt landbrugsdrift, har 24 procent større risiko for at udvikle den inflammatoriske tarmsygdom Crohns sygdom. Resultaterne peger på, at nærmiljøet har stor indvirkning på vores sundhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye