DI - Dansk Industri

DI går imod forslag om at begrænse appel ved domstolene

Del
- Vi er imod forslaget om at hæve beløbsgrænsen for at appellere sager fra byretten. Det strider mod afgørende principper i vores retssystem og vil ikke være til gavn for erhvervslivet, herunder særlig vores små- og mellemstore virksomheder, siger vicedirektør og chef for erhvervsjura Kim Haggren, der er erhvervslivets eneste medlem af Rørdam-udvalget.
Vicedirektør Kim Haggren, DI, er erhvervslivets repræsentant i Rørdam-udvalget. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør Kim Haggren, DI, er erhvervslivets repræsentant i Rørdam-udvalget. Foto: Hans Søndergaard.

Retten til at appellere en dom er afgørende for at sikre en retfærdig og pålidelig retsproces, mener DI. Ved at hæve beløbsgrænsen vil mange berettigede sager blive afskåret fra at blive appelleret til landsretten.

- Vi anerkender behovet for at forbedre effektiviteten og reducere ventetiderne i domstolene, men det bør ikke ske på bekostning af fundamentale retssikkerhed principper. Vi er åbne for konstruktive forslag til at tackle dette problem som vi også har adresseret i udvalgets arbejde, men at fjerne muligheden for anke i sager under 50.000 kroner er ikke den rette vej at gå.

- To-instansprincippet er en hjørnesten i vores retssystem, og det er afgørende, at den forbliver intakt og beskytter alle borgere og virksomheder i Danmark, siger Kim Haggren.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør Kim Haggren, tlf. 2124 4608, e-mail kih@di.dk

Billeder

Vicedirektør Kim Haggren, DI, er erhvervslivets repræsentant i Rørdam-udvalget. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør Kim Haggren, DI, er erhvervslivets repræsentant i Rørdam-udvalget. Foto: Hans Søndergaard.
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny global undersøgelse: Mening på arbejdet stiger for andet år i træk – de unge scorer fortsat lavest22.5.2024 14:37:16 CEST | Pressemeddelelse

Det er blevet mere meningsfyldt at gå på arbejde, viser nye tal fra Voluntas. Det er andet år i træk, at scoren for meningsfuldt arbejde stiger, efter flere år med fald. Ifølge den globale undersøgelse 'Meningsfuldhed på Arbejdet 2024', foretaget af det danske rådgivningsfirma Voluntās, er følelsen af mening på jobbet steget fra 73 i 2023 til 74 i 2024. - Vi er nu for alvor kommet ud af pandemien, der udgjorde et historisk lavpunkt, hvad angår den mening, vi mennesker oplevede i vores arbejde. Vi begynder at mærke et stærkere tilhørsforhold og ser et tydeligere formål med det vi laver, idet vi igen kan forholde os fysisk til vores arbejdsplads, vores kollegaer og det produkt, vi i sidste ende hver især bidrager til. Men vi er bestemt ikke i mål og mange organisationer er stadig ved at finde sig til rette i en virkelighed, hvor både arbejdsformer og indstillingen til selve arbejdets plads i livet, har forandret sig fundamentalt, siger Nicolai E. E. Iversen, Chief Philosophy Officer hos

DI: storstilet plan for at styrke Danmarks maritime forsvar21.5.2024 08:10:22 CEST | Pressemeddelelse

Danmark kan i det store hele bygge skibe selv, men det kræver en ambitiøs satsning for at styrke det maritime forsvar. Sådan lyder anbefalingerne fra det nationale partnerskab på det maritime områder med deltagelse af regeringen, erhvervsorganisationer, fagforeninger og universiteter. Derfor anbefales det at udvide skibsbygningskapaciteten herhjemme markant. Landets største erhvervsorganisation betegner det som en storstilet plan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye